@AngelOfArh @kukla21 Точно е дека мај/јуни има услови да им се посвети повеќе внимание поради помал број деца од вообичаеното, но, во септември доколку појде, детето ќе ја има реалната ситуација која ќе му биде секојдневие. Секоја градинка своја политика, што се однесува до препораките кога да се почне со адаптација. Врти сучи, се зависи од детето...
Здравје ќе тргнете у градинка ќе видиш за што ти зборам. Денес собрани сите во една група, спиел во друга група оти немало место во неговата, дојде изгребан под окото и на носот... И не се жалам, тоа е, условите се тие з сите, кога нема место нема з сите. Во лето не знаеш кој го зима кој го носи, замисли бепче да се навикнува тек тогаш, ќе биде во паника. Мислење на сите негователки што ги знам е дека дете во лето што тргнало никогаш не се навикнало.
@Kom.pot мислам дека плачките се токму поради тоа што е одделен кога дошло бебето. Мене прво што ме советуваа е да не престанам да фо носам во градинка, да не му дојде после се роди бебе па мене ме "откачија". Тоа ќе кажам упорни да сте, паќе му се свиди. Кажете и бебето дека го носите во бебешка градинка, да не мисли дека е дома со мама. @AngelOfArh мојот преку цела година носи маичка на прерамки,маичка со лратки и не дебел блузон. Сега обавезно е на кратки таму, некогаш и зимно време го слекуваат оти си е склетџија и се поти, поарно така отколку на него.да.се суши. А сега овај период обавезно е на кратки таму.нонсенс ми е блузон и доле боди на долги, а јас цел ден на кратки
Не ми примаат апликација за да го примат без потврдата за мрм. Кај сите е вака? Јас убаво им објаснив дека детето кога ќе почне во градинка ќе биде вакцинирано и тогаш ќе им однесеме потврда,но не прифаќаат.
Да и кај нас беше вака. Дента кога почна ја однесов цела апликација. Или ден претходно беше. Така бев договорена.
Мониче, ние со врски некако изгуравме, затоа одма не примија. А инаку не знам вака што да правиш. Јас во првата градинка кај што аплицирав без врски, не ми бараа, ја ставија на список ама тоа беше пред епидемијата.
Јас во една веќе пуштив апликација и не ми побараа ми рекоа ако го примиме тогаш ќе донесете но ми кажаа тешко ќе биде да си поднесам и во други градинки. Вчера бев во друга и ова ми го кажаа. Незнам што ќе правам,врски тешко,пробав вчера нешто ама тешко. Ми иде да влезам кај градоначалникот и да го замолам да ми помогне.
Има една ќе пробаме преку нејзе. Едната е Весели цветови кај општината. Јас сакам во 8 март дека пред зграда ние ама ми рекоа ептен тешко.
Имаш време. Јас во 5 до 12 се снајдов. Реално, со врски, од утре можеш да го запишеш и да тргне. Времето е на твоја страна, ќе пробам да се распрашам деновиве некој околу работа. У Кисела Вода работам. Ќе те имам на ум.
Уживај. Точно знам како се чувствуваш. А маките тек у градинка почнуваат... Кога сум веќе на темава да прашам. За колку време "ојачаа" од кога тргнаа во градинка? Во смисол полесно да ги проаѓаат настинките и вирусите? И поретко?