Не поврзани со вакцината, гени, поради состојбата со внуката. Да. Ние во најголемиот ек носевме бидејќи падна на глава. Иначе не можеш да знаеш кај има заразени, и во продавница и на лулашки е исто. Наши познаници закачиле грип на лулашки, дете се искивало во лице на нивното, играле, отишле дома и тоа е. Детето не можам и не сакам да го чувам во стаклено ѕвоно. Не сакав да вакцинирам, морав. Тоа е.
Еј браво за испитувањата, барем мирна си сега, нема да паничиш. Кажи ми испитувањата од што се наследни болесто можат да те информираат? И сам оидеја, иако веќе поминало, оти кај внуката не испитавте дали од мајката е наследено или од таткото? Бар твоето да не го боцкаат и да те плашат.
Jas na klinika treba da go vakciniram ama aj kako da piknam dete na klinika. Imam opcija u privatna bolnica vo Solun pa se mislam. Zdravje samo...
И јас носам дете на клиника периодов, ама морам што да правам. Страв ми е, а маска не сака да носи... битно вакциниран е бар.. Вчера бевме, гужви нема, бев и на оддел.. таму па живо пиле немаше. На боцкање доле одма завршивме немаше никој пред нас, исто и на шалтер..
Ама нема толку гужви вообичаено, пример како кога е амбуланта. Што знам, мислам дека е посигурно отколку во амбуланта.
Јас колку што знам, се бараат синдроми поврзани со симптомите и состојбата на детето. Разни симптоми се испитуваат според различни дијагностики. Доколку нема ништо најдено, се бара понатаму, дефекти и мутации, според Array CGH- Analyse или молекуларен кариотип. Оваа техника е 100 до 1000 пати попрецизна од другите. Се зема и крв од родителите за да се види што точно од кого е наследено. Е се ако е добро, значи дека проблемите не се од генетска природа, не е наследно. Крв од рбетен мозок за додатни испитувања, покрај стандардните од вена, за вистински да се елиминираат наследни и покасно стекнати заболувања. Е ако не е ни сето ова, трето е. Се бара причината во друг правец. Нека кажат во Македонија дали ги прават овие иситувања со овие техники.
А на имуно освен антитела испитуваат и генетски? Зашто ние Генетско Хемоглобинолошки за наследна болест на крвта правевме во Ману и мислев таму сите генетски се прават.. Уствари ама сум мутава, за целијакија генетско правевме на имуно
На овие резз за глутенот нема од кој родител е, не сме во базата мора посебно да испитаме... од тие во Ману за крвта има, бидејки и нас ни зимаа крв тогаш, јас и синко немаме никаква вродена анемија, а маж испадна од нигде никаде некоја форма на Таласемија, па најверојатно и малава ке треба да ја испитам некогаш, бар да си знае, он проблем нема вака, некоја послаба форма е.
Малиот има 2.5 години. После 3 месеци пауза, пред 2 недели почна во градинка.. Но најверојатно поради револт не сака да спие... Дома кога ќе дојде е хорор.... Страшно нервозен. Имала ли некоја мајка искуство? Колку време би штрајкувал? Ова њ неиздржливо.... После саат време успивање го успав... Сега не сум ну да го будам, ни да го оставам до сбајле.....
Во градинка, си лежи во креветче само, и не сака да спие.... иначе вака е супер викаат, и јаде, и игра.... ми вика сакам со мама да нанам.. Уште не може да издржи да не спие цел ден. Две недели психички попуштив, од напади на бес зашо не е дремнат воопшто...
Мариз па јас на Имуно правев генетско за синко за целијакија. Прават и генетски. Се мислам и јас да испитам ген, да видам дали од мене е генот затоа што татко му има автоимуна за која се мисли дека оди во пар со целијаклија. @AngelOfArh многу брзо сте завршиле со испитувања на Имуно? Кажи ми убрзале работа? Знам им фали персонал, а најново наводно немале реагенси особено за лактоза и млечен протеин. Треба да правам нови испитувања па да знам каква е ситуацијата.
Sin mi ne spiese cela godina.. Site spijat toj crta,boi,si igra,gleda televizija. Nikako ne uspevaa ni da go legnat. Go zemavme vo dva i doma go zaspivav obavezno inaku bese nervozen mnogu.
Нормално е, не се секирај. И мојата само си лежела на почеток, а дома не ја оставам да преспива уште од 2 години и некој месец. Многу ретко се случува да преспие преку ден. Мое мислење е наместо да го заспиваш дома, прошетај го после градинка и порано носи го на спиење вечерта. Знам дека е нервозен, само треба да издржите некој период. После ќе види дека сите спијат во градинка и тој ќе си легне на брашното и таман ќе му дојде дремка од 1 саат.
Да ми текна... и ние таму правевме генетско за целијакија (дека нели не ми го важеа од Жан Митрев), резултат ист, ама тоа е...