Да,да и јас сега дека сум затната цела па си прснувам и приметив дека од него кога ќе прснам ми е многу подобро
И јас да го пофалам ацидосалус. Лани зимата сабајле пред градинка и прскав, еве и сега пак го земав. Други сирупи и суплементи (освен природни мед, маџун) не давам.
И јас планирам да и ставам вакцина за стстрептока, ќе одам нареднава или понаредната за дитепер полио ревакцина па ќе побарам да ми закажат за стрептокока. Ацидосалус и јас користев порано за големиот сега да се оправи да заздрави ќе земам пак, ми ѓи пофалија и капките од семки од грејпфрут. Не сум веќе паметна што е правилно што не, од сите страни милион совети кого попрво да послушам . Малава да се среди да ја извакцинирам па пак да пробаме со градинка којзнае као ќе прифати само збори дека не сака да оди
A што е тоа поточно? Спреј во уста се прска? За имунитет? Едит: сега прочитав погоре дека е за грло и нос
јас зборнав со матичната за оваа вакцина и ми рече ја ставале само ако редовно заболува на респираторен систем..
Јас лани ги користев за малата капките од семки од грејпфрут (прва година беше во градинка) и пак си се разболуваше. Многу и мене ми ги фалеа, ама не ми се покажаа ефикасни.
Лежевме во болница со пневмониа во Јуни затоа и сакам да ја вакцинирам. Ќе зборам во секој случај пак со доктор пред да решам. @Rabbit баш сега начекав на фб коментари за капкиве исто измешани мислења. Некогаш мислам дека бараме нешто за имунитет да им даваме на децава колку нас психички да ни делува дека нешто повеќе правиме а којзнае колку всушност има ефект. Пак ќе отидам офтопик, давате д3 после 2г? Јас летово не давав ама ќе почнам пак сега. А богами и на големиов нема зијан од д витамин колку што ми кажуваше ортопед.
Мојата има 3г 3м и уште и давам зимно време д3 капки. Уште оваа зима сигурно ќе и давам, а за наредна ќе се консултирам со матичната ама што викаш ти нема штета од нив.
Јас да, само во ладните месеци кога не шетаме долго надвор. Знам дека вит Д е потребен е важен за растот и развојот. Па логички ми е дур трае интензивниот раст да прима. Мислам дек вит Д влијае и на имунитетот. За поголемите дечиња има перли, некои чоколадни мечиња, мултивитамински сирупи (ако во составот има и Д) јас бидејки давам на бебево вигантол и големиот оваа зима ке ја помине со вигантол. Капни кај еден во уста, капни кај друг. Прашав ортопедот, рече може.
Мене ортопедот ми збореше и на големиов да му давам дури и по 5 капки вигантол, рече рибино масло е ок ама нема доволно д витамин колку што им треба. Ама видиш обжва ми го кажува некој кога детево веќе имаше 6г. Претходно нели беше вигантол докај 1-1.5г па рибино.
@TheSecret од кој б комплекс даваш? @irenna од колку месеци го имаш давано сирупчето..и јас го гледав ама не знам дали да го дадам дека има малтекс и масло од лен во составот.. 14 м сме скоро. Не ми се иде до матичнава страв ми е од ова сипанициве. Инаку јас му давам Д3 плус Омега, и Витамин Ц , овошје секој ден јаде по нешто, маџун во кашите и сокче од аронија пие. На два наврата пиеше и мултивитамински капки ама со зорт ги плукаше ептен беа благи , до сега нема настинато, освен ако се рачуна за настинка што дремеше цел ден гол на ладен ламинат и почна да му тече малку носето ден ипол..и му помина со вит.ц и спреј од морски раствор.
Pici b kompleks. Tuku koi se ovie d3 so omega? Dobri li se zosto se davaat so omega? Prv pat slusam za takvi
не те сфатив..пико б комплекс мислиш? капки се или? на бејбитол се д3+омела твист оф капсули, нови се, омегата е доста корисна за се, и матичната рече да пиеме вакви, еве слика.
Da pico b kompleks pecatna greska. Nie koristime bebitol ama samo d3 neznaev deka ima i vakvi so omega bas ke ja prasam mticnata. Tuku moze li da gi pie bezrazlika sto riba nemam dadeno uste, neli radi omegata?
300 i nesto neznam tocno poveke rab kupuvav. Inaku e sirup ima vkus na limon duri mene mi ide da go ispijam za apetit najvise go zemav pa mislam deka e ok.
@alisijad од 6-7 месеци го давам баш поради тоа што има омега-3 од растително потекло, син ми имаше страшен дерматит и ги избегнувавме сите алергени( риба му дадов на 2, 5 години). Сега е добар ама на овој сируп е навикнат,