Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.783
    Допаѓања:
    141.952
    Тоа е, не може вечно да е залепена до тебе. Јас така се тешам. Период е, ќе навикне.

На azelea, forumce и LiliBoz им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.724
    Допаѓања:
    40.109
    Јас мислев ќе и биде интересно со деца, она сака деца. Ама сега додека се навикне ќе си поплаче.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Мајки мене многу ми е чудно кога ќе чујам дека некое не плачело на адаптација. И тоа на 20 деца едно дали ќе чујам. Па и тие што се навикнати со други деца и многу народ поред толку вриштење на почеток ќе заплаче од солидарност што се вели... Период е.

На M&M, NarCis@, kiki_riki и 3 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
  5. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Значи за ручек или одвечер готвам нешто како манџа или слично,или нешто набрзинка ако и се јаде,јаде со нас ако не не ја форсирам и давам овошје,салата или нешто грицка бадем,лешник семки и тоа. Не се секирај јадат таму, и мојава јади некогаш и репете и давале од другите деца што не јадат и пак јаде дома зависи како е она расположена :),и што вика Китен квалитетен им е ручекот стварно.Ужинката им е после спиење кај 14-15 најчесто им дават или некоја кифла,сирењак,крофна или сутлијаш,варена пченица ,бомбици од пченица (ова ти кажувам дека е истото мени и кај вас) така да ги држи ,ептен некогаш дури и дежурните воспитачки знаат ако остане некоја ужинка пак да им ја поделат на тие што се касно останати. Тебе ако ти е мисла кога ќе ја земаш носи си со тебе некое овошје,бисквити,грицки дур да биде дома ручекот да касне.:)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  6. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Да се согласувам дека имаат добар ручек, односно квалитетно е цело мени. Ужинки си зимаме дома, крофните ми се омилени:D малава не ги сака па јас си ги каснувам. Така и јас си правам план манџи од вечер. Ќе видиме :)
    @LiliBoz мојата не плачеше на адаптација. Прв ден седеше 2 часа. Јас замолив да ми ја дадат затоа што чекав пред врата, требаше на работа да одам:tmi:. Она не сакала да искочи.. не памтам веќе но мислам дека 3 ти ден веќе остана до 12.30 и така си тераше до крај..

На Kitten, azelea и LiliBoz им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    ете...ќе се погоди некое вакво... у 20 други што рикаат внатре 1 вакво. среќна жена си ти :D

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Мојот денес остана саат и пол и го земав бидејќи јас морав да го организирам со бабите па да одам на работа. Инаку ќе си седел и повеќе. Само сливи не јадел за ужинска што ги имале, ама и дома не јаде сливи така што тоа е што е. Утре е планот да остане барем до 12.
    Малку дома вика не сакам да одам, ама таму денес не плачеше кога го земаа за раче да влезе. Веројатно е добро. Кога излеговме од кола за да одиме дома ми вика јас пак сакам во градинка. Се надевам добар знак е тоа.
    @kristina.k ако сака да оди детето во градинка пушти го да оди. Ако не ти се рабоклува сега ќе се разболува покасно. Вирусите мора да ги пом ине за да стекне имунитете на нив.

На muchacha_a, Ano, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    колку год има?

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.724
    Допаѓања:
    40.109
    Вашите се поголеми дечиња и разбираат. Моето е неполна година. Не разбира уште. Преска лазеше и плачеше, ептен ми докриве кога ја видов

11. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас од 8 мес го пуштив моето, не разбира, мисли мајка му го оставила, таа мисла неможев од глава да ја извадам. И промени во однесување и ноќно спиење имаше.
    Ама адаптација е, брзо поминува, јас побрзо од него се навикнав ми се чини, понатаму ќе биде полесно ќе видиш

На M.B., azelea, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    Мајка твојата побрзо ќе се адаптира него ли поголемите.Издржи биди јака на почетокот.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Денес прв ден. Ја оставив,влезе и директ кај машките (машкуданка) само еднаш ме виде дури стоев пред врата и зборував со воспитувачката,после заминав. Ме прашаа дали сакам да си ја земам во 12:30,им реков нека остани на спиење ако сака,ако прави проблеми нека ми ѕвонат.Не се јавија па си продолжи до 15:30. Пред малку се прибравме дома :)
    Како за прв ден супер е,сега ќе видиме утре сабајле како ќе биди

На Cka, muchacha_a, chocolade и 4 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.551
    Нема врска возраста, големо, мало, сите се плашат од напуштање на родител. Јас на три и пол години почнав да одам во градинка, па се плашев дека може никој нема да ме земе. Дечиња се, најсигурни се со мама и тато, независно од возраста.

На azelea, muchacha_a, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    Мене ми се плаче што читам. Тоа да го видам повеќе од детето ќе плачам.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Можно ли е да сакаат побрзо да се отарасат од децава или што е проблем?
    Денес бил супер, си играл и не плачел. Остана околу 50ина минути. 10мин пред да ми го вратимја прашав како е, па и реков нека седи подолго. На тоа добив ак може исте 5-10мин?
    Политика на градинката, да ги откачат илк што?
    Јас не можам да се влечам вака со денови чим не плаче. Бебево дома нема кој да ми го чува едвај се организирам. Неа не можам да ја носам со мене, на спрат е градинкава.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Не е можно, туку со сигурност сакаат да се откачат побрзо од децата, јас им реков дека ние имаме само една недела за адаптација бидејки навистина немам кој да ми го чува, знаеш каков одговор добив ако мислиш дека твоето дете може здравствено да издржи нека седи слободно колку сакаш. Пази ми се јавуваат ми викаат спиеше стана не плаче ама дојдете земете си го многу да не му е. Јас стварно некогаш сум на мисла дали да ја спукам работата со учителките само ми е страв да не се одрази лошо тоа врз детето.

На Majjja и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ме советуваат дека треба фино ептен со нив. Некако се е гужва кога ми го даваат, нит можам да напраам муабет ништо.
    Ама морам да им дадам до знаење дека не можам да се заебавам.
    На другарка, во друга градинка и викаа седи ако се разбуди да си го земеш. Абе ајде?! Пошо ја видоа не работи и е слободна.

19. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас истерав 3 адаптации зошто брзо се разболуваше и се одново почнувавме и можам да ти кажам дека да, сакаат побрзо да ги отарасат.
    Моево на 3 ден веќе добар беше, јас и по него осеќав не леташе панично накај мене кога го зимав, башка едната ќе ми кажеше добар е не плаче, знае да закенка само повремено а другата кога ќе и речев да седи барем саат да накачуваме време, ми викаше никако мајка стресно е за детето 30 мин се доволно. И така цела недела ме мафташе по 30 мин. На крај јас сама се враќав да го земам секој ден по 20-30мин подолго. По 2 недели уште не бил спремен за преспивање..еден ден така ајде после им реков на работа сум, дедо ќе го земе кога ќе стигне и он ама после спиењето ќе биде...и така прифатија не се бунеа.
    Децата на адаптација сакаат да ги решат од 9 до 10 часот да речеме, после се пораат со другите што не им плачат и кенкаат

На LiliBoz и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.041
    Допаѓања:
    154.322
    А да им кажеш дека едноставно не можеш да го зимаш толку бргу, дека имаш обврски.
    Мене така ме дриблаа за големиот кога тргаше, демек цел месец по пола саат саат, ма немој, тоа беше самоиницијативно на таа што им беше тогаш воспитувачка и секој ден се расправаше со нас зошто покасно го земаме. Кога разговаравме после со друга учителка што е воедно и управител на објектот ни кажа дека немаат такви правила и дека може слободно да останува колку што треба.

На karak и wannaBeMomma им се допаѓа ова.