Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    iskreno toa e takov sklop na roditeli sinko odvaj cekav da zavrshi gradinka i srekna sum sto vo skolo se najde samo so 2-3 deca od gradinka da ne pocnam da zboram za sto se ne zbiraa pari da ti se povrati, zemajki vo predvid deka sum so ista profesija i znam sto ete civa civa dolznost e. Realno nemoze da se pokrivaat zelbite na vospituvackata na teret na roditelot. Za maicki so print, slatki masi za kraj, bedzovi....didakticki materijali koj roditelite netreba da gi davaat. Da ne kazam deka poslednata godina so materijali i se ama vas se od patuvanja i cela organizacija beshe nad 1000 evra. Da da ama zatoa vikam se zavisi od skolpot na roditeli. Iskreno te zalam zatoa sto I jas Bev sekogas crna ovca. Nemoze vo gradinka 2500 materijali a vo skolo 500 den

На Tajnaotrovna и slobodka им се допаѓа ова.
  2. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Здраво сакам да прашам дали сте имале промена во онесувањето на децата и како сте реагирале на тоа...Поточно од претходната недела керка ми стана многу агресивна почна да бутка да фрла работи и да се тепа...Доколку не и исполнеш нешто или пка кога си игра со деца ако не и ја дадат одма играчката аа веднаш почнува да ги бутка, да ги удара и гризе. Претходно не беше така.. Пробувам со зборење дека не е убаво да плачат другите деца од неа, дека не треба да се тепат да ги делат играчките но ништо... Совет како да ја надминеме оваа агресивност..

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.293
    Најверојатно така покажува бунт, демек вие мене ме оставате во градинка. Сум слушнала од многу родители, дека има деца кои штрајкуваат на свој начин.
    Некои прават проблеми во ноќен сон, други не јадат дома, трети како твоето.
    Мислам дека ти останува само да и зборуваш, ќе и помине секако. Некоја фаза е, како и се друго кај децата.
    Ако стане ептен страшно консултирај се со психологот во градинката. Имам пријателка имаше убаво искуство со неа.

Колкави сте ако не е тајна и во која градинка е ?

На mal.ecka, Tajnaotrovna, Coco31 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    И ние имаме ваков проблем ама кај нас не е изразен толку кон други деца туку најмногу спрема брат му.Во градинка прашав рекоа ги штипкал ама ништо страшно и ништо поразлично од тоа што го прават другите деца.Ама дома пекол е пекол.Прво влегување од врата му се пушта на брат му.Го штипе турка нокти му зарива.Ни ние незнаеме како да се справиме.Се убивме зборувајки,одвлекување внимание,повишен тон.Ништо не помага.
    Немам надеж дека во скоро време ќе престане ова однесување.Буквално како малово да му е виновно за се што му се случува.

5. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    975
    Ако малото твое не знма која возраст е и не оди во градинка може похолемото затоа се бунтува како може тој да оде а брат му не

6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    И кај син ми има промена . 2 год и 10 месеци е. Во градинка е супер ама дојде ли дома хаос прави .Фрла играчки и разно разни предмети. По нас удира ама како центрира мислам дена некој ден ќе не онесвести.По деца не мава . И ние збориме,караме ама мислам дека џабе . Он се смее :worried:(facepalm)
    Мислам дека карање и тепање нема да помогнат . Само зборење .. јас по некогаш го казнувам.Го седнувам на кревет му ги собирам играчките и нема играње . Дај боже да е период бидејки стварно се нервирам .

7. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    1година и 10 месеци сме, и сме во градинката кај болницата, главната дирекција.. Ке продолѓам да зборам и песни и пуштам како играт децата и се... Само нема подршка и д домашните така кога удира они се смеат, нон стоп им велам дека не треба да ј потикнуваат туку да и се скараат малко а не со сменје да ја подрзуваат.. ама тоа е...

На Tajnaotrovna и duffi им се допаѓа ова.
  8. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Не оди има 9 месеци.Додуша за да не се чувствува отфрлен му кажуваме дека и брат му оди во градинка а јас и тато на работа.Разбирам фаза е ама на моменти неможам да ги допазам.Пред некој ден го турна падна на главчето и одма модрица се појави.Дај боже побрзо да помине

9. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    И кај нас има промени,почнавме од 1ви сеп,од прво со плачки по некој сат после до 12h а сега ја оставаме и со спиење до 14Промени има тоа што кого ќе дојди бара само враце да е,откако почна да спие иде недоспана и повторно заспива крај 16:30-17h оти неможе да издржи до вечер.Апетитот и се зголеми веровстно не јаде таму толку па дома неможе да се изнајде.Одма почнува да плачи ако нешто не е по нејзино.Ако дојдат гости само во татко е седи,со деца не се заигрува.Не знам што да мислам дали е период и ќе помине или да ја отпишам од градинка.Воспитувачките викаат дека таму не прави проблеми и си седи,заспива за спиење кога ќе дојди време иако дома од како е родена со тешки маки се заспиваме. Исто така уште малце треба да се породам па дали претчуствува нешто не знам.Иначе има 2 години.

10. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    975
    Оф душа се осеќа сигурно лошо си вели мама е со бебето а ја у градинка. Знаеш у нивното мало главче мн подруго се одвиваат работите. Ама период е ќе се среди. Ако купиш неш на бебето купи и на него. Со лесно

На kukla21 и simona_baby им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Значи секој ден ми ја враќаат исфлекана. Ај ќе се пере, ама па што манџи се тоа мрсни. Оставив кај мајка ми да вади со кој знае што, моиве средства тоа не го вадат. Чаре?
    Имам еден куп облека, ама веќе се е со флеки, а таква не ми се носи. Па и се е ново. Ај ваљда ќе спаси мајка ми нешто.

Пс веќе им кажав да внимаваат, па и лигавче од дома носев.

12. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675

Со Арис де грас што е да пробате , ја сум вадела огромни флеки од нафта и такви чуда со него или Dove сапун , друго исто и со персил гел да протриам и да отстое па на прање на 60° ..

Многу неодговорни , да и оставаш подобро од оние што се облекуваат непропустливите наметки-лигавки како ли се викаа за кога јади , најзаштитена ќе е

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Такво однесов.

14. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Oti ne im ostavis tamu od onie najlonskite so rakavcinja?

15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Мене од Frosch ми помага средството за дамки, иако признавам ретко е од манџа валкан.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Со Вениш голд на сува флека истрљај, би требало да излезе

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Оставено.

Остана уште мајка ми со она арис фа проба. Се купив, се пробав.

18. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Ако се веќе еднаш испрани алиштата арисот не помага барем не на мене.Повеќе ми помага сапунот од дм за стари флеки

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тој не го пробав. Не ми текна. Тенк ју.

На simona_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Мене сапунот од ДМ не ми вади флеки.
    Што извадив од плакар едни пижами, ги гледам со флека, испрани биле, а не се извадила, пробав со ова, џам се сега.

На Kitten, Kom.pot, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.