Застанав кај коментарите за вакцината за Стрептокока, сакате да камете дека е цеќе во задолжителни?? Јас сакав одамна да и ја ставам ама дека касневме со ммр и втора доза дтпр во Ј.С. рекоа прво тие па после оваа. Веќе наорави 4г, сакав оваа недела пред да тргне во градинка ама пак имапе стомачен вирус минатата недела и ми е шубе сега да и ставам. Планирам веќе од утре да ја пуштам и којзнае дали ќр имам шанса после да ја вакцинирам. Колку дена треба после да седи дома, т.е. да ја пазам, сигурно имунитетот после вакцина е малку паднат. Не сум паметна ич.
Prv den vo gradinka za pocetok pola saat pomina tamu mali samo sto vlegovme i se pusti vo pohod. Im gi sredi igrackite i se kaci na masicka go pokaza talentot. Bitno samo sto vlegovme zaboravi na mama.
Моето не плачеше и од прв ден место 20мин остана 2 саата мислам. Зависи како ќе биде, ама мораш да си тука. Ние после 2 недели бевме по цел ден.
Абе и они сакаат деца кои не плачат, така се храбрат и овие плачковците. Моето денес прв ден во нова група, не плачеше, напротив, детенцето што плачеше го зема за раче.
Ne placese i moevo samo takov im se pravilata vo gradinkata i utre sme pola sat 45 min i ke nagolemuvame od den vo den dodeka da se podnavikne.
Мене ми рекоа ќе седи максимум пола сат прв ден. Цел одмор ќе го потрошам за џабе ако наголемуваме само по 15 мин од ден на ден
Кај нас во група само 4 деца дојдоа од кои две се мои можеби затоа имаат повеќе простор да им се посветат.
Нас ни е втора недела веќе. Големиот нема проблем ни со одење, ни со земање, малата малку е нестрплива за да ја земеме, петокот плачела и денеска малку плачела исто. Минатата цела недела беа по 40тина минути, оваа по саат и 15 минути. И мене некако ми се гледа бавна адаптацијава, ама ме тешат дека така требало. Викаат дека полошо ќе било и ако едното го земам порано, а другото подоцна. Ни јас не знам што да мислам, како е подобро...