Па не знам Ангел. Сум немала искуство со македонска градинка и стварно мислев дека адаптацијата е иста секаде. Јас сум одела во забавиште, ама толку го мразев ништо не памтам како не носеле и кај не земале и оставале. Иначе и овде на ќерка ми 3 пати во една година и ги губеа купачите. Бар мене така ми кажуваа. Може некој и ги собрал, сеа кога те прочитав помислив..од кај да знам. Како се гинат купачи еве не знам.
Оди цел ден, од април оди. Иначе ништо, ама баш ништо не сака а и она обожава манџи, дома кога ќе дојде манџа бара истото прашање го добив и јас, дали јаде дома. Викам јаде, сѐ јаде. Си има јадења што не и се омилени, ама јаде. Спие, си игра, оди без проблем, ама јадењево… Еве вчера пак запек, знали зрна, како козине… не знам веќе што да направам, и смутиња и давам дома, домашни и правам, и пченка ама џабе коа 80% од денот е на леб… она и сама јаде и парчиња јаде, што е работава стварно не знам.
На секое ама дома дали прави вака/така, ќе одговорам како што е. И имаш после ама дома ви е едно дете. Ама дома стоите над глава. Ама дома имате време да се посветите комплетно. Така да и муабетот што се убедував дома е вака/така одма во вода паѓаше. Не се исти услови, не е тоа, не е ова работава.