Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Епа така течела адаптацијата де. За "јас да не сум имала проблем потоа нема да сакал да влезе во градинка ". Може и е така не велам не ама нек е така 2 недели. Ова четврта ќе фати од понеделник. .

2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Е како да не така било,се согласувам со сите наведени мислења погоре,ќе им кажеш јасно и гласно дека си на работа и точка.
    Јас кога почнав да ја носам мојава беше 9 месеци,два дена ја носев по саат два,па следната недела ја земав пред спиење кај 12 море и ручек и даваа,па им кажав дека тргнувам на работа и ќе мора на спиење,ми рекоа ок нема проблем.Мајка ми дојде таа недела до кај 14-14,30 да ја зема и веќе четвртата недела си седеше до 16 часот.Плачеше на оставање до тогаш ,после се смирувала и може и си поплакувала не ми кажувале ама знам дека имало денови кога плаче од некоја причина ама си седеше и се навикна.Сега веќе дека голема си знае до 17 седи еј ,меѓу последните ја земам,и дека сите ги собираат во бебешка секој ден начекувам расплакани бебиња сироти си седат уште во 17 саат што да прават ако нема друго ќе се навикнат.
    Често знам да ја прашам зошто плачеше тоа бебе ,ми вика "му се пие водичка ":).

На Annath, Kitten, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    @LiliBoz многу мека си кон воспитувачката. Не заслужува таков третман после се. Се измачи ма жено откога те читам :(
    Да го пуштиш маж ти малку или заедно да настапите? Крај краева и директор. Искрено ова ми личи на глумење лудило. Пробале, виделе оти можат и си продолжиле. Срам да им е.

На Annath, green.eyes, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Маж ми :rofl: Јас сум лошата дома можеш да замислиш :| од утре нема да сум баш мека. ја демек разбирање за нив ама они мене ме решија. Значи не смееш да си мек нигде. ..

На green.eyes и eli25 им се допаѓа ова.
  5. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @LiliBoz и мене слично ме мафтаа со адаптација, со тоа што јас 4 пати адаптирав па стекнав малку искуство.
    Седењето од час, час и половина мене 2 недели ми го влечеа, па уште толку сакаа до заспивање да го земам зашто не бил спремен.
    Така да, јас сама си правев адаптација, на оставање кажував кога ќе го земам, не ги прашував.
    Кога дојде време за спиење, реков дека пред 2-3 неможе никој да го земе, тоа е.
    Не навлегував да се објаснувам со нив за да не бидам остра, ама со "загрижена" фаца им кажував дека ќе мора да седи денес повеќе зошто сум на работа и сл.
    А колку време ти седи малиот таму? Спие ли?

На Annath и LiliBoz им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Нас ни е 3та адаптација. Се надевам нема да те стигнам. Јас таман ќе направам загрижена фаца и они одма офкат лошо било так за детето ама овој пат им кажав-тоа е. Ама ќе плаче-нека плаче велам. Морам на работа. Он неделава седи од 8 до пред 12. најчесто 11 и 30 одма после ручек го зимам а од понеделник планот е да спие таму но таа запнува "во два да сум се нацртала таму зашто ќе плачел".
    Не ми е јасно како уште сега знае дека ќе плаче!?
    Вчера подоцна јадел јас само што стигнав и ѕвонам на домофон и ми го носат. Детево му висеше храна од уста не го оставиле ни да се доџвака. .

7. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас спиењето веќе го сметам за комплет завршена адаптација. Процени си по детето дали и колку ќе го оставиш, ти најдобро си го знаеш. Еве во пон нека спие па земи го во 2, потоа до крај на недела оставај го како што сметаш.
    Незнам што ти се запнале во 2, и така тогаш повеќето дечиња почнуваат да ги земаат, не дека твоето многу напор ќе им зема (facepalm)

На Annath и LiliBoz им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Финтата е што нема да можам во 2 да го земам.. навистина многу отсуствував од работа.

9. Lattina

Lattina Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    44
    Nekoj so iskustvo so Crvenkapa so Aerodrom?

10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Која Црвенкапа, приватната? Незнам за таа ако е ,а за државната што е под Срничка знам дека имало многу добри учителки:).

На Lattina и LiliBoz им се допаѓа ова.
  11. Lattina

Lattina Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    44
    Ne ne za drzavnata prasuvam...Za pocetok dobro e da se cue deka se dobri ucitelkite:) Me interesira i grupite kolkavi se...i site mozni detali :) Malata na 2,5 treba da pocne vo maj..

12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Незнам од искуство,ама од она што сум слушала од мајки е дека групите не се толку големи како во другите градинки во Аеродром,и стварно многу ги фалат учителките ,веројатно дека се и помалку па и имаат време повеќе да им посветат внимание.
    Инаку ќерка ми оди во клон Изворче и едно време се мислев да ја префрлам во Црвенкапа ама веќе се навикна ваму и не сакам да ја делам од учителките и другарчињата.
    Ако има друга мајка искуство или повеќе информации нека пише:)

На Lattina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Мајки како правите вие. Сакам на учителките за празникот да им подарам мало внимание. Мислам ништо посебно, но сепак. Јас од сабајле само едната ја гледам, другите две не. Како им ги давате. Да и го пуштам синко да им ги подари или на таа едната па она на другите две.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  14. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.951
    Допаѓања:
    36.958
    Само што мислев истово прашање да го поставам :)

Јас ништо нема да купам, сметам дека нема потреба од мали да ги учиме на коруптивно однесување.
    Со малава ќе направиме честитки изработени со многу љубов, и тоа...
    Тоа е мој став, што не значи дека е исправен за другите, нели?

На TheSecret, snegulkata, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Кај нас се собира 100ден од учителка, секако кој сака. Мислам вака е најуваво, ем обележан денот, ем јас не сум во дилема дали да земам, што да земам, како да им дадам...
    А учителките ги учат дечињата на песничка за мајката и ќе ни изработат честитки :)

16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Јас лани однесов мали бомбоњерки бајадери од оние темно чоколадо со бадеми. Убаво беа завиткани. Толку планирам и годинава. Тоа не ми е корупција туку почит, а детево си ги обожава учителките така што и мене ми е мерак да купам.

На snegulkata, referentka, kikin и 2 други им се допаѓа ова.
  17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Абе јас сум против групно купување на ташни и накит. Сепак посакав мал знак на внимание да им дадам. Жениве беа први што ми излегоа во пресрет кога поминував големо премрежје во животов. Кога со бебе во рака трчав низ болници, а во едно големото не ми беше ич адаптирано, а немаше кој да го чува. Разговарав искрено, ми рекоа штом е така оставај го, ке се учиме, ке се навикнуваме. Исто како на мајка ми и свеки, исто и нив сакам мал знак на внимание.

Прашањето ми е како им ги даде. Не се сите од сабајле дојдени.

Последна измена од модератор: 5 март 2018
    На kukla21, snegulkata, kikin и 2 други им се допаѓа ова.
  18. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Сите во една ќесичка ги ставив и и ги дадов на таа што ја прими сабајлето. И годинава мислам исто оти ако и ги дадам на ќерче да ги даде ќе бара да ги отпакува итн и триста драми ќе направи.

На PUPICA, kikin и irena.1 им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Во нашиов дел од градинката се 2 групи и 4 воспитувачки, лани за сите пратив по еден цвет отсабајле кога ја однесов во градинка.
    Оваа година собираме заедно по 200 ден (за двете наши воспитувачки) и план е да се купи ваучер од Делимано, па сами да си одберат нешто :D
    Само малце ми е шубе што треба со празни раце да ја однесам сабајлето.

И мене празников ми е да искажеме благодарност, од ќеиф, бидејќи е единствен повод.

На irena.1 и azelea им се допаѓа ова.
  20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Мене ми е поубаво групно отколу индивидуално купување, прво за 200 ден што би им земала, второ како ќе им дадам? Освен тоа ако некој нема средства нема да се осети глупаво, кој сакал и имал -дал. А со повеќе пари може да се земе поубав подарок, еве лани им зеле по еден ваучер од Сити Мол, па сами да си одберат што им треба, може ќе си доплатат за нешто поубаво.
    Во секој случај воспитувачките ни се срциња, заслужиле.