Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.024
    Допаѓања:
    3.644
    Исто во светот самохраните родители не плаќаат за градинка и покрај другите бенефити, еве јас плаќав градинка нормално како и сите. Добрата вест е што порасна :D

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    867
    Во ред е покачувањето, нека го направат и 5000 ден, НО! да се вложат тие пари во градинките, да се реновираат, да се купи опрема, играчки за развој на децата, да се имплементираат нови програми за едукација, да се вложи во едукацијата на кадарот, да се надополни онаму каде што фали, да не се 30 деца на една негувателка оставени и цел ден Кокомелон да гледаат на тв, да има квалитетно јадење, овошје и зеленчук, а не бисквити и жито лукс леб со куп адитиви, да се вработу млад кадар, бенефициран стаж за вработените, да се работи на ХИГИЕНАТА и свеста и кај децата и кај родителите и кај вработените па да немаме жаришта на зарази, итн, итн... додека вака не се промени образовниот систем кај нас се е млатење празна слама па дури и беспари да е одењето во градинка...

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.072
    Допаѓања:
    18.990
    Ако родителите немаат доволно пари за градинка, треба да размислат и најдат начин за поголема плата.
    Затоа што кога тие деца ке тргнат на школо, ке треба многу повеќе пари.
    Не знам како тоа го перцепирате дека некој друг треба да е одговорен за вашите деца.

На AlmaOculta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    41.707
    Уште што се нема да прочитам.

5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.915
    Допаѓања:
    100.265
    Еве кај нас во групата, баш вчера учителката пиша за прослава на роденден на детето во градинка да не се носи ништо (или по едно крем бананче симболично) оти децата после не јаделе од ручекот, па наместо тоа со парите планирани за роденденот во градинка да се купи едукативна играчка/ки, оти немало играчки и децата буквално се тегнеле за тие неколку што ги има.

Пред нова година дававме пари за декорации на занималната. Хигиенски средства се носат и тие.
    Ама пари се нема за играчки...

Јас не сум против, да се разбереме...јас и самоиницијативно би донирала, и така не сакам да ми се трупаат дома...ама ова го кажав во контекст на муабетот на членката оти се' се нема...

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.218
    Допаѓања:
    14.265
    Срам да ти е за напишаново.

На Sofi.ja, le.soleil и lala15 им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    41.707
    Како и за се друго,најгласни се овде тие што детето воопшто не им одело во градинка

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    8.756
    Истото правило и во нашата група :D

Знаеш колку пати со најлон играчки сум се одвлечкала, баш од тоа трупање по дома.

Генерално настрана од тие 1500 +/- денари, нели и хигиенски работи, месечно сигурно имаме и плус трошоци, ова притребало, она притребало. Е за декорации немавме.
    Ама базар ваков, таков, претстава, овој празник, оној празник.
    Па Сикрит Санта итн.

9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.072
    Допаѓања:
    18.990
    За што конкретно?