Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    45
    Bebevo moe veke 1.5 mesec odi vi gradinka, 4ta nedela si kasla suvo, na pocetok se izredivme virozi, temp, nastinki, pa samo nos voda tecese 2 nedeli a sega veke 4 nedeli kako samo kasla suvo duri se budi i vo spienje nokje .
    Nosena nekolku pati na maticen vika nema nisto ,ni na plukja ke i projde..
    neznam dali postoi opcija da e nekoja bakterija samo so kaslanje ili ? ne sum zapoznaena so nisto prvo bebce mi e ama veke se sekiram ne i e lezet posebno spienjeto zal mi e mnogu:(

2. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    565
    Zdravo majki,od septemvri sme vo plan malava gradinka da pocni,ke bidi togas 2godini i 8meseci,e sega kako odi prilagoduvajnevo prva nedela po dva sati,pa na 4h koga kako sto da mi pojasnite?

3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.727
    Допаѓања:
    9.669
    Нема фиксна шема, барем не кај нас. Зависи и од детето, а и самите воспитувачки. Има деца што веќе вториот, третиот ден останале комплетно. Има деца што и цел месец ги водат на привикнување.

4. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    2.055
    Некоја мајка што прошла јасли од 9 месеци да ми каже за храната. Најдов некое мени пишува им даваат јогурт и млеко со бисквити. Какви се тие? Прашувам за да и дадам дома да проба да видам да не има реакција на нешто.
    Секаде прочитав дека кравјо млеко, шеќер и сол не треба да се даваат пред бебе да направи година, ама на менито што го најдов се обратно пишува па ме интересира што им даваат да јадат на бебиња 9 месеци за да знам што да правам.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.547
    Допаѓања:
    15.944
    Во градинка даваат, и баш заради тоа претходно се почнува со тие работи. Шеќер не знам да даваат, сол ваљда малку во манџите, зашто сепак се заедно со деца од над годинка. Обични бисквити, посни, такви даваат.

Последна измена: 23 јули 2026 во 16:46
    На Peperutce6 и hannybanny им се допаѓа ова.
  6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.727
    Допаѓања:
    9.669
    Кашите за појадок ги правеа со кравјо млеко. За пиење бар кај нас имаше опција кравјо или Ад, ако заспива со млеко тоа.
    Не сме во Ск ние.

Кога носев документи за упис со раководителката ми рече битно е да има јајце пробано, бидејќи во супата има кај нас што се дава има јајце.

7. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.056
    Допаѓања:
    34.981
    Тетрапак млеко, можеш да ги прашаш ќе ти кажат точно кое

8. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    2.055
    Офф алергени уште не сум и дала многу ми е страв ама тоа е морам до септември се.
    Фала многу на одговорот

9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    7.284
    Дај и сега, алергените според мн истражувања се подобро да се внесат пред годинка. Доколку има реакција се прави пауза па се пробува пак. Секако ива во домашни услови пред да почне градинка

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  10. iva345

iva345 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Здраво, дали некој има искуство со јасли во Срничка Лале?