Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    4.076
    Имам прашање : дали восптувачките се должни да не известуваат во однос на децата,не секојдневно туку пример имало проблем па да ни се каже дали има подобрување.
    Дали комуникација со нив мора да биде строго на врата ?

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    9.182
    Ако сакаш да комуницираш повеќе со нив, треба да имаат приемен ден. Кај нас така кога некоја мајка на родителска или вака ќе отвореше некоја дискусија, воспитувачката викаше дојдете на приемен ден и ќе збориме..

3. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    4.076
    Големата е 5 г во градинка јас прв пат слушам за ваков...

4. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.272
    Допаѓања:
    5.285
    Прашајте дали имаат отворен ден, кај нас има еднаш месечно. Претежно активности заедно со родителите организирале ама тогаш и подетално сум прашувала. Инаку ако има некој исклучок и други денови знам да им пишам, да се јавам, ако не е на смена воспитувачката кога ја земам.

На karak и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    9.603
    Нашава кога има за поплака на оставање наутро знае се да изнакаже. Или ептен голем проблем да се јави и по телефон. Инаку е достапна постојано да пишеш, да прашаш ако сакаш.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    4.076
    Нема отворен/приемен ден имало 2пати работилници значи строго работилници со децата отворен ден не.
    Инаку имам пишувано слабо јаде си седи таму се ама јадење баш слабо. И 3 пати и пишав на вибер а еднаш и ѕвонев секогаш гледам да е околу работно време ,значи не приватно после работно време.
    Да прашам дали се подобрила со јадење ,сепак бебе ми е бе жал ми е.
    А и наутро е 15-17 степени ја оставам со џемпер ја земам на 32 со џемпер ,па греота е а склетчија е се поти и после на промаја во сала ходник како и да се води тоа групно кај шо седат нон стоп со растечен нос.
    Секогаш на сеен ,еднаш беше прашањето плус да го побараат капачето од шишето. Пораката на сеен а капачето го најдов во ранче...
    Се пожалив на одговорната од клонот дека има ѕид меѓу комуникацијата со воспитувачката а бидејќи не можам да ја фатам ,,на врата" таа од 8:30 оди јас од 8 сум на работа она е до 15:30 јас до 16...
    Ми се јави денес уште се кара со мене ,таа не била должна да ни враќа на вибер и да ни крева телефони,тоа било ако сака :drunk:
    И сакав да знам дали јас сум во право или таа.

7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    9.603
    @Трагедијаупмм , па во право си мајка. Деца оставаме таму, не играчки, па да не ми/ти е гајле што се случува, како напредува, што прави.

На strelec231992 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    4.076
    Апсолутно истово го кажав сабајле на одговорната. Не ја носам во surviver, во градинка ја носам.
    Пак ќе речам не барам јас не знам какви реферати секојдневно.
    Ама иде цел месец веќе од 7:30 до 16:30 ,еднаш од тие 3 пати да пишела.
    ,,Се подобри не јаде 200 гр ама не е ни со 3 лаж" толку ми требаше.

На Milkiway и Amelia. им се допаѓа ова.
  9. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    5.120
    Не е должна да одговара постојано, но ти културно ја прашуваш и човечки е да ти одговори. Па и да се јави на телефон.....Тоа seen многу ме нервира.
    Во право си и треба да знаеш што се случува.

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    26.981
    Епа ај ако не 25 мајки да пишат како се, дали јаделе спиеле какале децата и она да седи на вибер и вас да ви враќа? Мислам реално кај го има тоа.. обави разговор пред оствање или после земање како било или ако е нешто посериозно закажи термин одвоен, потенцирај на тој разговор што ти смета и што очекуваш за тоа имаш право и тоа е тоа мајка. Ако дента видиш дека ти ја дава испотена или со полна пелена биди дирекна. Воспитувачка е преодговорна работа.

На Amellie и Anchita им се допаѓа ова.
  11. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    4.076
    Мислам дека или не прочитавте што пишав (детално е објаснето) или се пронајдовте. Како и да е јас пак ете ќе нагласам дека:
    1. Не можам да ја сретнам на врата нејзината а другите се ,,не знам јас тоа нејзината треба да ја прашаш"
    2. Пишав 3 пати за едно исто прашање не дали какала/спиела секој ден туку дали се подобрила со јадење пошо како што таа е преодговорна воспитвачка (гледаме ,бодите само на едно закопчани како да се каже, децата како ќе ги оставиш така ќе ги најдеш ,среќа не е ушлакана и пресоблечена е барем пеленски) така јас сум загрижена мајка оти никој таму бебе 9-10 м не остава од ќеф.
    Оставаме дека мора да работиме за жал.
    И на крај ако не ми крене тел како ќе закажам јас термин со неа ако не преку одговорната пак ?

На MeowMeow и hannybanny им се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    26.981
    Ама не си само ти, тоа е поентата. Загрижени се сите мајки, и ние на поголеми деца, мојата не јади никогаш градинка, дали пие вода на жешково , а се цел ден надвор, дали паднала пошо се качува на сите лулашки,дали некој ја удрил, секогаш имаме грижа ама не можиш да очекуваш дека нејзино е да ти врати на пораки пошо тоа не и е работа. Затоа реков замисли сите мајки да и пишат, воопшто не е злонамерно шо ти кажувам.
    И другата воспитувачка е дел од групата и е упатена за се, прашај убаво замоли ја да ти каже, ако пак одговори дека треба на педагогот тогаш речи еве ја чекам надвор нека дојде на 2 минути, прашај како може да се закаже термин, ете со директорката можеш да направиш термин ама пишување по вибер и звонење реално не е нејзина работа и нема лутиш.

13. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    4.076
    Другата е на боледување веќе 2 месеци.
    Прашањето првично ми беше затоа што јас со шефицата зборнав/се пожалив и таа и кажала па воспитувачката ми се јави и лом ме направи што била узбунава ,арно на директорот не сум се јавила.
    Значи таа не враќа на пораки тел ,физички не можам да ја најдам а се лути ако се обратам на друг.
    Имам и поголемо дете во истата градинка ама збори веќе сама кажува што направила а ова 11 м не може да ми каже ,да може ни ја барам.

Последна измена: 11 јуни 2026
    На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    9.182
    Нашата воспитувачка беше безвезе, а негователката да пробаш да и пишеш? Јас нејзе и пишував, поприступачна беше за нешто ептен ако се секирам. Секако они знаат дали јаделе бебињата, на воспитачките им е испод част. Вашава градинкааа ептен по "стар" систем, ко да не е во Скопје. Ќе фатите ред ајде, знам дека ти е тешко, мојот голем тешко се адаптира, ама после некое време реков не можам да го мислам толку, ќе си дојде на свое место се. Нека јаде дома пак и тоа е..

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.395
    Допаѓања:
    41.475
    Нашиве ми имаат пишувано и во 9 вечер, и во 4 попладне - вон работно време.
    На вибер се секогаш достапни, за секоја прдешка шо се вика.
    Ако има проблем прво на вибер ми пишуваат затоа шо ретко се начекуваме на зимање/оставање.

Некогаш да, ќе ме остават на seen ако тераме муабети подолго, ама на прашање никогаш се нема случено да не ми одговараат.

Отворен/приемен ден и кај нас не сум слушнала да постои.

На MeowMeow, kozuf, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    4.076
    2 месеци е на боледување негувателката.

17. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    1.889
    Извини ама од вакви мислења дека не и работа да одговара на пораки, од нашето фино понашање е дојдено до тука да се понашаат како да се кралици и да ги мрзи да ти посветат една секунда внимание. Добар ден мајка супер е детето јадеше пиеше. Толку бара една мајка. Не бара отчет за секоја секунда во денот што правела.

Последна измена: 11 јуни 2026
    На H.VAGA, Waverly Raven, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  18. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    1.889
    Мене вака да се дрзне да ми се јави ќе ја пријавам во Општина и во министерство. Значи вакви шерифи треба да одат и да копаат ниви. Таму нека се силат.

На Waverly Raven и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.463
    Допаѓања:
    43.028
    @Трагедијаупмм Во право си. Нема ништо полошо од некомуникација со воспитувачките. Ние имавме една таква, среќа па ја сменија, зборовите од уста со клешта и' ги вадевме, ништо буквално не кажуваше за децата. Многу негативна беше.

На H.VAGA, Peperutce6, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    9.603
    Не се должни да даваат отчет за децата ама први се за барање услуги/донации, чуда.
    Бар во градов де.
    Па имаше, абе ти работеше таму и таму, ај направете ни донација на тоа.

Или вие имате продавница за играчки, донирајте во градинка.

Или ти си доктор, организирај ми преглед за таму и таму...

Или ти правиш нокти, термин ми треба тогаш и тогаш.

Само нафрлам случки.
    Ама не можат да речат со детево има/нема напредок. Да, баш еве до толку немаат време.

На hannybanny и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.