Јас сеуште го носам по кратки во градинка. Само дека е на земја цело време му облекувам и боди на прерамки и чорапи. А за навечер целосни шпикозни без ногавици и спие така непокриен.
Штом смета дека не е за боледување, значи не е до толку компромитиран имунитетот, многу ме нервираат такви паушални муабети истресени од ракав. Штом дете на нога поминува болести , не завршува континуирано во болница, скраја да е, сосема е нормално.
За тие со деца што си сакаат цуцла, дали децата ви заспиваат во градинка без цуцла? Кај нас во градинка не даваат цуцла а само со цуцла си заспива (само за спиење користиме цуцла). Не знам дали да и ја тргнам наеднаш или си имаат можеби во градинка некои трикови за заспивање.
Бувално во истата ситуација сум. Денес му беше втор ден во градинка, дома само за спиење добива цуцла, не сум ни пробала без неа да го заспијам. Се мислам ич да не им кажам дека ја користи кога ќе дојде ред да остане со спиење и во исто време да му ја тргнам и дома. Година ипол има, секако планирав да престане да ја користи максимум до 2 години.
Нас ни е еве втора недела и се уште седиме само до ручекот. Не се ни обиделе да ја заспијат ама ми рекоа денес под итно да и ја тргнам цуцлата. Не знам ќе пробам деновиве да ја тргнам ама и жал ми е некако баш сега да ја тргнам кога се уште се адаптира во градинка и нова средина. Сакав барем за ноќното спиење да и го давам ама ќе видам
Фала на одговорот. Значи сепак можно е да заспие без. Може да им речам да се обидат да спие таму па ако има ептен противење да спие тогаш да и ја тргнам и од дома. Барем да пробале да ја заспијат а не вака одма пресекоа прво одвикни ја па после ќе ни ја оставаш на спиење.
Исто беше и кај нас. Во градинка не користеа цуцла, дома само за заспивање ја користеше и после ја плукаше и толку. Неколку месеци пред втор роденден успеавме и скроз да ја тргнеме дома.
Да, мислам намерно ја влечат адаптацијата. Минатата недела почнавме и до денес седевме до ручекот, односно ја земав пред спиење и ми викаат не соработува, многу плаче, ве бара, од утре само на два саата да ја оставате па постепено ќе ја оставате подолго. Мислам претеруваат, денес кога ја земав не беше плачки туку наајнормално се израдува што ме виде. Ама ајде имам одмор земено уште наредната недела одмор па потоа сум на работа. Само да нр ми речат не е спремна за спиење.. а немам кој да ми ја зима. И јас и мм работиме.