Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.108
    @Ano со помин да е :hug:Се измачи малиот ептен:( Значи какви доктори има :headbang: Бог да ги чува само децата:!:

На Ano и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Шалиќ, да, сум згрешила (facepalm) Фала на инфо :)
    Ви посакувам што побрзо опоравување :*

На TeddyGrey и Ano им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.148
    Допаѓања:
    40.512
    Дај боже да не ви притреба, ама ако да ич да не се двоумиш. За две минути го дијагностицираше детево. И должам многу.

На Sexybaby86 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  4. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    17.641
    Ајде и јас офф ама да прашам.Како да прочитав дека вакцината за стрептокока се прима најкасно до три години после било касно.Ова вистина е или нема везе.Малиот во јули ми прави три да боцкам или не?

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Де пишете ги докторите во систина што се бават со клемпави уши:wasntme:
    Бар да знам ако некад ми се погодат да не ги есапам.

6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    261.794
    Мирка е ѕверка докторка. Јас на кој стигнам ја препорачувам за орл проблеми.

На pepapa, EuHenIa, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Нашиов педијатар од поглед го знае, увото му е воспалено! Се гледа пошто обично на таа страна малце главата им е подмавалена од болка, црвени се и ако не ена допир болно знае да е воспалено. Добар доктор тоа знае да го процени. Јас денес муабетејќи со јатрва ми ми кажува требаше децата да ги носам на преглед ама на симпозиум се а од следна недела на одмор, а кашлаат, замена нешто? Нема! Како бе така за мали деца нема замена, не може да ме прими... Што педијатар ќе беше. Јас Гого наш за триесет педијатри не го давам, маестро!

На PUPICA и VedaG10 им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Не може да нема замена, по закон секој лекар има, ако не во ординацијата, има заменска ординација.
    Нека се распраша, сигурно имаат, и на врата е истакнато.

На kukla21 и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Прашала, немало. Абе да си пукнеш. Им се може изгледа. Кај нашиот матичен се 3ца, секогаш има 1 во ординација ако не и 2. Се јавуваат и во ниедно време и пишуваат дури и на месинџер и вибер.

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Ама по закон не смее и не може да немаат заменска амбуланта. Едноставно не може да работи ако не пријави замена.
    Нека пријави ако нема.

На fana, NarCis@, AngelOfArh и 3 други им се допаѓа ова.
  11. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    655
    Баш ќе го однесам и кај докторкава,мојот има проблем со трет крајник и од него му е намален слухот на едното уво.Педијатарот не ни дава упат на клиника ,немало термин а може приоритетен да ни даде ама не знам што и е проблемот.Ја менувам во следна прилика.Да не отидев на приватно можеше до поголем проблем да дојде.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Се согласувам. На мое осигурување аконсе логораш пишува доктор и пишува замена. Така може да си видиш во најмала рака.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.148
    Допаѓања:
    40.512
    Ние се погодивме кај Камењарски. Иаскрено јас прв пат слушнав за докторов.

Матичната не беше проблем претпостави дека е уво и одма не прати на клиника. Проблем е што на клиника не го дијагностицираа соодветно (може тогаш беше уште рано) и докторот со каснатото:^)

На Coco31, duffi, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Ќе и кажам да отвори обавезно. Малото е 4м, мора да го ѕирне некој.

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Има и на сајтот на фзо, ама вака е најлесно :)

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    Ано сакам само да те прашам бидејќи не сум во тек дали болката ви абдомен испадна воспалено уво на крај или ова со увото ново е?
    Ме интересира дали и вие како нас со воспаление во увото и на сто врати, секој ден пишував на форумов барав помош се додека не отидовме на уво, нос, грло. А педијатарот последниот пат не сакаше да не прими рече дека мн паничиме како ќе сме се остареле, како ќе ни побелела косата.
    Ова може сто пати го имам кажано тука ама уште ме држи нервозата и после година дена.

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.148
    Допаѓања:
    40.512
    Искрено не знам, ама претпоставувам да зошто по стомакот почна температурата, па реакцијата на уши. Работата е што ние одма бевме на орл (неделата беше стомакот, понеделникот веќе го однесовме на орл) ама извештајот од кај нив е дека нема забележливо воспаление. Почнавме терапија со оспен (по препорака од матичната), оперил п, тобрадекс капки и тоа само во едното увце. Ама тт не се симнуваше а дете ми стана непрепознатливо. Плачеше со саати и цело време викаше земе, а веќе беше кај нас во раце. Едното увце се заклемпави. Втор преглед на уши (ова не беше на орл, педијатар го правеше) исто вика ништо не му е. Е веќе на специјалист кога го однесов жената за две минути го дијагностицираше. Од сега за сомнеж за уво директ кај неа ќе го носам зошто ова излезе страшно.

На Sexybaby86 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    А специјалисти не се и орл? Не ми е јасно ова. И не ми е јасно како некој може да види, а како некој не.
    Еве нас кај што ни кажаа пишува Специјалистичка ординација за уво, нос и грло, а педијатарот тврдеше дека 100% не е увото.

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.148
    Допаѓања:
    40.512
    Па изгледа не секој специјалист е доволно специјалист(facepalm).

На TeddyGrey и gjoker4e им се допаѓа ова.
  20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Почнавме со околу пола саат првиот ден. Малку плачеше ама кога излезе не беше нешто многу растревожен. Зголемуваме по малку првата недела да стигне до ручек (го носев после доручек), значи некаде 2 саати да му се фати во градинка. Втората недела остануваше од сабајле (пред доручек) до ручек. Третата јадеше и ручек таму. Четвртата почна да преспива таму и потоа почнавме да го оставаме до кај 4. И сега така тераме.
    Мојот до пред градинка го чуваа бабите на смена од кај 8 и пол месеци од кога тргнав на работа.
    Ти почни да си ја спремаш за градинка уште од летово. Кажувај и како ќе оди да си игра со деца, ќе и биде убаво, одете видете ја градинка за да не и биде шок во Септември и слично.
    Ах и секако ти спреми се дека детето ќе ти оди во градинка и ќе треба да се разделите. Ако ти не си спремна детето нема да се навикне.

Инаку има периоди кога не сака да оди баш. Или барем по дома сме со молење и преговарање дека мора да оди во градинка, ама му поминува. Еве сега сме во некој таков период ама мислам дека тоа е затоа што сите се по одмори и ние му кажуваме дека ќе одиме на одмор и слично па тоа е причината.

На LejdiD му/ѝ се допаѓа ова.