Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    еве јас да се пофалам, за ништо се плашев.
    после 3 недели седење дома син ми вчера беше во градинка и го оставив до 14ч (ако има потреба рекоја ќе се јават и порано да го земам, ама немаше)
    пресреќна сум! :rofl:
    и денес беше се во ред, си јадел си спиел, и не плачел.

На danielka0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    Бидејќи од сабајле го чуваат едните баба и дедо , па живееме заедно се вративме од работа и после кај другите... па си викам ова нема крај, за што раѓав дете за да ми го чуваат баби , една нервоза ме фаќа незнам кај да бегам . А нив им се уарни , после нема да сакаат да живеат сами, како минува времето ме фаќа сен повеќе паника. Па и не е убаво цел ден со баби и дедовци , неможеш дете да восипиташ, затоа после све ќе праи како му одговара и кој ќе го јаде ? Пак ЈАС!

3. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Моето си оди регуларно на градинка,арно ама маж ми некогаш може да се случи да се задржи повеќе,а јас сум втора смена на работа,тако ми го зима,знаеш што му дава да јаде смоки,бонбони,сокови,си дојде маж ми сака да му даде ручок заедно да ручат малото не сака и му возвраќе дедо дава се ти си лош тато не ми даваш ,истото е и кога јас си дојдам од работа,а почнам нешто да забранувам а претходно дедо давал одма почнува да плаче на цел глас и го бара татко ми ,така гледаме што помалку денови да има такви зошто не се издржува така.

На stefi23m и danielka0507 им се допаѓа ова.
  4. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308

Хахаха...тоа е..баба и деде..затоа и нашиве мали ги обожаваат...Кај нив се се може...

5. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    JAS SE PLASAM DEKA KE STANAT MN RAZMAZENI I NE KE MOZEME NIE RODITLITE DA UGODIME. I KOGA KE STANAT VOZRASNI..

6. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

денес требаше да го земи син ми од градинка свеки (ама се сменаја пловите не го зеде, мм го зеде)
    ама од вчера му напоменав на свеки ,,кога ќе си дојдите дома, ќе му дадеш свежо овошје, или круша или јаготки, понудиму тоа што сака,,
    поентета ми беше мораш да му кажиш, и да му повториш 100 ако треба. оти да јади смоки, ако можи да руча, и на крајот пак ти или мт да бидите лоши.

7. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    381
    Колку пари е месечно во државните градинки за 8-9 саати чување?

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.472
    Цената е 1 490 денари, колку и да седи детето во градинка. Нема врска дали ќе бидат 8-9 саати или помалку. Цената е иста.

На Markusa2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Има некој искуство со јасли во Срничка-Калинка,Изворче и Бамби во Аеродром???Просторно, воспитувачки.Сегде биле исти улови да сум мислела што ми е поблиску така да сум одлучела

10. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Кај нас во Кочо Рацин едно време имаше различен ценовник за децата што остануваат само до ручек, ама не се сеќавам кои беа цените. А за полно време секаде е 1490 денари.

Кај нас дури згрижуваат и деца од основно училиште преку лето :)

11. hristina2012

hristina2012 Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site vo razgovorite....nova sum na forumot i sakav da prasam nekoj za iskustvo.malata od septemvri sakam da ja zapisam vo gradinka vo kisela voda....ama sakam vo privatna,dali nekoj znae takva gradinka vo kisela voda?slusnav za nekoja Dambo,imalo igroteka i gradinka...dali nekoj znae nesti i e molam pisete go vaseto iskustvo.odnapred vi blagodaram

12. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    971
    Ve molam ako nekoj imal dete vo Bambi vo Aerodrom da mi napise mislenje za ucitelkata Katerina i negovatelka Sonja ako ne se lazam. Pozdrav!

13. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    мамички што имате деца потазе тргнати во градинка, дали од градинките ви бараа брис меѓу другите документи за запишување? Од градинкава ми рекоа дека ќе треба, а од друга градинка ми рекоа дека не требало. Од управата се на одмор и нема кој да ми каже...

14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Кај нас не ни бараа. Од март е тргнат во градинка.

15. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    Da, mene mi pobaraa. Odnesov briz od nos i grlo, izmet, mokraca i rezultati od krv, kaj maticnata, taa mi dade potvrda deka e se vo red. Isto mi pobaraa i potvrda za redovna vakcinacija. Mi rekoja bez seto ova nesmeat da go primat vo gradinka.

16. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    mamicki kjerka mi ima 3 godini a vo spetemvri ke polni 4 i ima golema zelba da odi vo gradinka
    sto mislite da ja pustime? kaj nas ima koj da ja cuva ama mene mi e najbitno ona da si se druzi i igra so drugi decinja
    sovet?

17. Aneto10

Aneto10 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    49
    Јас имам уплав веќе од градинка и нема никогаш повеќе да го носам у градинка,синчето мое има слаб имунитет таков си е уште од мало бебе си се разболуваше ама со едно сирупче и му проаѓаше а сега од ко тргна во градинка цел месец е болен прво вирус 4 дена температура мрсули цел месец,и фати бактерија па пневмонија полн со шлајмови на плуќата па лежевме во болница сум си плачела цело време во болница и реков више у градинка никогаш кога ќе потпорасне барем 2ипол години да тогаш ваљда ќе стекне повеќе имунитет иначе сега е година и 5 месеци,таму во градинките може е чисто ама они префаќаат од другите деца а не од нечистотија

18. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Mislam deka sama si odgovori na prasanjeto, ako ti e najvazno da se druzi i uziva vo detstvoto zaedno so svoite vrsnici gradinkata e vistinski izbor, vo gradinkata kje nauci mnogu vestini koi kje i koristat vo komunikacijata so drugite deca, a od druga strana dokolku imas koj da ti ja cuva kje mozat porano da ja zimaat. Kjerka mi ima 2 i pol godini i mnogu saka da odi vo gradinka, i primetuvam deka e mnogu gorda koga zboruva za svoite dugarcinja, si odat po rodendeni i znaes toa e bas nejzino drustvo.

На maweja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    Јас одкога знам за себе одам во градинка. :D Порано ич нејќев да станувам рано за да одам таму, ама сега се би дала за да се вратам во тие времиња. :)

20. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    Majki ve molam nekoja so iskustvo vo gradinkata 8mi mart vo crnice treba da pocneme od septemvri