Ние во понеделник треба да одиме по уплатница. Ајде сега кажете ми кога отприлика почнуваат, дали одма откако ќе уплтиме, чисти брисеви или ќе си чекаме до 1 би. Мада ене го кај е, битно бидна. И секако што се ќе но треба за јасли. Ептен сум среќна хахаха
Спреми се со живци, сирупи за имунитет и тоа е тоа. Таму ќе ти кажат што ти треба да донесеш а ти имај си екстра тренерчиња бидејќи се прљаат прилично, рачунај секој ден по еден пар ко ништо ќе ти одат. Топлинчиња кои ги сака и тоа е тоа. Во ранчето обавезно резервна долна облека, тренерчиња и пелена екстра за секој случај. Нас ни бараа по 3 пелени мада никад не верувам дека ги искористи, сега носам по 2 и пак никому ништо. А можеш да го однесеш веднаш штом имате потполна документација.
Имама еден куп тренерчиња, комплетчиња може околу 20, уште сите не и се облечени. А дали да ја носам за брисеви денес? Или да почекам? Мислев тоа да е спремно барем.
Па демек ми рекоа мајки од искуство као важеле само една недела а дека не се знае кога точно ќе тргне. А јас не сакам по 100 пати таму ваму, да земеме брисеви и во понеделник кога ќе ни кажат шо како да се спремиме и тоа е тоа...
Јас кога го пуштив мојот не ми бараа брисеви туку само потврда од матичниот дека е здрав. Ама за да ти даде матичниот потврда мораш брисеви така што исто му доаѓа Облеката што ќе ја носи во градинка ја враќа малку прљава од манџички така што 10 комплетчиња за недела дена ти требаат.
Мојава голема еден ден не отсуствуваше од градинка откако се породив. Не правеше никаков проблем, си зацрта во глава дека "големите" одат на работа а "малите" седат дома. На неполни 40 дена бебето ми фати вирус и заврши со Зинат, после неколку месеци пак и пак. Големава ги поминува како од шала, малово со недели се мачи. Се се надевам дека ќе стекне некоја резистентност до април додека да почне и она во градинка. Во нашата нема листа на чекање, нема гужви, од септември ја запишав за од април да почне и немаше никаков проблем
Во која градинка? А во градинка им даваат тетрапак млеко? Може да им се каже на негувателките,вода место млеко? Бидејќи дете цица, да не се дава друго млеко.
Ista prikazna sme I nie. So taa razlika sto kaj nas maloto mnogu polesno gi pominuva site bolesti sto ke mu gi donese brat mu od gradinka. Golemiot poveke zaglavuva, malovo se na noga pominuva. E od kako e roden nosot mu e so mrsuli, I ako pravime bris standard si gi ima istite bakterii.
Бев денес ми дадоа уплатница, да уплатам и електронски да ја пријавам, што не им укапирав ама ај, па со тоа во четврток да одам да се потпише договорот и ќе ми кажеле што како. Брисеви викам да направиме, ми рече не ви требаат. Има некој од 13 ноември градинката да ми го објасни тоа елелтронско пријавување? Намаил да им пратам? Зошто нема за директно опција. Или да ги симнам пополнам и одесам?
Градинката е постара градба ама има огромен двор. Во група се по 20тина дечиња на две учителки и за големата немаше проблем за упис. Не е извикана градинка ама па ние сме презадоволни. Мојава дали 2,3 пати има отсуствувано за овие 3 години. Ама па она не е репер за разболување, цела група изреди сипаници, она не фати, коксаки имаа 4 деца од група, она не доби, пу пу да не ја урочам . Карак со синко твој сигурно се знаат .
Не ви требаат за кај нив, ама матичниот за да ти даде потврда ти требаат мислам. Ако ти даде матиичен без брис топ.
Мене без брис ми дадоа потврда. тек потоа земав резултати од брис. некаде сабота ги зедов понеделник однесов сосе дете сосе све.
Kaj nas bez bris ni dade potvrda. Brisevi pravev nahnadno. Vo potvrdata pisuva deka e vo dobra sostojba I deka e sposobno za da posetuva gradinka.
Нас матичната ни даде потврда без брис, ама брисот ни требаше директно во градинка да го носиме. Секоја градинка посбена политика. Во Центар во градинка не бараат брис.
Здраво, не знам дали прашањево е соодветно за тука: Дали некоја има искуство со јасли во градинката Корчагин кај Градска болница? Благодарам