Се осеќам како цела енергија да ми е исцицана буквално, плачките сепак не останаа само во градинка цело време е нервозен, расплачен сите ги убедува дека не оди веќе, на секое ми вели не ојме утре мама така, важит и сам си одговара дека доста е веќе. Пак плачки пред спиење и бладање во сон па будење со плач. Ептен ми мава на психа, неможам воопшто да спијам па и бебе е нервозно од целата наша енергија. Исто и јас цело лето го спремав и на сите гордо кажуваше дека од септември ќе оди во градинка ама валда дека немаше претстава што значи тоа. Немој да си негативна може супер ќе си прифати, јас искрено бев многу оптимист и сега сум преразочарана мислам нема на светов уште едно вакво дете, екстремен е
Моментално сум дома и ќе сум до пролет кога планирам да ја пуштам и малата во градинка и да барам работа некако со двајца тогаш за адаптација ми звучи страшнооо сега ќе го носам по пола сат по пола сат макар и месеци да трае мора да свикне.
Исто и кај нас и тоа детево го утепав со антибиотици правиме брис по 7дена чист, после 7 дена пак мрса, а нема никакви симптоми,
Sto ne kaza porano vo Diamed pravevme. Znaci samo Sinlab mi ostanuva posledna nadez. Vo sistina e 400 i nesto. Ako ne ke go nosam tamu da mu zemat. Ama eden kup brisevi napravivme na razlicni mesta sea na koj da mu veruvam za tocen
Незнам дали е грешен , да во Авицена , но детево нема симптоми , сега ќе правам на друго место повторно.
Незнам кај да одам, сакав Филип 2, но скапо ми е 1000 ден , дека и за мене и за помалата ќерка сакам да направам пак,
Како 1 недела кога реакција јавува и по 14 дена, па и по 21 ден. Колку и да оди доволно е да фати нешто на и така веќе намалениот имунитет.
Абе нема проблем, коа ќе накалеми нешто после еееее оти така... Мислам дај, со намален имунитет праќаат во градинка, имаат ли совес?!
Абе шо да кажам. Знам мои блиски особи што сабајле го носат во 8 да го цакцинираат и одма го оставаат во градинка пошто нема кој да го чувА, ако земат слободен ден им кратат мн од плата. Јас си реков барем една недела ќе седи дома и ако приметам дека и паѓа имунитет или има тт не ја пуштам
Абе од друга вакцина ајде де, ама од ММР? Мислам.... На самото упатство си пишува, само кој да чита. А како ќе приметиш дека и паѓа имунитет? Додека не се сретне со бактерии и вируси нема да знаеш дали закачила нешто, намален имунитет не се гледа така едноставно. Чувај ја дома бар 2 недели и после почнете со адаптација.
Многу е поверојатно да е лажно позитивен резултатот поради контаминираност отколку лажно негативен. Работам микробиологија и според мене поверодостоен е негативниот резултат.
Da vo pravo si, ako nema nema. Poverojatno e da se kontaminira, negoli magicno ako nema bak da se stvori