Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

@Ano со помин да е :hug:Се измачи малиот ептен:( Значи какви доктори има :headbang: Бог да ги чува само децата:!:

Ano and TeddyGrey like this.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Шалиќ, да, сум згрешила (facepalm) Фала на инфо :)
    Ви посакувам што побрзо опоравување :*

TeddyGrey and Ano like this.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Дај боже да не ви притреба, ама ако да ич да не се двоумиш. За две минути го дијагностицираше детево. И должам многу.

Sexybaby86 and Bozica1980 like this.
  4. simona_baby

simona_baby Популарен член

Ајде и јас офф ама да прашам.Како да прочитав дека вакцината за стрептокока се прима најкасно до три години после било касно.Ова вистина е или нема везе.Малиот во јули ми прави три да боцкам или не?

5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Де пишете ги докторите во систина што се бават со клемпави уши:wasntme:
    Бар да знам ако некад ми се погодат да не ги есапам.

6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Мирка е ѕверка докторка. Јас на кој стигнам ја препорачувам за орл проблеми.

pepapa, EuHenIa, Sexybaby86 and 2 others like this.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Нашиов педијатар од поглед го знае, увото му е воспалено! Се гледа пошто обично на таа страна малце главата им е подмавалена од болка, црвени се и ако не ена допир болно знае да е воспалено. Добар доктор тоа знае да го процени. Јас денес муабетејќи со јатрва ми ми кажува требаше децата да ги носам на преглед ама на симпозиум се а од следна недела на одмор, а кашлаат, замена нешто? Нема! Како бе така за мали деца нема замена, не може да ме прими... Што педијатар ќе беше. Јас Гого наш за триесет педијатри не го давам, маестро!

PUPICA and VedaG10 like this.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Не може да нема замена, по закон секој лекар има, ако не во ординацијата, има заменска ординација.
    Нека се распраша, сигурно имаат, и на врата е истакнато.

kukla21 and Lolipop23 like this.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Прашала, немало. Абе да си пукнеш. Им се може изгледа. Кај нашиот матичен се 3ца, секогаш има 1 во ординација ако не и 2. Се јавуваат и во ниедно време и пишуваат дури и на месинџер и вибер.

PUPICA likes this.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Ама по закон не смее и не може да немаат заменска амбуланта. Едноставно не може да работи ако не пријави замена.
    Нека пријави ако нема.

fana, NarCis@, AngelOfArh and 3 others like this.
  11. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Баш ќе го однесам и кај докторкава,мојот има проблем со трет крајник и од него му е намален слухот на едното уво.Педијатарот не ни дава упат на клиника ,немало термин а може приоритетен да ни даде ама не знам што и е проблемот.Ја менувам во следна прилика.Да не отидев на приватно можеше до поголем проблем да дојде.

Bozica1980 likes this.
  12. kukla21

Се согласувам. На мое осигурување аконсе логораш пишува доктор и пишува замена. Така може да си видиш во најмала рака.

duffi likes this.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Ние се погодивме кај Камењарски. Иаскрено јас прв пат слушнав за докторов.

Матичната не беше проблем претпостави дека е уво и одма не прати на клиника. Проблем е што на клиника не го дијагностицираа соодветно (може тогаш беше уште рано) и докторот со каснатото:^)

Coco31, duffi, kukla21 and 1 other person like this.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ќе и кажам да отвори обавезно. Малото е 4м, мора да го ѕирне некој.

15. kukla21

Има и на сајтот на фзо, ама вака е најлесно :)

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Ано сакам само да те прашам бидејќи не сум во тек дали болката ви абдомен испадна воспалено уво на крај или ова со увото ново е?
    Ме интересира дали и вие како нас со воспаление во увото и на сто врати, секој ден пишував на форумов барав помош се додека не отидовме на уво, нос, грло. А педијатарот последниот пат не сакаше да не прими рече дека мн паничиме како ќе сме се остареле, како ќе ни побелела косата.
    Ова може сто пати го имам кажано тука ама уште ме држи нервозата и после година дена.

17. Ano

Ano Форумски идол

Искрено не знам, ама претпоставувам да зошто по стомакот почна температурата, па реакцијата на уши. Работата е што ние одма бевме на орл (неделата беше стомакот, понеделникот веќе го однесовме на орл) ама извештајот од кај нив е дека нема забележливо воспаление. Почнавме терапија со оспен (по препорака од матичната), оперил п, тобрадекс капки и тоа само во едното увце. Ама тт не се симнуваше а дете ми стана непрепознатливо. Плачеше со саати и цело време викаше земе, а веќе беше кај нас во раце. Едното увце се заклемпави. Втор преглед на уши (ова не беше на орл, педијатар го правеше) исто вика ништо не му е. Е веќе на специјалист кога го однесов жената за две минути го дијагностицираше. Од сега за сомнеж за уво директ кај неа ќе го носам зошто ова излезе страшно.

Sexybaby86 and gjoker4e like this.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

А специјалисти не се и орл? Не ми е јасно ова. И не ми е јасно како некој може да види, а како некој не.
    Еве нас кај што ни кажаа пишува Специјалистичка ординација за уво, нос и грло, а педијатарот тврдеше дека 100% не е увото.

19. Ano

Ano Форумски идол

Па изгледа не секој специјалист е доволно специјалист(facepalm).

TeddyGrey and gjoker4e like this.
  20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Почнавме со околу пола саат првиот ден. Малку плачеше ама кога излезе не беше нешто многу растревожен. Зголемуваме по малку првата недела да стигне до ручек (го носев после доручек), значи некаде 2 саати да му се фати во градинка. Втората недела остануваше од сабајле (пред доручек) до ручек. Третата јадеше и ручек таму. Четвртата почна да преспива таму и потоа почнавме да го оставаме до кај 4. И сега така тераме.
    Мојот до пред градинка го чуваа бабите на смена од кај 8 и пол месеци од кога тргнав на работа.
    Ти почни да си ја спремаш за градинка уште од летово. Кажувај и како ќе оди да си игра со деца, ќе и биде убаво, одете видете ја градинка за да не и биде шок во Септември и слично.
    Ах и секако ти спреми се дека детето ќе ти оди во градинка и ќе треба да се разделите. Ако ти не си спремна детето нема да се навикне.

Инаку има периоди кога не сака да оди баш. Или барем по дома сме со молење и преговарање дека мора да оди во градинка, ама му поминува. Еве сега сме во некој таков период ама мислам дека тоа е затоа што сите се по одмори и ние му кажуваме дека ќе одиме на одмор и слично па тоа е причината.

LejdiD likes this.