Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    237
    Тоа е нормално бидејќи сега веќе почнува да сфаќа дека оди таму за са остане. Ако сакаш да оди во градинка мора да си силна и да дадеш шанса, да не се откажуваш одма, па ќе видиш како ќе биде. Секое детенце има свое темпо на прилагодување.
    За дерењето на воспитувачите, исто и кај нас имам слушнато неколку пати и срце ме боли.. Факт е дека со толку деца евентуално ќе има дерење, само се молам да не е тоа премногу страшно према децата и дека е повремено... Она е голема веќе па најверојатно може и да ти каже што се случува внатре.

На GIGI69 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    5.940
    Што јадат децата в градинка,ми требаат идри. ??

3. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    625
    Гравче, бисквити со млеко,проја со јогурт, путер и лепче, ѓеврече, компир манџа, леќа, за ужинка до сега начекувам некоја тортица или чоко бисквит

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    2.162
  5. Emitrpc_123

Emitrpc_123 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    52
    Мајки со тешка адаптација на децата, дајте ми некои совети.

Втора недела е ова, по 45 мин мах седење, цело време со плачење и викање: мама мама мама дојдиии, земи ме. Ќерка ми има 21 месец, во декември прави 2 години. Зборува се, ама никако да се смири и да ја разгледа барем градинкава. Мислам дека кога би се созела, би и било интересно, ама не може да се опушти дека ја оставаме сама, приврзана е со мене и татко и и бабите. И реално сега се лупам у глава што претходно не сум ја оставала на вардење и кај други поблиски луѓе, мислам дека ќе беше полесно за нејзе сега.

Од тие членки со лошо искуство, колку време ви траеше адаптацијата? Како да го олеснам процесов?

6. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    1.605