Ама не е спорен моментот што ти си примаш терапија, баш напротив супер е што си свесна за проблемот и си го третираш и превенираш. Не се објаснувај околу тој момент и не се чувствувај лошо поради тоа.
Ако осудуваме мајки што пијат терапија за таа ствар, онда треба осудуваме и мајки што пијат ланзул јер ги болело желудник. Свиркај си. Не се замарај.
Девојче не те осудив, таман работа, ти си имаш мака јас да ти се смеам, на крај на памет не ми е. Баш е ок што работиш на себе и се трудиш да си го надминеш проблемот, само според пишувањата твои не си среќна со работата. Дајбоже што поскоро да најдеш нова која те исполнува и не ти ствара стресови. На денешницава нема човек кој не посегнал бар по бедоксин, сите сме со стресови секојдневно. Се извинувам на лошото изразување.
Сакајќи/не сакајќи осуди. Прво мене, па сите мајки тука што сме под терапија. Тоа е тоа. Дај Боже сите да си најдеме чаре. Поздрав
Како ги облекувате децата за градинка? Јас сабајле со тренерки, маиче (под него боди на прерамчиња), и дукс кој го соблекоа таму... Да не се мн натунтани? Сега е мн жешко, сабајле ми се виде свежичко.
Бодото ти е вишок сега за сега .На сабајле е свежо ама покасно е топло па се потат.Јас маичка и одозгора по дукс кој го соблакам кога ќе го оставам
Сабајле го облеков во тренерчиња, маичка и одозгора тренерка која ја соблакам. Морам да му облечам и маичка одоздола пошто клима уште пуштаат.
Лелел само ја пуштив дете во градинка со шорц???Внатре им е многу топло носи маичка шорцеви горе едно тенко шушкавче ама на врата му го соблеков
Зт и мене ми беше бодито одоздола, пошто и ја претпоставувам пуштаат (едно дете ко настина доктор вика ова е само од клима-дома не пуштавме).
Ако го носиш подоцна може, во 7ипол баш не е за по шорц, ама имаше мајки кои децата со кола ги носат со шорцеви. Што знам, мене не ми е за шорц насабајле, преку ден го оставам по шорцеви дома ама одсабајле не.
А со климите внатре на 16 што праиме? Дома немаше мака никаква, отидовме во градинка и за 3 дена се затна во носот тапа, жив смрзнат го зимаме. Не е само моето, сите од градинка се жалат, климата ми е единствена мака ми се чини со градинката, за се најдов решение, за тие клими на 16ка не најдов, го зимаме камен ладен во рачињата и ноџињата.
Не знам стварно, во нашата градинка се надвор скоро цело време, а не сум видела да е ладна досега на раце. Цело лето оди само на маичка и кратки панталони. Еднаш и облеков танко џемперче и у кола го соблече. Е мојава па ако и е ладно или топло сама си кажува и се пресоблекуваат таму. На 16 степени и на воспитачките им е ладно.
Не знам, не ми смета само мене, сите мајки мака мачиме со таа клима и ладното. Зимаме деца смрзнати, носињата тапа. Месец дена дома, не е дека само седевме дома и не мрднавме од дома, не е дека клима не пуштивме, ама со усул, една недела во градинка и после 3 дена тапа во носот, едвај диши. Да не бидам лошо сфатена, јас од градинката сум супер задоволна, само ова во лето ми е голем проблем, во зима претоплувањето не ми е толку колку во лето климата. И ги сфаќам, мали простории а многу луѓе, ама деца страдаат.
Па и за шорц е! Мојот е дома ама досега беше низ двор на шорц и маица, од утрово од 10. Сега по боди на кратки спие.
Не е бактерија, три бриса како правам летово. Едноставно смрзнати се и носињата им се затнуваат, нема секрет, нема ништо, и мене од клима ми се затнува носот и тоа на појака тт уклучена. Тоа е, не може да ја исклучат ради моето само, а верувам и на други им смета ама тоа е тоа. Сега ќе почне сезона на греење, е тоа е топло таму да видите, милина, кога го зимам со румени обравчиња е.