Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.671
    Допаѓања:
    2.591
    Да би реагирала. Во ваков случај, прво лично би се обратила до учителките да не се објавува моето дете.

Јас воопшто не објавувам слики на социјални мрежи од детето и со причина не сум потпишала согласност да се објавува на страната од градинката. Автоматски ни учителката нема право моето дете да го објавува на нејзин приватен профил.

На Mumoftwo30 и Miss_S им се допаѓа ова.
  2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.691
    Допаѓања:
    9.612
    За на страната од градинките дадовме дозвола. Со тоа што е една страна за сите градинки во градот. Може да се случи, а и се случува групи воопшто во цела година да не објават никаква слика таму.

Ама искрено не ми се допаѓа фактот, воспитувачките на приватните профили да си објавуваат.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.920
    Претпоставувам прават share на постот од градинката. Побарајте да ги направат објавите да не можат да се споделуваат. И јас потпишав дозвола но не би сакала кој стигне да може да направи share на постот каде што ми е детето. Јас не сакам ни од мене, не па од детето. Искрено не разбирам и зошто треба деца да се сликаат за СМ. Може да сликаат да ни пратат на нас мада и тоа зошто ама модерни времиња тоа е.

4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    7.258
    И ја би реагирала, имавме ситуација една подалечна роднина да објави слика од ќерка ми - ја сликала на роденден кај наши роднини заеднички како јаде торта измачкана / нејзе тоа и се видело слатко и смешно јас и се јавив и објаснив дека одма сакам да се тргне таа слика- јас сум одбрала да и дадам торта три лажички она е дете и се направи лом и нема потреба од тоа да се прави циркузи. Претпоставувам дека и учителките фатиле некој интересен момент ама и ја не би сакала некоја друга мое дете да ја објавува - јас си споделувам фотографии од мое дете и си избирам контент

иначе и ние потпишавме дозвола за споделување на јавниот профил на градинката ама тоа не дава право учителката да си споделува слики на личен профил

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.691
    Допаѓања:
    9.612
    Не споделување на објавите од јавната група. Туку рандом моменти.
    Сите седнати кај што играат или цртаат или скокаат. Рандом активности што си ги работат.

Сликите ги добиваме и во приватна нели група само со родителите. Ама ете во последно време обавезно по некоја завршува и на приватните профили од воспитувачките.