И кај нас со носето еве 3 ден ама само на тоа е засега, се надевам така и ќе остане. Не давам за имунитет ништо, освен периодично што прскаме во носето Спреј од диво оригано. Јас зборував со една докторка на систематски (ја носев баш пред да почне) која многу ја почитувам и е многу пристапна и дава еден куп детални информации, и таа ми рече да не давам за имунитет ништо, освен по потреба. Пример ако има упорна инфекција, или се спушта на плуќа или на уше не дај Боже, тогаш да почнам. Ќе ја послушам па ќе видам како ќе биде. Ако има потреба нормално ќе давам. Во принцип многу ми е страв со суплементи, мислам дека како генерација целосно 'забегавме' и забораваме дека тие суплементи се даваат со цел и потреба и дека секое неодговорно консумирање може да доведе до оптеретување на џигерчињата кај малите деца. Од витамини давам д3, нормално тоа и пробиотик по потреба
За истово дојдов да се пожалам, не сме биле само ние. Почна од 1ви, втор обид ни е ова на година ипол, првиот пат го повлеков и го чувавме дома изгледа во периодот на најмногу вируси го имав пуштено во Февруари. Отиде 5 дена по два часа и еве сега е со растечен нос и малку поткашлува. Твојата матична барем ти вели ништо не му е, нашата е толку против градинка што премногу ме нервира. И веднаш дава антибиотик. Поради тоа сега и не го носев бидејќи нема ни температура. Ставам само спреј во нос Синомарин и влечам со ноското. Вас нешто ви дадоа ли?
И за растечен нос дава антобиотик? Ни крвна слика, ни ништо не прави? Одма мењај ја! Ако цело време го кљука со антибиотик уште толку ќе му падне имунитетот .
Каков антибиотик за растечен нос? Моево ке треба цела зима на антибиотици да е. Ми даде спреј од прополис да му прскам пред одење во градинка. И за носот препорака редовно да чистам, му даде и оперил капки 3дена само. Јас му го чистам со физиолошки и шприц, ставај го во купатило кога се бањата да му се пушти носето прска синомарин и после чисти. И барај си нова матична.