Сега доаѓаме од доктор. Од тт е или шеста болест го викале, не е заразен. Воспитувачката рече може да одиме утре, а докторот вика нека седи дома само ради изглед ама веќе се сушат и поминуваат. До утре ќе поминеле. Каква налаксана, овој викенд е најбесно дете до сеа... се нешто и текнува, глуми се глупира, имитира, скока... не би рекле дека има нешто. Фала виии многу.
Онда носи дете да се радува. И нашиот вика седете дома ама чисто за да се заштитиме. Ко што кажав погоре, имунодефицитарни се, да не закачат нешто.
Ова во сите клонови исто? Мојава една недела не оди во градинка, а од денес на антибиотик. Сликањето го пропуштивме, барем пакетчињата да ги начекаме.
Тоа значи дека детето е фит. Нек се слика со дедо мраз. Според мене, за ден два ќе го снема осиппот, и ако ти изгледа ок, нека оди во градинка, не ја чувај многу дома. Ќе изгуби континуитет, а за недела дена, може нов вирус да донесе.
Во изворче во аеродром е во петок сликањето и слика чини 170 ден дали ќе им даваат и пакетчиња или тоа е друг ден и е од општината? Некако многу за слика ми дојди, сам по сам сликаат или групна?
Богами многу. Ние 60ден плаќаме. Да не имаат и претстава тој ден. А пакетчињата ни се од Градоначалник.
Изгледа во сите градинки е истата цена. Добиваат една групна со Дедо Мраз и уште една, секој сам по сам. Значи 2 слики и календар
Кај нас беше групна слика со Дедо Мраз 50 денари, портрет 130, календар 150, пакетче 150 денари и претстава 60 денари. Моево го пропушти сликањето, за жал, оти имавме еден битен термин тој ден, ама не завршивме на време. Кога ќе се собере се, не е така малку, ама деца се, нека се радуваат. Мене криво ми е што го пропушти сликањето, ама здравје тоа е, ќе има сликање други години.
Кај нас сликањето и пактечињата се 70 денари. Незнаев, баш сега ми кажаа дека пакетчињата ги давала Општината и биле бесплатни. И лани исто им даваа, и се зачуди, солидни беа.
170 слика заедничка и портрет ваљда и календар и 250 пакетче ама друг ден ги даваат што мене ми е глупо тоа, сепак треба дедо мраз да им даде. Ние завршивме денес, сите групно расплакани.
Ma kakva radost I spomeni, sin mi neke da cue za dedo mraz.. A znaete zosto. Lani koga dojde dedo mraz vo gradinka skoro site deca se istraumatizieaa I tresea od strav, na slikata e crven I potecen od placenje. Ovaa godina ne znaev kako od okulu da mu kazam deka ke im dojde dedo mraz, zosto nemase da saka da ide vo gradinka toj den. Pa mu rekov deka ako ne saka, neka ne se slika. I na ucitelkite im kazav, da ne go teraat so sila nema veze sto imam plateno.
Мислам дека пакетчињата ќе ги даваат баш на ден на Нова година. Лани кај нас така беше. Сега само се сликаат со дедо Мраз. Малку безврска ми е тоа, зашто дедо мраз е синоним за подарок/пакетче, па без тоа не би требало да помине дешавката.
Мене искрено не ми ни текна за пакетче ,јас да ви кажам мене поише ми е во мисла да не се уплаши дете од дедо мраз за сликање со оглед на тоа дека е мал и е во јасли .
Во нашава градинка сликањето со Дедо Мраз пакетче и претставата е на 25ти, 150ден пакетчето, 50 слика, 60 претстава. За календар имаше претходно сликање, 150 е календарот.