Има кај нас, утре е или денес, врска неам, зошто маливе изгледа од јасли немаат. Од 3 е, родителите треба да си носат материјал за тоа што ќе прават. Порано ради лошо искуство, не бев баш за градинка. Мислев дома ќе ја чувам. Признавам. Многу лоши работи видов со свои очи. Ама, откако решив дека ќе ја пуштам воопшто не се потресов како и што ќе биде. Таа дружба, игри, приредби.. ништо не може да ги замени. Нас и ни се погоди градинката. За воспитувачките секоја чест. Се надевам така ќе биде и понатаму.
Здраво, моето дете има 3 години и почнав да го носам во градинка. Првите 3-4 дена сакаше да оди и седеше по 3-4 сати. Денес не сакаше да оди, го однесов и цело време плачел и не сакал да јади. Некој совет?
Vo drzavna e sinko rabotilnici imaat za sekoj pogolem praznik esenska rabotilnica so priredba i bazar, jas gi sakam tie rabotionici i mnogu mi se ok.
Bas za toa tuka tuka im e predvideno prviot mese i roditelot da e prisuten da moze da se prilagodi. A i ke si se druzi so decinja
Не дозволуваат да седам и јас, само го носам до врата и заминувам. Денес два саати плачел за да си оди дома.
Зависи како каде. Јас лани ова време го имав веќе пријавено моето дете за градинка за да почне од Септември. Во општина Карпош го запишав и ми рекоа кој прв дојде тој има предност. Проверија дека смеат да го запишат зашто по реони се поделени градинките.
Сега засега стави го на список, уписи има мислам во септември и во јануари, ама најдобро да се информираш во градинка директ.
Гледам нова вест. Сите што не се вакцинирани (општо), нема градинка. @AngelOfArh знам кај тебе не е малиот, ти кажаа нешто во градинка?
Е какво е ова општо? Мојата по календар уште ДТП и фали, ревакцина од 18 месеци. Мора одма да ја носам?
Нели нема рота уште? И нас таа на 18 месеци што е по календар не ни е примена, а планирав јуни да го запишам во едукативен центар. Ќе видиме, ќе треба да одиме наскоро.