И мојата не збори во градинка а дома меле ли меле... Значи буквално муабет си правиме и се чудам како таму не збори а баш понекогаш ќе и текне нешто ќе лупне и ја и мм сме ??????? А се им кажува ќутејки, се снаоѓа, ептен нешто ако не ја разберат па да каже збор два. Ама не е во помала група ради тоа. Се гледа ваљда целокупниот развој не само говорот. Јас се надевам дека сега ќе се со повеќе активности таму па ќе се пушти. Многу ми е мака што не збори таму, и веќе не знам што да правам.
Mojoт денес го ставиле во друга група. Плачел па демек да не било до просторијата. он плачеше од што му се спие, стана во 4 утрото. добро како може дур се адаптира да му менуваат средина?
Да не носи уште пелени? Ради тоа најчесто ги ставаат во помала група и инсистираат да се одвикнати од пелени. Не им ги разбирам и јас политиките. Прв месец треба секое дете да си ги научи негователките и воспитачките, да го зимаат тие и да го издаваат а не кој стигне. Ама таа им е праксата.
Дека требало да ја проверам пред да ја оставам. Пошо била какана требало јас да ја преслечам во ходникот на тие боксовите за преслекување. Луда ли им личам? Јас сакам какана да седи? Ако приметев дека била какана јас не им ја давав сигурно така. Бог да чува
Во која градинка ова? Кај нас еднаш какана им ја вратив да и сменат пелена се извинија и рекоа дека е нивна грешка. 2 сек треба да се искака, не ги капирам.
Во расадник Разбирам дека се многу деца, но тоа е нивна работа. Нека седат дома ако ги мрзи. И ко шо читам секаде е исто, што помалку да се замараат, колку помалку деца има подобро им е, ако кивне ќе се јават земи го. Епа не може така бе
Кај нас стои на влез во јасли да се пресоблакаат децата не д доаѓаат со пелената со која спиеле. Од една страна ги разбирам, наутро идат куп дечиња, сами се, треба да ги остават сите за да ги преслечат каканите, еднаш мајка дојде со дете полна пелена ама толку полна висеше од бодито надвор. Ама па зар има мајка што намерно какано дете ќе остави?! Не ми е верно!
Тие мрзи. Мојава и дома и се случува ќе кака, па после кратко пак ќе се докака. Јас мислам готово за сабајлето таа лом! Демек намерно им ја остави. Цццц
Кај нас до сега за се биле коректни. Јас предходно многу лошо мислење и искуство имав со градинки и многу бев против, па сега се прифаќам со резерва.
Многу дрско ова. Премногу. Еднаш земајки ја малава се искакала а една учителка беше со 15 деца дека лето. Ја викна чистачката да ги причува да ја соблече во нејзина занимална кај што и се пелените
Da si pisam i ja se nacinka mali sega ne placu ic mu teknuva 1 do 2 pati na majka mu i toa e se. A bas se plasev da ne treba da go ostavam doma deka noseto rasteceno. Po razgovor so vospitackata mi kaza dodeka nema tt da go nosam da ne go izgubime napredokot do sega. Kolku me raduva koga go gledam kako trcka i si igra so drugite decinja. Koga si odime im kazuva cao bas mu e fino izgleda.
Ќе прашам и педијатар ама ме интересира и вие што мислите... децава ми се размрсулавени , едниот помалце другиот повеќњ ма дали да ги вакцинирам сега од стрептокока , во петок планирав?