1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    10.406
    Не трескам глупости, само читам што пишуваат. Седи на кафе и од кафич се секира дека детето не и јаде во градинка, а притоа е слободна и може да му се посвети. Па што очекува од градинката?

Како што кажа членката погоре, преголеми ви се очекувањата од градинките, каде што две воспитувачки се грижат за 32 деца. Не можеш да очекуваш индивидуален третман и воспитувачката да стои над твоето дете и да го убедува да јаде.

Ако детето е слабо и пребирливо, можеби треба прво да се размисли дали градинката воопшто е неопходна во моментот, особено кога мајката е слободна и може да се посвети на него. Во исто време, има родители на кои градинката им е буквално неопходна за да можат да одат на работа, па или чукаат глава за место или плаќаат приватна градинка.

Затоа, малку реалност во очекувањата нема да ви штети. Ќе ви биде полесно и вам, а и на воспитувачките.

На MilaSs12, Peperutce6 и Tasha masha им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.918
    Допаѓања:
    16.300
    Јас сум била во градинката и ги знам очекувањата и си го познавам детето. А и ги познавам учителките, тоа што државата не направила капацитет за да се сместат децата во градинка, не е виновен никој. Јас одам на работа исто и маж ми, не ги пуштаат во градинка за да се отарасат од децата. Тогаш дај отказ и посвети се на детето, после кукате онде дека 2000 скапо било за градинка и ќе ми збориш на мене дека треба да седам мирна и да свиркам, кога гледам дека не се трудат воопшто учителките. Детето јаде, да не јаде, да не ми е се ова чудно, ама детето јаде.

3. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.727
    Допаѓања:
    2.647
    Како мислиш дека ќе изгледа тоа во група со 40 деца, учителката да даде телефон на едно дете?

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.