Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Wellbaby е многу добар суплемент , барем така се покажа за ќерка ми, ама сум го давала само по потреба, не превентивно. Тргната е во градинка на 8 месеци и не сум давала суплементи, само прскав изотоничен спреј во носе превентивно. Суплементи според мене меч со две острици, само што ќе престанеш да даваш , ќе фати нешто, а реално не е ОК нонстоп да користиш суплементи.

Mumoftwo30 and zver4etoo like this.
  2. zver4etoo

zver4etoo Истакнат член

Во кои случаи ги даваше, при први симптоми или? И каков точно спреј ако може да ми кажеш?

3. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Wellbaby при први симптоми, а изотоничен спреј на Бекутан користев.

zver4etoo likes this.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Која поточно беше весели цветови пред 4год таа на шамионче катастрофа гледаат само на тераса да седат и цигари да пушат а бебињата сами во занимална врискаат, они исто им се иживљаваат. Мислам Бети едната беше учителка другата не знам се жалев џабе.
    Кај општината го префрлив втора шанса, исто ми збореа како имал аутизам затоа што ммр сум му ставила на 12м дека сум ненормална, тука таа вакцина не е задолжителна. Веројатно некој исклучок во кисела вода што сами го измислиле .
    Ми се лоши кога ќе ми текне и многу мирна бев сега да ми се појави некоја пред очи ќе ги испокубам. Лоши женишта ми се погодија, како да кажам искомплексирани покварени испикани од политички партии
    Уште ми го вратија еднаш изгребан по газе од прстени ама јас бев во многу заникаде тогаш и го отпишав од едната, од другата, па одеше во литл ми

5. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Defendyl дава ли некоја мајка?
    11ипол месечно бебе ми го препорача докторката,не знам дали да го земам,оти одиме во градинка?

6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Зошто да не? Добар е, секој сируп за имунитет е со бета глукан во него секако. Не очекувај дека некоја магија ќе се случи.

Bettina23 and DaftyCrafty like this.
  7. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Јас давам, мојата е 15 месеци. Не можам да ти кажам делува, премногу е рано, едвај 2-3 недели како го пие, ама месецов го помина во градинка. Јас планирам да го давам барем 3 месеци, па ќе прекинам.

Bettina23 likes this.
  8. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Fala na spodelenoto. Veseli cvetivi mislam deka se vika ovaa kaj opstinata . Ponedelnik ke trknam do kaj niv za da mi kazat so treba od dok za da go prijavam.
    Od sto citam gledam deka I privatnite ne se cvekje za mirisanje. Imase nekoi majki na forumot koi nemaat dobro iskustvo... pa aj sega bidi pameten...

9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Не се , моето оди во државна сега зошто се преселивме во друга населба. Ама далеку од тоа дека литл ми беа сјајни.
    Ама за овие кај општината отвори очи да не те моткаат многу се безобразни само гледаат што подолга адаптација, ми се јавуваа во паники плачее одма доаѓај ми создадоа такви трауми глупачките не знам како не им е срам за понашањето.
    Еве од другава државна во карпош се светлосни години разлика.
    Се надевам ќе ти се погодат ок жени ама биди спремна

Dijana DM likes this.
  10. lala15

lala15 Истакнат член

Таа кај општината е Синоличка, а таа подолу кај Тинексот е Кокиче.
    Јас од 5 дена искуство имам средно жалосен впечаток за Кокиче. 20 деца оставени сами да вриштат додека тие менуваат пелени. Ама не е и до нив, нема кадар и се е партиски вработено.

Milkiway and Dijana DM like this.
  11. beachedd

beachedd Истакнат член

Јас го имам истото искуство за Мимоза објектот.
    Премногу дрзок персонал и да не набројувам. Кај Шампионче е Мимоза.

Dijana DM and Milkiway like this.
  12. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Dali gradinkite rabotat za verski praznici?

13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Не. Барем другаркава што раб во градинка, не оди. Она е во градинка во Карпош. А и внук ми во Ѓорче не одел.

14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Не работат.

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Зависи кои. Православните не. Останатите ги работат, освен верските што се и државни, како бајрам. И логично ми е ако градинката е цела со вработени кои се ослободени на Водици на пример, како би работела? Не знам како е во Чаир пример, или градови во западна Македонија, каде доминантно се слават муслиманските празници. Таму логично би ми било пример да работат на Велики Петок, а да не работат за оној бајрам што е само верски празник, не е државен празник.

16. kozuf

kozuf Популарен член

Мајки како комуницирате обично со родителите на другите деца од група? Имате ли групи без учителки? Колку често се споделува за болести?

17. Spidy

Spidy Форумски идол

Кај големата во градинката имавме група без учителките зошто беа поголеми и имавме доста комуникација неповрзана со градинката. Само една мајка комуницираше и пренесуваше што треба со нив, за болести ретко се пренесуваше. Малиот сега оди во друга градинка, учителките ни се во група, ама мали се децата и немаме никаков муабет надвор од тоа што ќе пише учителката. До сега имало известувања за болести, ама немало нешто посериозно, се работеше за бактерии во нос.
    Така да би рекла се зависи од учителките како ќе се постават, нема некое правило за вакви работи, иако мислам дека треба да има известувања редовно.

kozuf likes this.
  18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Имаме група без учителки, ама за болести се споделува во групата со нив.
    Обично за родендени покани, праќање слики и слично ја користиме без учителките.

kozuf likes this.
  19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Имаме и со учителки и една без нив.
    За болести, ако е од типот на сипаници, коксаки и слично, пишано е да се извести воспитувачката било приватно, било во заедничката група со сите.
    Настрана од сипаници, друго од страна на болест, не се споделило, ни во едната, ни во другата група.

Таа со родителите ни служи за договори околу собирање пари, за материјали, ако некој предложи нешто плус. Засега сме немале покани за роденден во група од 2-3 години сме, па очекувам тие понатаму да следат.

kozuf likes this.
  20. kozuf

kozuf Популарен член

Фала девојки @Miss_S @LiquidLuna @Spidy
    Прашувам пошо другарки ми зборат како се здружиле со родителите од децата во вибер групи, а ние имаме само фб група кај што не се сите родители и е тотално еднонасочна комуникација, па реков чекај да не треба да иницираме нешто.