Мм бркаше тоа ама колку што разбрав се закажува. Во секој случај ако е итно мислам дека би примила најбрзо што може. Ние се јавивме попладне утредента во 10 не прими. Немаше гужва за да треба да се чека.
Mislev privatno raboti. Inace majki castam neoficijalno sme primeni vo gradinka, oficijalno spisoci koga ke izvadat Sto da ocekuvam ko za pocetok, osven razboluvanje
Mislam i privatno mozese, ne me fakjaj za zbor ama wpten e knap so termini Veruvam ako e itno deka se naoga mesto
И мојава ја запишав во градинка за од септември, државна. По инцидентот со стрептококата, не гледам поголема грижа во приватните. Сепак, ако не иде и плус други не идат, пари губат и не им е во интерес. Значи прво својот профит, па после здравјето на децата.
Стрептокока сегде иде гратис, државно, приватно. Само да не прави мака, Кукле. Со среќа нека е. И ние од Септември ќе се враќаме во градинка. Коски ми се тресат.
И син ми си лапна стрептокока во нос Си се лечиме дома сега . Ми рекоа дека е нормално кај дете кое оди во градинка. Врти сучи, мора да се поминат сите овие настинки,заразни болести итн. Како секое дете ... Тој е тој муабет од секоја мајка . Така да ќе се нервираме и ќе си чекаме да помине овој период на адаптација од 4-5 месеци... едит: ќе го чувам до наредна недела дома бидејќи ке одиме на одмор, па после тоа ќе го пуштам во градинка, но предходно ќе правиме пак брис ..
Тууу а се понадевав другарчиња ќе се ваму. Туку вие одма прва мала, нема да почнете со јасли, затоа можете, таму јасли нема.
Nema, od tri godini e ovaa. Mi se svigja sto e mala dve grupi ima mislam i pozadi ubav dvor so lizgalki.
Супер е таа градинка, ама нашава е поубава Шала на страна, таму се измешани мислам, мала и голема има само. Ќе го средуваат таму школото, предвидено е чинам и базен таму, убаво ќе биде. Ние имаме огромен двор во градинка и кога е времето прикладно ги носат, однесовме кофички со лопатчиња да копаат, супер им е.
Ne e vo skoloto gradinkata. 100m podolu e, posebno e, bev koga go zapisuvav prvo da vidam fini se vospituvackite i pozadi mi se svigja sto ima ljuljski i lizgalki, ima i poseben del so pesok, epten mi se svigja sto pomali od tri godini nema, nie najmali ke bideme izglea haha pa nema so bebinja sto se vika da e pa da se unazaduva. Plus pomlku grupi, pomalku deca poubavo. Me iznenadi sto ima dolg spisok na cekanje a mala gradinka, ama kabli epten sum vozbudena ko jas da idam haha uste sea pocinjam so shoping
Знам каде е. Таа градинка беше најдобро решение за тој дел од населбата. И блиску ќе ти е и се. Со лесно адаптација!
Јас мислев пракса им е. Ама оно кога ќе видиш, некои и болно ќе го однесат а они ќе го примат. Во државните мислам болни ги враќаат, или се лажам? И ние од септември одиме, јас некако ептен возбудена
А како би го примиле болно? Настрана фактот што го однеле болно. Болно дете бара само мајка, е кенкаво и ако има температура зрачи од топлина и е омалаксано. Да, ги враќаат во државните, и ако крене температура ти се јавуваат. Мене и за осип ми се имаат јавено, без температура, без чешање.