Nema bas vcera barav vo citi, poveketo bea za bebinja mali brojcinja. Da idam vo drug vaikiki ako ne? A kegi kaj ima na drugo mesto osven vo citi ako znae nekoj?
Топлинчиња има во Матстар и во Кеги. Јас сега скоро гледав таму. Имаше и во Ваикики во Сити мол нешто малку, од кои едни (кои јас ги одбрав) не беа на продажба. Сигурно одма ги тргнале.
Ова со адаптација зависи од самите воспитачки, не ветувам дека имаат пишано правило и процедура. Син ми кога го запишав имаше во група една така малку незгодна воспитувачка и 2 месеци не мавташе со по пола саат саат, го остававме повеќе ама на секое земање ни држеше предавања дека многу сме го оставале. Кога прашавме кај другата воспитувачка ни кажа да не ја слушаме другава така си кажувала на сите нови . Малава првиот ден беше пола саат и бидејќи на почеток многу добро прифати веќе од наредниот ден почна да ни зголемуваат по саат до два, да од наредната недела ни рекоа слободно до ручек да си седи. Она па отпосле почна да прави отпор За вакцинава не сум паметна, ќе ја пуштам во градинка па ќе видам како ќе биде, до крајов на мееецов акп успеам да ја вакцинирам некако. И јас од Ваикики и земав ама не се класични топлинки, како платнени сандалки патичиња со лепенка, многу се лесни, се надевам само да не ја потат.
За адаптацијава (сите се фативме), викаат 15 мин за да стоиш пред градинка. Моево првиот ден беше 2ч, а јас дремев пред градинка. Не плачела. Ми ја вратија зашто донесоа уште неколку дечиња покасно, па веројатно не можат на сите од прв ден да се посветат. Зборам за бебе група и три негувателки. Едната (јака и душа) се зафати со едно машко 16+ детенце, машала крупно, таа препотена. Тоа вреска, се тегне, се влече. За 10 мин излегува негувателкава и вика: мајката на Петар????? Мајка, жив и здрав да е, адаптацијата ќе потрае, крупен е и арогантен. Да не направиме контра ефект. Инаку, негувателката за тие два саати, три маици смени. А, и да се дополнам, за тоа и почнав да пишувам, излегува учителкава, вика мајката на ХХХ, нема мајка, си отишла. Ќе се вратела во 12ч. Да имаш работа, да кажеш, разбирам. Ама и таа мајка мислела дека се 15 мин малку адаптација и си отишла. Малку нефер беше, 10 родители чекаат, а таа работа имала..... шознам.
Kegi shoes e rebrendirano vo kegi kolev. Najgolem izbor toplinki imas vo ipanema jumbo, a ako nema i tamu zemi od sandalite kako klompi i onaka e zesko pa dr mesec ke kupis.
Јас колку што знам кеги шус и кеги колев се сега различни дуќани. Се скарале браќата и секој има свој "бренд" а исти обувки.
@Leo_29 може па стварно имала работа. Ако не правело проблем,си седело, може немало потреба дома да го праќаат.
Не, не, баш онака безобразно протестираше дека и рекоа тука да чека. Детето плачеше. Една од негувателките кога излезе да ја бара, излезе со детето, липташе, црвено во очињата. Ја прошета еден круг околу градинка за да се смири, за раче, полека. И баш рече: излеговме, а како ќе влеземе пак... Некогаш навистина требаат само 15 мин. Се зависи од детето. Твојата е со искуство, па може и до 12 да седи.
Види и нас ни рекоа 20-30 мин , па ајде да јадат , па одете си дојдете во 12. Иначе на проспектите што ни ги дадоа за адаптација на децата оишува пола саат најмногу првиот ден ама еве истите тие искуството им кажало дека некаде може и повеќе.
Пишува како детето полесно да се адаптира, да не плачеш или да си тажен на разделба, да седи најмногу пола час па постепено да се продолжува, да му обрнуваш повеќе внимание дома дс си играш, гушкаш , збориш повеќе и дека детето како реакција на новата средина миже да плаче да не јаде или не спие.
Јас био гаја од раѓање. Сега пред одмор сменив бидејќи био гаја нема во периодов. Зедов инфант пробио на хелт еид. Ист состав како био гаја. Е сега шишенцето е 15мл (био гаја е 5) и заради тоа цената е повисока. 1600 денари е. 5мл био гаја е 600.
во авицена правевме брис излезе бактерија во грло.читав мислам @kostarika ако не се лажам пишуваше да внимаваме со резултатите во авицена.во која друга лабараторија да направам брис?