Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    5.502
    Побарав од матичната нешто вон исхрана за имунитет и ми предложи Дефендил во рок од 3 месеци и ацидосалдус во нос мислам ми кажа…
    Давам мед, молерс, 3 кспки д3 и сега и ова или нешто да исфрлам?
    Ефект се надевам ќе имс, мн стана нежен по варичелата…
    Искустбо некој? @AngelOfArh

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    112.545
    Некоја нова пракса им е после Варичела да даваат по шема оние за имунитет, како се викаа не ми текнува, 10 дена се пие 20 дена пауза, ќе пише која ќе ме разбере. Јас давав Дефендил и добро поминавме. Сега на малово давам само витамински, пробиотик и сега ќе почнам Д капки.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    8.146
    На Изопринозин да не мислиш? Или Бронховаксом ама тие се за скроз друга дијагноза.

Варичела нема дете прележано, ќе видиме што не чека. И онака се си фаќа ама бар полесно поминува.
    Давам Молерс плус Д3. Ретко да вклучам сега мултивитамини или нешто слично. Ама ова откако 2 години во градинка помина.

4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.335
    Допаѓања:
    33.685
    на бронховаксом мислиш. ама тие после варичела не се даваат одма, прашував јас за моите, некои педијатри ми препорачуваат месец, некои 3 месеци после прележување дека во нив ослабени бактерии има и се некој вид на сезонска вакцина.

Добар е дефендилот, можиш да го комбинираш со останатите. @Rubiii

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    112.545
    Изопринозин да, така беа. Блокиран ми е мозокот, брзам нешто ама видов на меил ми стигна таг па да одговорам.

На dromka и sani99 им се допаѓа ова.
  6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    5.943
    Тешк0 привикнување на градинка. Денес не сакаше да влезе плачки и поврна таму. Го оставив 15мин. се одра и сега е дома..

Воспитувачката вели нек0и од тага повраќаат на почеток.. а сега го прашувам дал сака да оди вели не. И само мое мое мое .. 22месеца не знае да ми кажи ... што е мое т.е. негово дал некој го закача не знам..
    :( јас го слушнав како плаче
    едната вели нее си игра,другата вели плачи

ај сега де :(

7. ElJo

ElJo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Здраво изопринозин по шема ли го пиевте?
    Ние го пиевме еден период ама ми кажаа само 3x5ml, целото шише и толку.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    112.545
    Не пиевме и не сме пиеле ние, не знам.

9. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    853
    Ние го пијавме летово по шема прво 3×5, па 2×5, па 1×5 дур не го потрошивме шипенцето ама ништо не ни помогна според мене џабе го пијаше.

10. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.089
    Допаѓања:
    4.972
    Дали имал некој СТЕМ од дополнителните активности во градинка до сега, како сте задоволни?

11. ElaEla56

ElaEla56 Нов член

Се зачлени на:
    30 септември 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Дали некој го праќа своето дете во јасли во градинката Чекорче? Какви се вашите искуства, дали сте задоволни?

12. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    3.801
    Дечки плс хелп. Сакам да и купам топлинки за во градинка но сум во голема недоумица пошто сега тргна на 3+ и прв пат ќе носи топлинки, досега низ дома само боса оди, буквално зимиве и без чорапи си ги врвеше.

Искуства со некои од овие два модела? Дали ваквите чевлички на Атипас се погодни за во градинка? Оние од к&к ме мачи да не го потат ноџето... Што би ме советувале? IMG_20251002_052512.jpg Messenger_creation_5A26F701-92C4-4BB6-9C97-E5899C7AB7A7.jpeg

13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.089
    Допаѓања:
    4.972
    И мојата соблекува чорапи по дома зима. Јас и купувам поотворени од здрави стапала и за зима https://zdravistapala.mk/produkt/elf-athena/

На TheGoldenPeach му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    13.258
    Слушнав имало некоја државна градинка каде работеле и втоеа смена каде се наоѓа знае некој?

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    15.012
    Корчагин до фондот.

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TheGoldenPeach

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    3.801
    Ептен ти благодарам на одговорот, ги имав гледано порано ама ги заборавив како опција. Веднаш бендисавме модел, но овие од линков се поголеми бројчиња, а ноџето и е помало, па одбравме од овој модел на сликава. Е сега една дилема имам па ако може да ми помогнеш. Го мерев стапалцето и според мерките се паѓа да носи 23че број кое моментално и е точно и на сите други обувки. Но овде на страната како совет пишува на измереното стапалце да се додаде 0,8-1,4 цм за да имало простор. Така се паѓа да и земам 24ка, а се плашам дека ќе и се ептен големи пошто има многу тенко ноџе каде дури и 22ка од други обувки и се прилично точни.

Прашањето ми е дали земате точно бројче или едно поголемо од тоа што носи детенцето?

Прикачени фајлови:

17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    21.873
    Секогаш еден прст луфта да има позади, да не е кнап обувката. Најдобро е да се проба. Јас секогаш го носам син ми со мене кога купувам обувки. Топлинки моментално носи од Кеги и супер задоволна сум. Он е склет дете, ама не му го потат ноџето. Го има оној модел што е малку отворен напред. Атипас се добар бренд, ама јас не знам како би погодила бројче без да му ги пробам и затоа никогаш не сум купила.

На Carolin. и H.VAGA им се допаѓа ова.
  18. TheGoldenPeach

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    3.801
    Најдобро е да се проба знам, ама далеку сум од Ск, а во споредниве градови ништо одвај нема... значи сепак отворените моделчиња напред се подобра опција. Фала ви дечки на советите, купувањево топлинки ко научна фантастика ми излезе. :D

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    284
    И јас купував од здрави стапала и тоа 2 пати. Маж ми е физиотерапевт и доста проучување вложи пред да купиме. Првиот пат беа супер ги изнаноси, вториот пат лепенките не функционираа. Ја сменив велкро лентата или како и да се вика, на чевлар и пак не се залепуваат. Со немање подобар избор зедов од цицибан за во градинка... значи од здрави стапала пак нема да купам, само тоа сакав да кажам.
    А за големината пиши им на продавницата или јави се, ќе ти кажат совет, на колку цм стапало кое бројче да земиш. Јас така направив бидејќи онлајн нарачувавме.

На TheGoldenPeach му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.089
    Допаѓања:
    4.972
    Јас и земам едно поголемо. Било што кога и купувам ја вадам влошката и ја ставам петата на крај од влошката и пред палецот да има еден прст. Ако и купиш кнап за 3 месеци ќе треба нови. Мојата во 2 години 3 пара смени. После нова година ќе треба веројатно нови. Замена сигурно може. Ама прашај дали може и да ги вратиш ако не ти одговараат.

На kozuf и TheGoldenPeach им се допаѓа ова.