Ve citam i se cudam Seuste nosam dete po kratko i dole i gore, ne oblakam i soblakam dukseri na vlez, nema dolni maicki, bodinja ni nisto. Jas isto taka odam na rabota, po kratki rakavi i bez dolna maica i ne sfakam zasto na deteto bi mu bilo porazlicno. Inace izlagam od doma pred 7.30. Vo gradinka, isto kako i doma klima raboti postojano. Kako prvo doma jas ne mozam da funkcioniram bez klimata. Vo kola isto. Poveketo decinja sto gi srekavam sabajle na ostavanje vo gradinka se obleceni slicno na moeto. Vo grupata za roditeli nikoj nikogas ne reagiral na klima, sto znam. Doma celo leto klimata mi e uklucena na 20, a vo najtoplite denovi na 18, zasto samo taka realno moze da se postigne sobna temp od 25-26 stepeni na koja ni e najubavo. Vo najtoplite denovi ova leto spievme so uklucena klima. Taka funkcionirame so godini. Ako eventualno se zatnat, iako retko se slucuvalo leten period, sekogas imalo dr pricina za toa. Periodov slusam mnogumina se zalat i na alergii, verojatno ima nekakov polen ili sl vo vozduhot. Da ne ste alergicni na nesto? Ili sto vika @Cka da ne cirkulira nekoja bakterija postojano od necista klima?
Можеби е до мене, ама јас не се осеќам убаво кога ќе го земам детето и ќе му се мраз смрзнати рачињата, што знам. Ние дома не уклучуваме клима, кога беше 38-40 да, ама секојдневно не. Пак ќе речам, мене лично ми смета.
Со лесно, брзо да се навикнете Ние денес подобро поминавме и како за после три дена пауза задоволна сум. На оставање не плачеше и воспитувачката ми рече оставиго ќе те барам јас и ми се јави пред спиење. Излегле во дворот се разиграл па кога влегле да се спремаат за спиење се сетил каде е па почнал да бара дома. Сега ќе ме барале вака на повик ќе видиме како ќе ни оди, ма да пред спиење имаше повторно плачки дека утре не оди..
Bravo kaj nas e veke zimo 8-9 stepeni nautro taka da uste sega sme so jakni i debeli dukseri vezbame soblekuvanje oblekuvanje se spremame za vistinskoto zimo
И ние севтосавме од денес прв ден во градинка. Малку поплака кога ја зема воспитувачката па после се смирила и ни рекоа до крај на месец само по 1 саат да ја носам. Кога ја зимав липаше душичката ама добра билљ во принцип како за прв ден супер. Утре се надевам дека ќе помине уште подобро
Ако ја носиш еден месец само по еден саат така и ќе се навикне. Тоа не е добро. Постепено треба да зголемувате. За две недели би требало да седи цел ден секако ако така ви е планот цел ден да е во градинка. Цц од кај им текнало цел месец само по еден саат. Уствари пола месец нели ама пак до крај месец треба по цел ден да се навикне. Ако се навикне само по еден саат се потешко ќе ви оди адаптацијата. Или има некоја посебна причина што ќе е само по еден саат толку долго?
Здраво девојки, од минатата недела почнавме да ја носиме малата во градинка (1година и 2 месеца) , си беше супер, одеше кај учителката без мака, такво си беше детето, и пред да оди во градинка немаше мака, подава раци оди секаде, и во градинка плачела само кога и менувале пелени, во петокот не ја однесовме ради температура. До тогаш супер си беше.Е сега од вчера мажот ми кога ја оставил почнала да плаче, ја која земав по 3 саати исто беше расплакана и црвена цела од плачење. Зошто наеднаш вака смени детево ? Вчера не можев во вц да отидам, не можам кашичка да и направам, ми се гребе како мачка по нозете, сака во раце, од кога ќе преспие се смирува, ама вчера и во сон ми липаше. Знам дека секое дете му треба различно време за адаптација, ама убаво би било да слушнам утешни зборови дека ќе се навикне и нема да плаче
Ако се чисти брисевите нема потреба од нови. Јас обично правам или Биотек или Авицена. Мене тројца педијатри ми имаат кажано дека едно пуштање во средина заедно со деца (пример градинка) одма нафаќаат нешто. Се додека немаат симптоми не се реагира. Така што брисот е формалност. Ако се чисти од едно место бркај работа.
лани во декември покажа стрептокока пиогенис.од тогаш до сега не сме правеле брис. пред недела дена правевме во авицена пак стрептокока пиогенис.се одложи одење во градинка.педијатарот ми вика антибиотик за оваа бактерија и упат на клиника за имунологија. во меѓувреме направив во биотек резултати скроз чисти. затоа сакам и на уште 1-2 места да направам да сум сигурна..мислам дека правилно постапувам..што знам
Здраво мила Ќе ти копирам мое мислење пред некој ден на друга мајка и пишав Нормално однесување на дете. Стануваат секундарни лепаци, мисли ќе го оставаш секаде кај ќе стигниш И тој период нема ни тато, ни баба, ни дедо... Само мама, само мама постои, другите стануваат невидливи за детето. Мислам немаш простор за грижа, адаптацијата е таква Гледај од позитивната страна, супер ќе си имаш друштво за во Вц
Наврати се малку поназад кај мислењава, на повеќе во Авицена им испадна позитивен брис, а во друга лаб. чисто.
И денеска беше супер, ми дадоа да ја видам на секунда си играше мирна беше, за пресоблекување само плаче, ама и мене дома ми изводи, вчера излеа им донеле на замена една никаква, и затоа беше таква. Денеска пак ќе речам одлична беше
Моментално е само една воспитачка претпоставувам од таа причина така вика не може да постаса. Ќе видиме од наредна недела како ќе биде