Мое мислење ти е ич да не си ги силиш чуствата и да ги пушташ во градинка ако не се осеќаш психички спремна.Чим има уште две години до тргање во школо,чувај си ги бар уште некое време. Ќе пораснат децата,ти верувам дур си дома ги носиш надвор со други дечиња,не дека дома седат во изолацја. Уживај и гушкај си ги,ке го осетиш правиот момент кога да ги пуштиш.
Градинката ги подгготвува децата за поаќање во училиште. Не е само до тоа дали ќе ги научиш да пеат, бојат, букви, бројки и слично. Има моменти на социјализација кои се многу битни, има навикнување на функциониорање во група со другарчиња без мешање од страна на возрасни, има учење едни од други со деца и слично. Плус многу е различно кога напи генерации растеле дома (иако јас не сум од тие) и можеле да се социјализираат надвор со други деца, и сега кога се е со возрасни кои надгледуваат и разнесуваат деца секаде. Мое мислење е дека градинката е потребна. Постојат и научни докази за тоа ама не навлегувам во таа проблематика.
Здраво мамички ќе прашам во оваа тема може ќе добијам информации Која градинка е најблизу до Скопјанка и ваше искуство?
Внука ми ја носеа таму и презадоволни беа, имаше една негователка потерсене ама мислам ја префрлија во друг клон, они носеа на последна 16ка во таа градинка.
И вчера една комшика од кај моите ми ја фалеше многу биле задоволни. Што ги запознав мајките во паркче се ги запишале во Весели цветови ама па 8 март мие пред зграда. Ќе одам денес да го запишам.
Не си комплицирај да го носиш подалеку, дождови, ветери, нема да се потресуваш кој ќе го носи и како.
@AngelOfArh му дозволија на малиот да оди градинка? Мислев има забрана. Те прочитав во мајчини дека за од први се спремате.
Ние здравје од следна недела се враќаме у градинка. Дали пак треба адаптација? 3 месеци не беше, кога ќе и спомнам, плаче дека сака со нас да седи.
9 месечни бебиња во секоја градинка седат во креветче. Едно не можат да ги вардат дека не одат, друго овие одачките бебиња може да ги повредат. Ако некое плаче ќе го земат во раце, ама не може да го држат постојано, од 3 никогаш не се сите 3 на купче, која да држи во раце, која да занимава, која да рани, која да пресоблака.
Од колку месеци може да се носи дете во градинка и отприлика колку се плаќа месечно? Сеуште е рано да ја носам мојата галеничка во градинка но сакам да се информирам.
Доле се на земја со играчки. Не знам колкаво е најмалово кај ќерче ама не схм начекала дп сега да дремат у кревертче.