Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.524
    Стварно ми нема логика ова нивното. Ми рекоа одма да направам термин на педијатар. На педијатар ми рекоа дека не може да не примат ако само еднаш какало мора да почекаме. На работа мора да одам нема правило да седам два дена дома заради едно какање и немам и никој нема да ми даде белешка дека детето е болно па затоа не можам да одам на работа.
    Ние само што дојдовме па можеби какало од промена на клима, кога тргнавме мк топло кога стигнавме тука се скаменивме.

И ова еднаш немав време да пишам. Еднаш заборавив да и измијам лице сабајле и по еден саат од градинка ми се јавуваат дека има конјуктивитис да ја земам и на педијатар. На педијатарот кажав има конјуктивитис ми направија одма термин. Инаку имаше на двете очи по малку жолто бело ептен малку како и ние понекогаш кога ќе станеме од спиење. Педијатарот превртува очи вика ништо нема, викам така од градинка ми рекоа. Вика ништо нема може утре да оди во градинка. Во градинка им реков дека од спиењето и е дека не и измив лице сабајле.

За градинка во Германија станува збор да нагласам да не се препише на македонските градинки ова како забелешка.

2. Magdalence

Magdalence Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    29
    Здраво, кажи ми што направи, дали може да се земе потврда за примени вакцини од кај матичната од она што е впишано во книшка или мора со картонче. Оти ние немаме, од преселби којзнае кај сум го замавнала, а документи за во градинка спремам.

3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Синко оди во Билјана, знам дека од лани отворија приватна како школа со целодневна Бон-тон ама незнам како се услови и цени имаат а фб профил ако си заинтересирана пиши им информативно.https://www.facebook.com/bontonkids И јас сум со бебе за некој ден 9 месеци и ми е многу малтретирање станува и тоа со нас ја будиме, ја спремам и неа па ја носам и неа по мене и на оставање и на земање, мм е од 7 на работа се надевам да му сменат есенва од 8 барем за носење да ми олесни

Последна измена: 5 септември 2019
  4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Od kniskata nas ni prepisa maticnata. Dodusa samo me prasa sto ima primeno zosto me znae i i ja dadov kniskata da vidi.

На Magdalence му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    16.822
    Искрено, мислам дека подобро е да има до 6 максимум деца, ако би сакале да им биде посветено повеќе внимание и време.
    И тоа да има две воспитувачки.
    Дали знаете кое психичко малтретирање е и за воспитувачите? Особено кога децата се одделуваат од родителите, врискање, пискање,.
    Знаете дека и тие имаат чувства, психа?
    А за една воспитувачка на 20 деца??
    Сметате дека во ред е тоа?
    И после ќе се закануваат со тужби уште.

6. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    @AngelOfArh мислам дека малиот твој покасно примаше вакцини за во градинка така?
    Дали ги примивте и тие што веќе се одминати односно врзани за рок кој поминал?

7. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Ја има примено таа
    Коо демек вчера им стигнало известување дека делот за вакцините не била нивна должност
    Сега незнам дали е вистина или филмови ми прави

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Да пробаш со копија од картончето. Јас за вакцини само тоа однесов во градинката кај нас.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.267
    Прими прво ммр, па дтпр прва доза, втора доза и следно ни е трета доза, не прими тие на раѓање зошто немаше кога, тие до годинка се ставаат, а ние почнавме на 3.
    Не, во нашиве градинки бараат лист еден пополнет од матичен со штембил и потпис.

Не знам што да речам. Мене во градинка кога ми кажаа дека детето ми е малку аутистично прво збеснав, па почнав да чурам и на крај им реков ОК, дајте ми потврда од дефектолог да посетам јас лекар, да не упати, да ни каже што е како е, да почнеме со време со терапии... Почна негувателката да се препотува и рече ама не тоа е моја констатација, не мора да е точна. Џаба ти сестро ти коа ме извади од такт веќе. Сега за се барам од доктор поткрепено.

Последна измена од модератор: 8 септември 2019
    На Cka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    И кај нас матичната ни завери лист, ама на него колку што се сеќавам немаше ништо за вакцините туку општата состојба на детете. Плус ми побараа копија од картончето.

Ама очигледно секоја градинка своја политика. Нас ни брисеви не ни бараа.

11. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    Na koja vozrast bese deteto joga vi kazaa deka e "malku" autisticno

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.267
    2г и 8м, зошто не се вртел кога ќе му викнат и не одговарал на прашања. А дете е во хороскоп овен, инаетлив колку што е тежок и со карактер љуби га тата малку интровертен. Се разбрав со негователката на крај, се извини, ама нема никогаш да го заборавам тој момент, особено бидејќи многу убаво знам како изгледа дете со аутистични промени. Муабетот беше епа што не го вакцинирате, ете М личи како малку аутистичен, вакцинирајте го. Научив да отрпнувам на ваквите зајадливи коментари уште во моментот кога решив дека нема да го вакцинирам веднаш по раѓање.

13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    @Ambra20 на секоја градинка си има мени истакнато на самата градинка. Инаку менито е од градинката. Ако имаш некој конкретен проблем мислам дека можеш на воспитувачките да им кажеш да не и даваат од таа храна со која имате проблем. Кај нас во градинка 2 години деца не се веќе во јасли и јадат храна исто како сите други групи (само за јасли е друга храна).

@Vennera.aa за адаптација може да ви прави проблем и тоа што бебето останува дома а тој си оди во градинка. МОже мисли дека бебето доива повластен третман па и љубомора може да е во прашање. Како е инаку во однос на бебето? Не мора да е и до градинката може и да е до семејната динамика.

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Ambra20 еве го менито од нашата градинка. received_2869254643103035.jpeg

На slobodka, referentka, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Epa dragi zeni jas da vi go kazam fijaskoto so avicena. :@ neli napravivme i vo diamed za koi otposle doznav tuka deka gi prakale vo avicena. E denes stignaa i tie rezultati i toa so pecatot na avicena, i zamislete negativni :devil: ajde prosvetlete me kako vo rok od tri dena dena ista labaratorija izdava rezultati razlicni :envy: eve neznam kako bi mozela mrsa za tri dena bez terapija sama od sebe da se iscisti. Mm ke gi tuzel za stres :rofl: dodusa jas go zafrkavav deka ako ima stvarno ke mora da ne stavat vo karantin site od ijz haha :rofl: coekov mrtov ozbilen preblede :devil:

На gjoker4e, Lolipop23, LiliBoz и 2 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.267
    Лајк за чистиот брис, ама не и за Авицена. Срам да им е, ама немој да им го оставаш ова така, да ги пријавиш ако имаш шанса. А јас од твоево искуство, а богами и на многу други, никад више нема да стапнам таму. Иначе најверојатно ним им се контаминирани стапчињата или пак некој има мрса на кожата а фатил со гола рака, друго не знам што да кажам, пошто ако од Диамед ти дале негативен брис а во иста лабораторија испитано онда до нив е. Ајде од понеделник и вашиот батко на градинка :inlove:

17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Bevme denes prv den :) Super pominavme.

На Lolipop23 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.267
    Лелееее... Мачорче едно мало, стигна и тој за градинка, коа ќе ми текне колку беа малецки на лулашки кога се запознавме :inlove:

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Браво @TheSecret мило ми е што сè излезе во ред, ви посакувам успешна адаптација. :hug:
    Ете зошто јас трубам дека без симптоми не се дава антибиотик, којзнае колку деца се џабе лекувани.
    Нашите резултати ќе стигнат во вторник. Wish me luck! (fingers)

На gjoker4e, TheSecret, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    @TheSecret те мислев. Навистина се радувам што се испадна во ред.
    Моја нога во Авицена не влегува.

На TheSecret и Lolipop23 им се допаѓа ова.