Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.984
    Физичко ќе го запишам се одлучив, списанија баба рече она ќе ни ги давала да не лупаме пари, не е дека се којзнае колку ама од кај да знам дали ќе ги сака, вака годинава нека пројде со овие од баба па догодина ќе зимаме. За осигурување не рекле ама ќе прашам. Јас би музичко, ама за тоа ќе го праќаме приватно.

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Јас имам на ЕСИ против вошки. Поскапо е од ова на фрези за некои 100 денари. Не ја мрси косата воопшто

На snegulkata, kukla21 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Може да сликнеш?

4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Сликни да, ќе морам да земам ново оти ова што го имам ептен ја мрси косата.
    Од кај го зема?

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Од еурофарм, јак е мирисот да ама мене ми се свиѓа :)
    20190927_155306.jpg

На kukla21 и snegulkata им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Во Аеродром. Лани и јас кога го запишав во прва јасли беа пријавени 40 деца. Наводно се реорганизирале и поделиле. И воспитувачката и една од негувателките се нови, донесени од други градинки.

На slobodka и EuHenIa им се допаѓа ова.
  7. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    @Ano во Изворче ли сте? По текстов и по цениве, во иста градинка сме изгледа.

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Не во Лале.

9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Дали кога вашите дечиња имаат именден частите во градинка? :)

10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Јас до сега не сум сретнала пракса да се чести за именден. Само за родендени частат децата.

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ајде едно глупо прашање. :$
    Дали доколку алиштата од претходниот ден не им се извалкани ги облекувате пак за наредниот ден?
    Му одделив неколку пара тренерки само за во градинка и бидејќи не јаде таму си доаѓа скроз чист, за по дома облекуваме други и наредниот ден му ги облекувам истите. Си велам да не ме направат немајка :lol: :angel:

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    Облекувај, оти да не. :)

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.165
    Ако се чисти, му ги облекувам и следниот ден. Ама ретко тоа, оти и да не се извалка во градинка, дома се валка, а дедо и баба не го пресоблекуваат кога ќе го земат.

На duffi, Sexybaby86 и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  14. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Da i zosto ne bi i jas sum go prakala po 2 dena vo isto. Toa koga nema da mi go vratat presoblecen ako se izvalkal dodeka jadat inaku go praktikuvam i jas ke si bideme nemajki sto nie gajle.

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.710
    Допаѓања:
    40.085
    Ѝ ги облекувам

16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Физичко и музичко еднаш неделно, без пари. За англиски не советуваа дека се мали и реално така е. Танци кој сака се плаќа. Месечко мислев да не земам ама воспитувачката ќе работела со децата вежби од тука, па ајде ќе земаме. Група 3-4 години. За материјали 600 денари.

17. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    715
    3 дена го пратив со исти. Гланц чист си идеше, а по дома други му облекував. А и шо ти е гајле шо ќе помислат, тоа е исто како еден случај каде некој носи цел живот исти гаќи, а уствари ги менува секој ден, затоа шо само такви си купува :D Затоа не би требало никој да суди на изглед.Не се замарај, јас гледам да е чисто облечен, да не е искинат, да му е комотно. Нека измислат униформи за децава, некои тренерки, па раат да бидеме сите со тоа облекување и мислење :D

На duffi, Sexybaby86, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    По колку пелени им ставате на дечињата за градинка? Јас колку и да ставам сите ќе ги потрошат. Седи до 12. Прво ставав по 5, мајка ми вика една пелена не си ми оставила. Ај намалив на 4, пак исто. Сега по 2 и ставам. Никој не ми вика малку се, ама ако ставам повеќе за не дај боже, сите ќе ги потрошат.

За облеката. Јас облекувам денес и одма иде на перење. И за мене така. Сепак се валкаат по земја, лежат, одат секаде, некако не ми е пријатно да ја облекувам во истото пак.

На fana, snegulkata, Ambra20 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.984
    Го праќам со исти, ако останат чисти, ама тешко пошто после градинка се кај баба во двор и се прават лом, ама тоа е. Ќе видам да извадам некоја тренерка за по дома да однесам кај баба и да имаат за преслакање, бар 2 дена да издржат бре. Инаку кога бевме на родителска увидов дека стварно им е многу жешко и сега го праќам по кратки, баш се прокоментира за тоа каква е температурата и ни рекоа дека ќе ни кажат кога да се облакаме во долго. Многу се прља, не е ич внимателен, цапа, се потура, раце не брише од него туку само од хартија, сам бара, ама претежно е таков, покапан, испрљан.
    5 пелени за до 12? Па зар дома толку и мењаш? 2 се сосема доволни. Ти секако ја носиш во сува пелена, ете еднаш да се искака и да и сменат па пред да ја дадат на баба да и сменат пак. Јас се лутев многу за пелените и носев 3 потпишани, ама еднаш во 3 го земав со пелената сабајле што сум му ја облекла, непотпишана по тоа ја познав, изгледа го ставале на нокширче, кај се 3те пелени, ги нема, епа се изнервирав и почнав по 2 да ставам па набрзо нели и се одвикнавме. Они ќе земат колку ќе им дадеш, не враќаат.

На fana, duffi, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.165
    Јас по две му ставав, мојот до 12 оди. Ретко ги користеа двете, почесто само една. Често и ги наоѓав во ранецот како што сум ги оставила. Ако ставаш по пет и кога ќе го вратат ранчето нема ниедна, ги земаат за другите деца. За едно дете пет се многу за 4-5 часа.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.