Dete so kaslica i rastecen nos ne treba da se nosi vo gradinka barem dva dena da se vidi dali ke ima i dr simptomi i da se odnese na lekar
Има кој да го чува тоа дете дома, или само ќе седи два дена? Ниеден доктор нема да ти даде боледување за растечен нос и кашлица. Таква е реалноста. Знам дека некои деца се поболежливи, и моите се разболуваа кога одеа во градинка, па не плукав по родителите што носат и болни деца, оти можеби немаат избор. И јас глава не кренав од болести и настинки, да не правам муабет за антибиотици, ама тоа е период што мора да се помине, полесно или потешко. Никој не сака децата да се разболуваат, ама па и не можеме да ги чуваме во стаклено ѕвоно.
Imaat denovi od odmor epa neka gi koristat tie ili samo nie budalite cuvame denovi za koga ni trebaat a nekoj ke praka bolno dete i ke si setka za vreme na odmor . Ako se dvajcata vraboteni min 40 dena godisen odmor imaat zaedno ili baba dedo, nemozes da me ubedis deka e sovesno toa bolno dete da se praka vo gradinka , jas go nosev na lekar i edna majka vika dajte sirupot pobrzo ima tt da dadam pred gradinika toa normalno e ?
Во одредени компании одморот е колективен и не можиш кога ќе ти текни да го земиш...и јас мислев како тебе исто ама кога ја согледав реалноста дека кај некои фамилии стварно нема кој да им ги чува децата освен еден родител отказ да дај тогаш престанав така да гледам на тоа. Немаат сите баби и дедовци во истите градови па на помош да дојдат. А таква е реалноста во многу фамилии.