@duffi по сликата гледам дека сте од Струмица..па сакам да те прашам каде го најде списокот на јадење. Ние сме во градинката до болницата но не гледам никаде список за јадење, а кога ја зимам ми кажуваат дека е јадена а што и како јаде врска немам.. Ја гледам само ужинката што им ја даваат кога ја зимам...Вие каде одите ..
И кај нас горе доле тоа е јадењето, ако ми текне ќе сликнам ама уопште не ми текнало до сега. Мојава нема проблем со одење во градинка. Само со станување. Ја будиш и таа вришти... тука сакам нанам... тгни сееее... не сакааам.. и така е додека да се расони. Е после бира дамата што ќе носела. Излага насмеана и среќна одела аниката... таму влага сама, ни а ни б, ни чао ни бутур. Дури некогаш ми е криво што баш никаква реакција нема. Таму е најмирна, јаде се, слуша се. Само неќе да збори. Е затоа дома ни покажува заби. До сега у исто 2 дена не била облечена. Прво се прља многу, сега сами јадат. Второ кога ќе дојде не дава да ја пресоблечеш. Па така место да испрља друго, ја оставам да се довалка колку сака. Пелени ставам кога како... ама трошат 3. До 16 часот останува. И пак ми е криво што толку седи таму а ја сум дома, ама па кога ќе видам колку е насмеана и среќна кога ќе ја земам и ми раскажува што и како правела, сум пресреќна. Почнува веќе и нови песнички да ми пее, значи учеле. Она што го приметив откако е во големава група(2-3год) е дека повеќе кажува што прават, повеќе ја бара градинката. Сите деца ги знае, и се бараат меѓусебно. Се среќаваме на улица и не сакаат да се разделат. Дома си раскажуваат за денот. Па така едно девојче и рекло на мајка и дека мојава ми барала сладолед ама ја не сум и дала. На 2 год еј.... Смешки се... Немам поплаки до сега никакви. Мојава бар сите ја знаат, од чистачки до готвачки, чувари... и сите само ми ја фалат. Ах, камо и дома да беше таква.
@AngelOfArh мислам ти кажуваше за топлинчиња од декатлон од кои беше задоволна. Ако не ти е проблем да ми ги сликаш да видам кои се. Фала
Во градинката кај Црвен Крст. Ама менито е тоа за сите градинки, оти нели сите се под иста управа. Го имаат грешка закачено два пати ист лист, за 2 и 4 недела од месецот. За 1 и 3та немаше. Ќе проверам денес ако има ќе ти сликнам. Инаку во ходникот стои. Види на влез некаде да не е закачено. Или прашај учителката. По закон мора да е истакнато.
Ми треба мислење од поискусни Малиот е запишан во градинка, ама уште не сме почнале.Сега наполни 2 год.Реално има кој да го чува,јас немам работа од -до,туку по лабава,и се мислам дали воопшто да тргне. Најмногу ме плаши разболувањето. Што мислите,дали да почекаме уште некое време,или исто е дали на 2 год,дали на 3? Што би направиле вие?
Јас сум за дете да оди во градинка. Нормално е да се разболува. Како инаку ќе стекне имунитет. Се додека е тоа ,, нормално,, разболување без некои сериозни последици не е ништо страшно. Има и моето кој да го чува, ама јас решив да пробаме. Сметам дека дома со баби и нема некоја фајда, колку и да ги играт . Како препороден е кога си доаѓа. Наигран, социјализиран, децата сакаат деца. Дури почна и да јаде. Тврдат дека јаде таму, а јаде и дома како дупнат, бара сам. А и му се познава , живнат е. Оти прво не им верував на учителките. Ја пуштив и баба ми во контрола. Тоа е моето скромно искуство. За понатаму ќе видиме.
Kade toa vide deka jas odma skokam i sto toa od mojot odgovor go naogas za ironicno ne razbiram? Postavi prasanje i jas ti odgovoriv.
Утре почнуваме..хорор ќе биде знам..денес кога ко оставав големиот ја видов воспитувачката,доставив документација зошто утре нема да имам сигурно можност да зборнам..ос 25 деца 24 плачеа...дали дека беше период на прием,не знам..ама луѓе страшно беше.. на два ума сум дали да го носам..велам на маж да го носам од пролет..тој инсистира сега..вели ајде остави го ,ќе се навикне..а мене срце ме боли од сега..знам дека утре насмеана ќе го оставам,да не сети ни грам сомнеж...ама сепак..2 год и 5 месеци е..на хартија како идеална возраст делува,а во пракса ..ме фаќа страв...и воспитувачката ми вели од старт да го пставам колку ќе седи..ако заспие супер,ќе ми звонат на тел ако е алармантно да одам..вака на прв поглед ме бендиса женичката,ведра,насмеана во тој хаос од плачови...се молам на господ да биде полесно..лесно знам дека нема да биде...
И бебе мое од понеделник појде во јасли Сега за сега супер е, го оставав по два часа, малку само закинкуваше кога ќе си појдам, ама у глобала мирен бил, не плачел. Денес дури се изнервира кога отидов да го земам Од утре учителката рече дека ќе остане подолго, па ако има нешто ќе ми звони. Осум дечиња се во група, две учителки. Кога и да отидам ретко некое да плаче, да се чудиш дури. Денес кога отидов да го земам ми рекоа дека јаделе да почекам да завршат и чекам во ходникот, а внатре штама, само чиничиња и лажичиња тропкаат. Си викам ја кога го ранам дома хаос ми прави, овде ќути и јаде
Тие што користите ацидосалус, имате приметено разлика? Јас вчера купив, ми мириса дете на лимон, а не знам од што. Тек денес укапирав дека е од него. Мислам дека не мирисаше така или грешам?
Ispivme dve sisinja defendil. Sega pauza pretpostavuvam treba da pravime. Sto da davam za imunitet ama na prirodna baza? Osven madzun, zelencuk,ovosje sekako neli Davam d3, omega, vit c, probiotik, acidosalus prskam pred gradinka. Citav tuka za nekoe maslo od nekoja semka ne mi teknuva tocno..
Сосем доволно ти е тоа што даваш. Јас давам рибино масло на Молерс со д и ц витамин, плус оделно д3 и витамин ц капки. Тоа по мене е сосем доволно.
Мал апдејт на горново инфо!!! Најнова идеа на мајките е : собирање пари за лотарија !!! WTF бре!!! Кај и да е ке има препукување по тоа виберот.