Кога моето одеше во јасли-не го маскирав.Всушностг се уплаши од негувателката која имаше ставено нешто на глава (изработено од листови....можеби пролет сакала да биде, ама беше страшна) Јасли не ги носат надвор, а најмалата група (значи од сите групи најмалата) ги носеа на ,,пролетен ден,, во дворот од градинката и секое детенце сокче и некои грицки со себе од дома си понесе, демек ќе ужинаат во природа
Хаххаха леле ме изнасмеа. По грешка личела на пештерски човек изгледа не ја виделе од дома кога излегла уф ми олесна. Знам ги шетаат ама мојов за раче дека ќе се држи до дечиња знам шанса нема па страв ме фати.
Мене исто ме вратија, ама љубезни беа. Ми кажа една воспитувачка дека жената што го работи тоа е присутна до кај 12/13 часот па тогаш да дојдам. Инаку јас се јавиви во дирекција ми рекоа оди директно во клонот каде што сакаш да се запише детето.
убаво што пиша. За пола час одам натаму и ќе прашам. Значи ќе има од понеделник само точна цена не знаеја да ми кажат. инаку гифт шопот се наима кај аристократ кафе автокоманда. Мислам минатата год беа околу 500-600 со перика
Ве молам мислење за градинката и воспитувач во Мајски Цвет -Тафталиџе (Карши катастар). Од септември ќе бидеме 2.5 годинки.
Па сигурно пак ќе поминам но таа рече обавезно ќе има зашто им се донесени во магацин. карши салата кај продавничките до кафичот.
Здраво женски. Ме интересираат повеќе ваши мислење оти вие располагате со поголемо искуство околу запишување ,тргнување и адаптирање на градинка.Моето дете има година ипол. Премногу е поврзана со мене.Не се дели од мене.Иде со баба и, татко и ама цело време мене ме бара. Ако седнам ке ме тегне со рацете да станам ке ме шета само да сум со неа. И се си кинка и си вика мама.Друго, добивме уште едно бебе,така што не е е единствена веќе. Покажува љубомора. Цело време плаче. А не ја тргам на страна, учествува и она околу бебето иакоо ништо не разбира. И ја давам да ја "држи" во раце. И цело време сум со неа..ама некако нема ефект ...не е задоволна. Друго ми беше прашањето..што ке кажете вие да ја запишам во градинка (одамна многу сакам)ама одложувам цело време со изговори дека јас со бебе таа во градинка.. мала е ... трт мрт. Би сакала да почне од мај или јуни а за тоа време да се навикне на бебето.Знам се чека и ке ми треба врски. Ми треба ваше мислење ве молам.Паметно е да тргне во градинка овој период или мака да мачиме дома ...
@thebabylover moeto iskustvo kazuva deka maj i juni se meseci kade deteto i ne e bash za adaptacija ako ne planiras celo leto da go nosis. A leto koj stigne cuva dete. Zapisuvanje zdravje septemvri oktomvri pa bas da si go fati redot. Sepak toa e moe mislenje Dokolku smetas redovno da go nosis deteto togas ok zavisi go i vo maj
Веќе ги има, мислам или 590 или 690 беше цената. Свекрва ми исто намерачена утре да ѝ купува Елза костим од таму. @An-na веднаш до Аристократ кафичот има Еурофарм па лепенка до аптеката е.
Ima li nekoja ponova gradinka so ubavi uslovi okolina na aerodrom, lisice, novo lisice? Mnogu se nepromeneti uste od dedo noe vremeto
"Штркче" во Аеродром, отворена е пред 2год. мислам. Во ист објект со "Чекорче", само е на горниот спрат. Ќерка ми е таму.