Да би реагирала. Во ваков случај, прво лично би се обратила до учителките да не се објавува моето дете. Јас воопшто не објавувам слики на социјални мрежи од детето и со причина не сум потпишала согласност да се објавува на страната од градинката. Автоматски ни учителката нема право моето дете да го објавува на нејзин приватен профил.
За на страната од градинките дадовме дозвола. Со тоа што е една страна за сите градинки во градот. Може да се случи, а и се случува групи воопшто во цела година да не објават никаква слика таму. Ама искрено не ми се допаѓа фактот, воспитувачките на приватните профили да си објавуваат.
Претпоставувам прават share на постот од градинката. Побарајте да ги направат објавите да не можат да се споделуваат. И јас потпишав дозвола но не би сакала кој стигне да може да направи share на постот каде што ми е детето. Јас не сакам ни од мене, не па од детето. Искрено не разбирам и зошто треба деца да се сликаат за СМ. Може да сликаат да ни пратат на нас мада и тоа зошто ама модерни времиња тоа е.
И ја би реагирала, имавме ситуација една подалечна роднина да објави слика од ќерка ми - ја сликала на роденден кај наши роднини заеднички како јаде торта измачкана / нејзе тоа и се видело слатко и смешно јас и се јавив и објаснив дека одма сакам да се тргне таа слика- јас сум одбрала да и дадам торта три лажички она е дете и се направи лом и нема потреба од тоа да се прави циркузи. Претпоставувам дека и учителките фатиле некој интересен момент ама и ја не би сакала некоја друга мое дете да ја објавува - јас си споделувам фотографии од мое дете и си избирам контент иначе и ние потпишавме дозвола за споделување на јавниот профил на градинката ама тоа не дава право учителката да си споделува слики на личен профил
Не споделување на објавите од јавната група. Туку рандом моменти. Сите седнати кај што играат или цртаат или скокаат. Рандом активности што си ги работат. Сликите ги добиваме и во приватна нели група само со родителите. Ама ете во последно време обавезно по некоја завршува и на приватните профили од воспитувачките.