Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Ние во понеделник треба да одиме по уплатница. Ајде сега кажете ми кога отприлика почнуваат, дали одма откако ќе уплтиме, чисти брисеви или ќе си чекаме до 1 би. Мада ене го кај е, битно бидна.
    И секако што се ќе но треба за јасли.
    Ептен сум среќна хахаха

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    Спреми се со живци, сирупи за имунитет и тоа е тоа. Таму ќе ти кажат што ти треба да донесеш а ти имај си екстра тренерчиња бидејќи се прљаат прилично, рачунај секој ден по еден пар ко ништо ќе ти одат. Топлинчиња кои ги сака и тоа е тоа. Во ранчето обавезно резервна долна облека, тренерчиња и пелена екстра за секој случај. Нас ни бараа по 3 пелени мада никад не верувам дека ги искористи, сега носам по 2 и пак никому ништо. А можеш да го однесеш веднаш штом имате потполна документација.

3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Имама еден куп тренерчиња, комплетчиња може околу 20, уште сите не и се облечени. А дали да ја носам за брисеви денес? Или да почекам? Мислев тоа да е спремно барем.

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    Носи ја, оти да чекаш. Женско е лесно, хеланчиња, туника и ајт.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Па демек ми рекоа мајки од искуство као важеле само една недела а дека не се знае кога точно ќе тргне. А јас не сакам по 100 пати таму ваму, да земеме брисеви и во понеделник кога ќе ни кажат шо како да се спремиме и тоа е тоа...

6. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Јас кога го пуштив мојот не ми бараа брисеви туку само потврда од матичниот дека е здрав.
    Ама за да ти даде матичниот потврда мораш брисеви така што исто му доаѓа :)
    Облеката што ќе ја носи во градинка ја враќа малку прљава од манџички така што 10 комплетчиња за недела дена ти требаат.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    Епа направи ги пред да тргне една недела. Да и потврдата од педијатар ќе ти треба.

8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Мојава голема еден ден не отсуствуваше од градинка откако се породив. Не правеше никаков проблем, си зацрта во глава дека "големите" одат на работа а "малите" седат дома.
    На неполни 40 дена бебето ми фати вирус и заврши со Зинат, после неколку месеци пак и пак. Големава ги поминува како од шала, малово со недели се мачи. Се се надевам дека ќе стекне некоја резистентност до април додека да почне и она во градинка.
    Во нашата нема листа на чекање, нема гужви, од септември ја запишав за од април да почне и немаше никаков проблем

9. YasMazza

YasMazza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2018
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    38
    Во која градинка?

А во градинка им даваат тетрапак млеко? Може да им се каже на негувателките,вода место млеко? Бидејќи дете цица, да не се дава друго млеко.

Последна измена од модератор: 26 ноември 2018
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Ista prikazna sme I nie. So taa razlika sto kaj nas maloto mnogu polesno gi pominuva site bolesti sto ke mu gi donese brat mu od gradinka. Golemiot poveke zaglavuva, malovo se na noga pominuva. E od kako e roden nosot mu e so mrsuli, I ako pravime bris standard si gi ima istite bakterii.

На EuHenIa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Бев денес ми дадоа уплатница, да уплатам и електронски да ја пријавам, што не им укапирав ама ај, па со тоа во четврток да одам да се потпише договорот и ќе ми кажеле што како. Брисеви викам да направиме, ми рече не ви требаат.
    Има некој од 13 ноември градинката да ми го објасни тоа елелтронско пријавување? Намаил да им пратам? Зошто нема за директно опција. Или да ги симнам пополнам и одесам?

12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Во Сончогледи во Влае

13. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    super se sinko e tamu golema grupa i jaslena mislam deka see Sega super kadar

14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Градинката е постара градба ама има огромен двор. Во група се по 20тина дечиња на две учителки и за големата немаше проблем за упис. Не е извикана градинка ама па ние сме презадоволни.
    Мојава дали 2,3 пати има отсуствувано за овие 3 години. Ама па она не е репер за разболување, цела група изреди сипаници, она не фати, коксаки имаа 4 деца од група, она не доби, пу пу да не ја урочам :).
    Карак со синко твој сигурно се знаат .

На karak и Martka им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    Не ви требаат за кај нив, ама матичниот за да ти даде потврда ти требаат мислам. Ако ти даде матиичен без брис топ.

16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Мене без брис ми дадоа потврда. тек потоа земав резултати од брис. некаде сабота ги зедов понеделник однесов сосе дете сосе све.

17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Kaj nas bez bris ni dade potvrda. Brisevi pravev nahnadno. Vo potvrdata pisuva deka e vo dobra sostojba I deka e sposobno za da posetuva gradinka.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Нас матичната ни даде потврда без брис, ама брисот ни требаше директно во градинка да го носиме.
    Секоја градинка посбена политика.
    Во Центар во градинка не бараат брис.

19. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Здраво, не знам дали прашањево е соодветно за тука: Дали некоја има искуство со јасли во градинката Корчагин кај Градска болница? Благодарам :)

20. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.359
    Допаѓања:
    5.790
    И потврда без брис, и таму не бараа брис. Без брис поминавме.