Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Физичко ќе го запишам се одлучив, списанија баба рече она ќе ни ги давала да не лупаме пари, не е дека се којзнае колку ама од кај да знам дали ќе ги сака, вака годинава нека пројде со овие од баба па догодина ќе зимаме. За осигурување не рекле ама ќе прашам. Јас би музичко, ама за тоа ќе го праќаме приватно.

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Јас имам на ЕСИ против вошки. Поскапо е од ова на фрези за некои 100 денари. Не ја мрси косата воопшто

snegulkata, kukla21 and TeddyGrey like this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Може да сликнеш?

4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Сликни да, ќе морам да земам ново оти ова што го имам ептен ја мрси косата.
    Од кај го зема?

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Од еурофарм, јак е мирисот да ама мене ми се свиѓа :)
    20190927_155306.jpg

kukla21 and snegulkata like this.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Во Аеродром. Лани и јас кога го запишав во прва јасли беа пријавени 40 деца. Наводно се реорганизирале и поделиле. И воспитувачката и една од негувателките се нови, донесени од други градинки.

slobodka and EuHenIa like this.
  7. Ambra20

Ambra20 Популарен член

@Ano во Изворче ли сте? По текстов и по цениве, во иста градинка сме изгледа.

8. Ano

Ano Форумски идол

Не во Лале.

9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Дали кога вашите дечиња имаат именден частите во градинка? :)

10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Јас до сега не сум сретнала пракса да се чести за именден. Само за родендени частат децата.

VedaG10 likes this.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Ајде едно глупо прашање. :$
    Дали доколку алиштата од претходниот ден не им се извалкани ги облекувате пак за наредниот ден?
    Му одделив неколку пара тренерки само за во градинка и бидејќи не јаде таму си доаѓа скроз чист, за по дома облекуваме други и наредниот ден му ги облекувам истите. Си велам да не ме направат немајка :lol: :angel:

12. duffi

duffi Форумски идол

Облекувај, оти да не. :)

Lolipop23 likes this.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Ако се чисти, му ги облекувам и следниот ден. Ама ретко тоа, оти и да не се извалка во градинка, дома се валка, а дедо и баба не го пресоблекуваат кога ќе го земат.

duffi, Sexybaby86 and Lolipop23 like this.
  14. Abc07

Abc07 Истакнат член

Da i zosto ne bi i jas sum go prakala po 2 dena vo isto. Toa koga nema da mi go vratat presoblecen ako se izvalkal dodeka jadat inaku go praktikuvam i jas ke si bideme nemajki sto nie gajle.

Lolipop23 likes this.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Ѝ ги облекувам

Lolipop23 likes this.
  16. kikin

kikin Популарен член

Физичко и музичко еднаш неделно, без пари. За англиски не советуваа дека се мали и реално така е. Танци кој сака се плаќа. Месечко мислев да не земам ама воспитувачката ќе работела со децата вежби од тука, па ајде ќе земаме. Група 3-4 години. За материјали 600 денари.

17. Lady..M

Lady..M Истакнат член

3 дена го пратив со исти. Гланц чист си идеше, а по дома други му облекував. А и шо ти е гајле шо ќе помислат, тоа е исто како еден случај каде некој носи цел живот исти гаќи, а уствари ги менува секој ден, затоа шо само такви си купува :D Затоа не би требало никој да суди на изглед.Не се замарај, јас гледам да е чисто облечен, да не е искинат, да му е комотно. Нека измислат униформи за децава, некои тренерки, па раат да бидеме сите со тоа облекување и мислење :D

duffi, Sexybaby86, kukla21 and 3 others like this.
  18. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

По колку пелени им ставате на дечињата за градинка? Јас колку и да ставам сите ќе ги потрошат. Седи до 12. Прво ставав по 5, мајка ми вика една пелена не си ми оставила. Ај намалив на 4, пак исто. Сега по 2 и ставам. Никој не ми вика малку се, ама ако ставам повеќе за не дај боже, сите ќе ги потрошат.

За облеката. Јас облекувам денес и одма иде на перење. И за мене така. Сепак се валкаат по земја, лежат, одат секаде, некако не ми е пријатно да ја облекувам во истото пак.

fana, snegulkata, Ambra20 and 5 others like this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Го праќам со исти, ако останат чисти, ама тешко пошто после градинка се кај баба во двор и се прават лом, ама тоа е. Ќе видам да извадам некоја тренерка за по дома да однесам кај баба и да имаат за преслакање, бар 2 дена да издржат бре. Инаку кога бевме на родителска увидов дека стварно им е многу жешко и сега го праќам по кратки, баш се прокоментира за тоа каква е температурата и ни рекоа дека ќе ни кажат кога да се облакаме во долго. Многу се прља, не е ич внимателен, цапа, се потура, раце не брише од него туку само од хартија, сам бара, ама претежно е таков, покапан, испрљан.
    5 пелени за до 12? Па зар дома толку и мењаш? 2 се сосема доволни. Ти секако ја носиш во сува пелена, ете еднаш да се искака и да и сменат па пред да ја дадат на баба да и сменат пак. Јас се лутев многу за пелените и носев 3 потпишани, ама еднаш во 3 го земав со пелената сабајле што сум му ја облекла, непотпишана по тоа ја познав, изгледа го ставале на нокширче, кај се 3те пелени, ги нема, епа се изнервирав и почнав по 2 да ставам па набрзо нели и се одвикнавме. Они ќе земат колку ќе им дадеш, не враќаат.

fana, duffi, Coco31 and 3 others like this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Јас по две му ставав, мојот до 12 оди. Ретко ги користеа двете, почесто само една. Често и ги наоѓав во ранецот како што сум ги оставила. Ако ставаш по пет и кога ќе го вратат ранчето нема ниедна, ги земаат за другите деца. За едно дете пет се многу за 4-5 часа.

kukla21 likes this.