Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.263
    Недајбоже ти испадне апче дете го лапне, недајбоже велам, се се случува. Не знам каква ви е организацијата. Инаку за тоа погоре членката што пиша, мораш да најдеш начин да се смируваш во такви ситуации оти ти уште полошо им праиш на децата со паники. Факт е, сум немала мака и не знам како е, ама јас со возрасни што работам па кога ќе почнам да кревам тензии ме предупредуваат а не па со деца. Тие се најранливи. Верувај ми лошо не ти мислам, само те гледам дека не си среќна со изборот на работа и имаш мака, а со тоа нема да си помогнеш многу.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    16.814
    Јас сум смирена, ама ко, ќе се вратам од работа е лошо, тогаш плачам и сум под стрес.
    Знам дека не мсилиш лошо.
    Ќе биде и ќе најдам нова работа.

3. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    22.709
    Аман жено шо тресеш?! Па зар учителка у градинка што е во контакт со најмали деца и најосетлови човечиња е без чусто на еѓпатија и да сочуствува со нив?! Ја маче да слушам под тераса да ми мјаука еден саат,ке се испотресам а камоли детенце.И не,не би сакала мое дете да му е учителка што нема да се потресува коа и моето дете ќе се потресе!
    @GirlLove би сакала син ми да има ко вас грижлива учителка!
    @AngelOfArh навистина на секоја тема кај што те читам,се трудам да те игнорирам.Ама овој пат неможам!Олабави со комшиски маалски дијагнози и трење од ракв мудрости. Замоли децата да се земат коа ке им биде речено на родителите.Толку.Не сте седеле на кафе и да другарувате,па од два поста на фемина заклучи анксиозна е итн итн.

Последна измена: 8 септември 2019
    На slobodka, kostarika, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.263
    Јас ништо не заклучив, девојката сама си има кажано, ако не примети со неа си се разбравме. Не знам кај виде овде комшиски маалски дијагнози.

На TarantulaA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Моето мислење не е засновано само на овој пост на девојчето. Ако си ја читала низ другите теми ќе сфатиш што сакам да кажам, девојчето постојано се жали од работата (а работи релативно кратко), се нешто и смета, се нешто и ствара стрес до толку што се затвора во ВЦ и плаче, доживува панични напади, постојано има потреба да пие апчиња за смирување и сл.
    Јас никаде не реков дека за работа со деца треба да бидеш без чувство на емпатија, туку смирен и сталожен, јас ГрлЛав ја читам со години и за нејзино добро и посочив дека не и одговара работата бидејќи и ствара премногу стрес и истиот таа многу лошо го поднесува.
    @GirlLove извини ако на било кој начин те навредив, моето мислење беше најдоборнамерно и се надевам го сфати тоа.
    А ти Тарантула засрами се што на овој начин ми се обраќаш. За каква емпатичност ми зборуваш кога без никаква основа ме напаѓаш со вакви зборови? Ако не се согласуваш со мене укажи ми убаво па ќе дискутираме, а не со ваков тон да ме прозиваш.

На candy.cane, gjoker4e, wannaBeMomma и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    16.814
    Не знам како не ви е срам да се препукувате мешајќи ме мене и мојата состојба.
    Јас дојдов да дадам совет само.
    Дали можеби сте свесни дека моментално тоа ми е егзистенција? Дека се трудам со сили? Кажав дека привремено работам, и тоа на пола работно време?
    Договорот ми истекува за брзо. Така да супер ми е.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И јас само ти дадов совет читајќи те со денови наназад што пишуваш, извини уште еднаш ако погрешив.
    Ти си супер девојка, не реков јас дека не се трудиш, туку дека ти е премногу стресно и најдобро е за тебе да ја смениш работата.
    Нормално е да мислиш на егзистенцијата, но и кога работиш со осетлива група како што се мали дечиња од исклучителна важност е да се пронаоѓаш во тоа што го работиш. Ти посакувам среќа понатаму! :*

На Sexybaby86, GirlLove, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Ма дај не претерувајте , повозрасните воспитачки пијат апчиња за притисок и тоа може да им падне и децата да го лапнат .

На candy.cane, drugarka, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    Мајки ќерка ми е запишана во градинка од минатата година и сега во вторник ќе почни во градинка. Треба да носам некои документи?

10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Само договорот да го обновиш. И вакцини ак оне си однела дека има примено земи си потврда.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Neznam dali e za ovde prasanjevo ako ne e slobodno premestete go.
    Mali od koga pocna ovaa nedela vo gradinka postojano ja bara mama i toa go nosam na 30 min i 2-3 min pred da go zemam place i povtoruva mama mama. Sega primetuvam deka i doma nesaka ni minuta da e sam ako otidam do kujna ili spalna odma trca i vika mama. I sto e mn interesno i tatko mu da e tuka on place po mama. Molqm za soveti dokolku nekoja majka imala slicno iskustvo da spodeli i da kaze kako da se spravuvame so problemov?

12. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    715
    Нормално однесување на дете. Стануваат секундарни лепаци, мисли ќе го оставаш секаде кај ќе стигниш :) И тој период нема ни тато, ни баба, ни дедо... Само мама, само мама постои, другите стануваат невидливи за детето. Мислам немаш простор за грижа, адаптацијата е таква
    Гледај од позитивната страна, супер ќе си имаш друштво за во Вц :D

На gjoker4e, Abc07, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    Малечко е и мама е се на светот. Претпоставувам, нормална реакција е. Зборувај му дека во градинката го оставаш да си игра со другарчињата додека мама е на работа и штом завршиш ќе го земеш. Како се однесува кога го оставаш?

На Abc07 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Уплатницата, потврда за вакцина ммр, потврдата од матичен

Последна измена: 8 септември 2019
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако ти е за утеха и мојата е таква. Секогаш одела кај секој, ма сега одма плаче ако ме изгуби од видно поле. Сабајле во вц отидов и плачеше.

На Abc07 и fana им се допаѓа ова.
  16. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Da drustvoto mi e mn pozitivno koga odam vo wc dobivam aplauz kako bravo.
    Me zagriza toa sto znaese da se zaigra so sekoj sega toa e samo ako sum vo soba i jas.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Pozitiven e koga zboruvame za gradinkata sam kazuva ajde cao da sme odele tamu. Duri i ako go razbudam nautro ne mu preci koga ke mu kazam deka odime kaj decata da si igra. I sega seuste e samo na 30 min 5 min pred da go zemam pocnuvaat plackite. Inaku seuste ne sum na rabota, a iskreno so placenjevo nemozam ni da pocnam da baram.

18. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Мојот едниот така прави , ме пукна неделава , цело време во раце и ми плаче пред врата од веце иско има и други луѓе . Решение нема , со нив сум цело време едниот е таков другиот не , од вторник продолжуваат во градинка.

На Abc07 и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    16.814
    Читајќи во темата Превентивна Медицина, открив дека и доста мајки психичките проблеми си ги решаваат со хемија, некои пишуваат си земаат и редовна терапија.
    Така да, јас секако ќе сменам работа, но и овој факт е добар да се знае. Значи и родителот може да му наштети на детето, како што рече некоја погоре.
    Жслно, што правиме дискриминација на оние што пијат лекови.
    Поздрав.

20. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Значи да не се секираш затоа што по форуми ќе сретнеш секакви луѓе кои секако не кажуваат се за себе. Дека треба да ја смениш или терапијата или докторот треба ама дека си опасна по децата затоа што пиеш апчиња не си .

На Coco31, duffi, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.