Во понеделников ги доставив потребните документи. Никој такво нешто не кажа да се достави. На самиот договор си има прашање дали родителот е вработен. Заокружуваш Да или Не и доколку сакаш ја наведуваш и фирмата, но не е задолжително.
М1/М2 образец, така се викало тоа за вработен. Ми побараа и мене. И на другарка ми и бараа, пред недела дена ги запишуваше децата.
Детево кога ќе се врати од градинка буквално ме игнорира, како да не постојам. Јас одам да го гушнам он се тегне и вреска, дали ми се лути што насабајле рано го будиме и го носиме во градинка... Таму воспитувачката му рекла на мм дека од кога ќе стане од спиење само седи и не ги игра со децата. Исто и кога ќе го земе одма бара да јаде и вода, таму викаат јадел кога ќе го прашам дали јадел вика да, дали спиел да ама кога ќе го прашам дали си играл со децата ќути. Имаку сака деца кога одиме некаде на гости или кога ќе ни дојдат деца си игра со нив. Дали можеби некое дете го тепа пошто мојов е мирен па се плаши да си игра со нив. Инаку за потврда од работа нас не ни бараа на договорот има прашање дали сме вработени и каде.
Исто и мене ми побараа м1/м2 образец. До лани бараја потврда од работодавец (лесно можеше да лажираш дека си вработен доволно беше потврда оф некој работодавец со потпис и печат дека работиш кај него) но од оваа година бараат м1/м2 образец.
Само јас ли го запишав и го примија, а двајцата не пишаа невработени во барањето Јас сум невработена, мажот ми работи, но таму бараа таткото дали работи, па кажав дека сум разведена и пишале и кај таткото невработен.
Ние денес бевме за упис во градинка, само прашаа дали работиме и толку. Не ни побараа потврда. П.С за Охрид ова
Да не бараат потврда за работа во градинките каде е гужва, па приотитет даваат на вработените? М1/М2 е за вработен во мк, што ако едниот работи во странство?
Ова со потврда дека си вработен ми нема логика. Еве јас моето го запишав и го пуштив во градинка кога решив да барам работа, за да се адаптира дури сум дома. И за месец ден најдов работа. Ако денес си невработен утре може ке работиш. Во градинката каде што работам не бараат таква потврда, а ниту ни во градинката каде што оди малиот.
Ampuli Protect Junior dali ste davale? So maticen mlec, propolis i vitamini, na prirodna baza. Kako ste zadovolni? I kako ide doziranjeto, znam 5ml, sisenceto e 10ml, znaci pola. E sea drugava polovina sto da i pravam?
Jas minatoto zimo gi davav 6 meseci, i bev prezadovolna. Polovinkata sto ostanuva za naredniot den ja cuvav na sobna temperatura, mozes i vo frizider nema da gresis i taka
Majki nie sme italija, golemata 5ipol god veke 3 godini odi vo gradinka. Imavme slucaevi koga bese 4god, eden period ne sakase da odi mi kaza raboti koi ne mi se dopadna(iako ne zboruvase se ubavo) Bev zboruvav so vospituvackite mi odrekoa se, ne im poveruvav ama golemava ima mnogu drugarcijna pa prodolzivme tamu. Denes nakaj pad za doma vo kola pocna da place i kaza deka ja ostavile cel den bez jadejne, deka ednata vospituvacka se nalutila so nea. Dodeka drugite deca bile nadvor ona ja ostavile sama vnatre a potoa dodeka drugite otisle vnatre ona nadvir na magla i se bajnala i kosata i veruvam vo se sto kaza. Dokolku zbiruvam so dr majki se ke odrecat, nema nikoj koj ke bide so mene za da odam da prijavam, bidejki samo eden slucaj ne go priznavat za da stavat kameri ili za da se prrvzeme nesto. Mi kaza cerka deka i rekle da ne kazuva na mama Znaete koj nerva imam vo momentov? Cekam mm da si dojde od rab pa da zboruvame iako on ne go stava tolku ova kako problem
Косата ја миела надвор како што те сфатив? Имаше ли вода, врнеше ли, имаат ли чешма во двор? Косата свежо миена ли и делува? Знаеш, денот кога ја миеме, па и нечешлана сушена, делува поинаку. Само она надвор? Има некоја причина со нејзе да ја седат на пик? Немало друг сличен случај оти мислиш дека не би имала поддршка од никого? Понуди храна дома, види дали и колку че изеде. Инаку сериозен проблем е, поразговарам и со малата и со мажот ти, потоа со управата од градинката доколку сите коцки во приказната се поклопат.