Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. An-na

An-na Форумски идол

Кажи си, те молам. Оти вака ќе пукнат од важност и гордост :^)

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Еве јас за време на епидемијава ја пазам и не ја носам по игротеки или по молови. А и да немаше епидемија, сметам дека зимно време треба повеќе пазење. Поважно ми е детето,а за играње има време, ќе игра. И сметам дека сум совесна мајка. А има несовесни мајки да, мене дома ми донесоа свесно стомачен вирус, детето не можеше очи да ми отвори три дена. Епа од такви ми е преку таквото.

3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Чекај за кого збориш сега? Важна да се правам за што? За тоа дека мајка ми иде после трета и ми го чува детето и паѓа од умор а немам друг начин ? За тоа ли? Се фаќаш за глупости ана. Јас реков дека ако ми седи дома не значи дека сум свилена мајка а ако твоето иде во градинка од бебе не значи дека си несовесна. Ама се ќе сторите за да се навредите и да почнете со глупости нели..
    Епа не го добиваш тоа.
    Ајт

DAngel likes this.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И сеа? Што?

5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Премногу лично си ги сфаќате работите :) Сите. Јас искрено не ни знам за што веќе правиме муабет, за морбили или за обични вируси?

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Јас општо зборев. Пред се не сум човек што ќе впери прст во родител и ќе кажува кој е совесен а кој несовесен. Секој прави како што мисли дека е најдобро а понекогаш и како што мора. Мене лично ми боде во очи тоа што јас за некого сум свилена мајка. Од една страна сеедно јас најдобро си знам за своето дете ама од друга која е па некоја да впери прст во мене. Кој им дозволува уопште се прашувам. Зошто мислат дека имаат право за тоа некои личности...

fana, azelea, gjoker4e and 1 other person like this.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ако сакав да се доискажам тоа ќе го сторев во постот.
    Реков дека се работи за деца, па ќе си молчам. Оставам на вас да пишувате кој каков родител е, да судете индиректно и слично, и да стварате само паники за секоја една настинка.

Sexybaby86, An-na and gjoker4e like this.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Секој си има свои причини. Пишав и во другата тема каде што се начна прашањето првично. Свилени и несовесни, секој за свое дете одговара, стварно не гледам поента ова да се дискутира ама ич.
    Муабетот мислам дека е за морбили, дали треба да се затворат градинките за сите, и дали треба да се затворат игротеки, молови, ресторани и што ли уште не. Значи не треба. Зарем треба по таа логика да одиме и ние возрасните со вакцинални картони пред пазарење. Или може пред да влеземе во ресторан. Вакцинираните деца не гледам зошто не би оделе во градинка или било каде, едноставно, заштитени се.
    Нема потреба никој да се пронаоѓа во едната или другата категорија на родители, секој најдобро знае што му треба на неговото дете.

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Моето да е вакцинирано секаде би го шетала. Ако сака само на планина, ако сака само во џамбо. Бидејки не е, си го штитам. Врло веома нормално нели?
    Тие што им се вакцинирани децата раат им е глава сега..

sanji4444, Lolipop23, DAngel and 2 others like this.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Кој каков родител е си одговара сам за себе, не јас за тебе или ти за мене, ама кога веќе има препорака и ја следиме ние кои сме приморани да ја следиме, а дел од нас ете и сакаат самоволно да ја следат, фер е да си се прибереме дома и надвор од градинка пошто на тој начин и никако другачие се шират заразите. Јас како мајка на невакцинирано дете го штитам со тоа што го чувам дома, ама не дека ако сум вакцинирала дека ќе го однесам во игротека или мол. Тука е проблемот, што мислите дека вие сте вакцинирани и крај, тоа е тоа, нема сега никој вас не ве пипка. Може поголем број се невакцинирани, ама има и вакцинирани што се заразиле, значи не е баш дека сте имуни. Мене ми е гајле дали ти или некоја друга ќе го однесе детето во игротека, ама на тој начин не правиме ништо за да ја зауздаме оваа епидемија.

11. Black girl

Black girl Форумски идол

И јас пукам од радозналост зошто ти твоето дете не го вакцинираше на 13 месеци, ама нема одговор, нели? Тоа што не ти одговара не го пишуваш, а за препукување си прва мајку му стара.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Што ве глеам чудни. Елајте си на гази баба и вакцинирано и невакцинирано, периодов се е таму на куп. Убавини од деца :D

monik55 and TeddyGrey like this.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@AngelOfArh за да се спречеше епидемијата требаше да вакцинирате тие што имате здрави деца. Сега нормално дека ти нема да шеташ дете кога кај невакцинирани деца последиците се пострашни. Дали ти тоа признаваш дека вакцината сепак штити?
    Ај да не продолжувам оти спрема почит кон тебе знам и зошто не вакцинираш и не би те пецкала.
    Ама не судете за другите деца, за оние кои се вакцинирани и сл.
    Што е според вас решение, се да се затвори, да не вакцинираат?
    Не може да очекувате приватни фирми да затворат оти група мајки одлучиле да невакцинираат, се појавила епидемија и ете паника.
    Или пак, да се затворат дома.
    Има такви ко мене што дете мора и на гинеколог да носат, а не па во мол.
    Инаку ист е ризикот и во мол и во продавничка.

Kitten, DAngel, Sexybaby86 and 6 others like this.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ама се шири епидемијава, независно од тоа што седиме дома ние ЛОШИТЕ. Јас не осудив никој што вакцинирал, а ти мене ме осуди, уште во првата реченица.

15. An-na

An-na Форумски идол

Кој си се пронајде, сам си е крив ;)
    Од друга страна, јас не лепам етикети кој каква мајка е (совесна или несовесна) вие го правите тоа. А искрена да бидам, многу мизерно е :puke:

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Ти мислиш дека ние сакаме дома да седиме и да ги затвораме децата? Јас мојата уште ја немам вакцинирано ммр, а како да ја вакцинирам кога од август се сме со настинки. А има членки и мои блиски што вакцинирале на три години и сега се прават вауу, т.е. ги осудуваат оние што не вакцинираат сега на 13 месеци. Дајте ви се молам, срам да ви е

17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

А ова што е? Провокација? Не е лепење етикети дека сме горди и важни? Али у право си за една ствар. Мизерно е да.

18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се шири и најголем број се невакцинирани. Како да не се шири? Извини вака, ама испаѓа оти твоето дете седи дома, ај на сите да седат. А такви мерки на заштита што ги барате, нема никаде во светот.

darcy, JuLleE and ivi1987 like this.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Реков вие што не вакцинирате, а не несовесни и лоши. Тоа не е осуда, факт е дека е падната стапката на невакцинирани и поради тоа е и појавата на епидемијата.

Sexybaby86, NarCis@ and ivi1987 like this.
  20. An-na

An-na Форумски идол

Ако ти не ја гледаш разликата тука, јас не можам да ти помогнам :?:

А зошто мислиш дека твојата постапка да не вакцинираш поради настинки е оправдана, а туѓите причини се неважни? И дали воопшто знаеш кои се туѓите причини? На крајот на краиштата што те интересира тебе тоа? Глеј си го детето :^)