овие се баш со поголем калап и јас мислам да земиш 23. Исто и јас се залетав со тоа +1цм, па беа големи, па ги сменував. Немам искуство со топлинките, само со чевлињата и сум презадоволна. Ама меѓу овие и фродо (за патики/чевли), фродо би одбрала оти баш се боси, поеластични.
Mi treba pomos od vasi iskustva Devojceto ima 3 godini nesto za imunitet od sega ovoj period pa se do april sme nonstop nastinati koga pominuva taka koga zavrsuvame na antibiotik ili na infuzii. Sto da i davam da go zajaknime imunitetot kakvi vitam C i vitamin D davate na vasite decinja od 3 godini i sirup za imunitet. Fala vi mnogu
Jas mu davam molers omega, vigantol 2 kapki i betaimun junior sirup na medex po preporaka na pedijatar. 3 nedela e vo gradinka 20 meseci e, denes e so temp. Ama gi vadi i gornite 3 zabi i nz. Vaka nema nos da tece i dr.
@Mucika @IRBBB Фала вии ептен, веќе гo нарачав 23чето па ќе видиме дали ќе чини. Толку мало и тенко ноџе има, на 21 беше заглавена ми се чини две години бавно некако и расте. Ако се мали евентуално ќе ги сменам ама мислам дека ќе и се добри се до наредно лето (оптимистички enough).
Јас три месеци од септември давам бронховаксом по шема, следните три месеци дефендил. Дали тие му помагаат или веќе стекна некаков имунитет не знам, претходно не настинуваше многу често, ама редовно ми спушташе на гради.
1260 на уплатница за 4 книги И плус купивме све ова од сликата . Група 3-4 год, т.е најмалото у група пред НГ ќе полни 4 . Другите деца веќе имаат скоро сите наполнето 4. П.с како се води нашата група Втора мала ? Или прва голема?
Ние 1800, од кои 900 за списание годишно, 650 за материјали и 250 за прирачник. @Bubce38 втора мала кај нас
Штом се со веќе наполнети 4 години, оваа година треба да сте средна група 4-5 год. Моето е втора мала (3-4 години), он е од најмалите и ќе полни 3 години, другите се веќе со наполнети три, од Нова година 4 ќе полнат. @Калатеа За материјали околу 1000 ден, ама не знам што е вклучено, не сум прашала. За списание јас не го запишав.
Во нашава градинка за групата 3-4 години ( фактички од после Нова година што ќе полнат 4) 800 денари за материјали, плус 1000-1100 за некои учебници ли, списанија, за работа. Во помалата 2-3 години, 800 денари за материјали.
Ние лани го имавме овој прирачник Сега ни го вратија да видиме што работеле Околу 800 ден лани го плаќавме . Годинава ќе имаат 4 вакви прирачници 1260 се сите 4 . 2021год е родено моето. Средна ли е ,мала ли е ,голема ли е ..абер немам
Кај нас не сум чула За термин средна Прва мала Втора мала Прва голема Втора голема Тие се "термините" По моја рачунка веројатно ние сме Прва голема А па што е и битно тоа
Кај нас во Аеродром не плаќаме за материјали за работа (за фломастери,бои и такви работи) тоа општината обезбедува последниве години,во голема група сега плаќаме за една математика и графомоторни вежби некоја книга 500 денари вкупно двете. За Супер Смешка списание кој сака е факултативно си плаќа сам на уплатница директно 90 ден месечно.
Нас ништо не ни побараа освен 900 ден за Росица ама и тоа кој сака. Инаку сме група 3-4, валда 2ра мала е тоа.
Имаат мерка на страната јас го испринтав на лист ... И потоа измерив (соодветни се мерките по шемата за мерење) а сега имаат и продавница во ист гејт