Grupata na viber roditel ja napravi kaj nas. Jas Rosica odbrav, poim neam zosto, valjda deka poveketo rosica isto odbraa pa ajde seedno E za fizickoto i kaj nas e, i se mislam eve zimoska nesto spomnaa nadvor ke bilo ama poveketo gi zapisaa pa valjda ke go zapisam da ne se dvoi i taka e pola saat dva pati nedelno. Mi e strav da ne se istenci uste tolku ama ajde. Ke ideme na pretstava drugava nedela i ke imame se pocesto rabotilnici so roditelite sto mi se dopadna. Tuku me interesira ova rosicava doma ke si ja citame ili za tamu zosto i tamu rabotat od niv?
Моето првата недела им одбиваше да јаде па го зимавме после ручек за да не седи долго гладен.Изгледа гледајќи ги другите после една недела протестирање почна да си јаде,сега и репете бара
Те молам кажи ми како се вика спрејот за превентива од вошки? Кај ќерка ми летоска се појавија вошки, за среќа она не префати. Сакам нешто за превентива.
Не знам како оди во градинките, кои видови активности се застапени, ама јас во секој случај би пријавила дете за физичко. Најдоброто нешто за дете. Се чудам што не е дел од задолжителни активности. Зарем и за тоа се доплаќа.
Во нашата градинка физичкото не се доплаќа. Само англиски, ритмички танци и фолклор се доплаќа и тоа кој сака. Лани мојава одеше на англиски и на танци, годинава за ништо не изрази желба. Ќе видиме покасно што ќе каже
Англиски и физичко еднаш неделно, бесплатно со професпри вработени во градинка. 400 за материјали, 150 за осигурување Месечко не зимам.
Секаде по градинкиве различно гледам, моево е во група од 2 до 3 години. Росица ни дадоа и годишно е 550 ден. Мада мислам дека се мали уште, додуша не не ни прашаа, само ми ја даде уплатницата. За матријал по 700 ден. Сега за сега тоа е ваљда нема да им текне уште нешто сепак мали се.
Не памтам искрено од лани беше тоа. Во Зегин го има. Еве @snegulkata може ќе помогне она сега го користи..
Денес бев на родителска кај синко. Се изненадив позотивно. Се реорганизирале и направиле помали групи. Групата на синко е од 2-3 години. Запишани се околу 15 дечиња. Има една воспитувачка и две негувателки. Вака позитивен впечаток ми оставија. Уште да тргне па ќе видиме како ќе биде. Едит: совираат по 300 за материјали,150 денари за осигурување и кој сака да се претплати за месечко. Инаку останува обврската да си носиме влажни и чашки на почеток на месец.
Да затоа реков се изненадив позитивно. Очекуваат дека може ќе се запише уште некое дете, ама за сега ова ми личи одлично
Каде е ова @Ano во која градинка ако не е тајна ? И кај нас се малку деца на две негователки и една воспитувачка, кај малите, ама тоа е оти малку деца реално одат во градинка инаку групите се по 25,6 деца запишани. Кај големата сега плативме 1000 за материјали, во кои спаѓа и книгата по математика, некои претстави и сл. Плус осигурување и Месечко (ако земаме годинава оти џабе ни се мота по дома само). Влажни, тоалет, чашки на два месеца носиме.
Еве го, овој! Од Зегин околу 350ден. Се прска на сува коса и малку смрдлив е ама поарно нек мириса отколку вошки да требам. Ја прснав сабајлето пред градинка, утре пак и се така. Иначе ја мрси косата ама нека, ќе ја миеме преку ден само нека има ефект да не фати вошки малата.
Браво за градинката. Во нашата градинка имаш ситуација од 40 деца, една воспитувачка и една негователка. Ужас. А околу материјали, 600 за материјали, 100 за осигурување. Плус кој сака списание. Физичко и англиски кај нас е бесплатно, додека танци се плаќа по 400 месечно. И мене што ми се бендиса најповеќе е тоа дека во скоро време ќе воведувале јога. На тоа секако ќе ја запишам.