Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Vo gradinka e do 16cas,nekade okolu 13 ipol cas pocna da ima magla nadvor.
    Sedela na klupa nadvor pa kosata i se namokrela.
    Da sama nadvor a ddugite vnatre.
    I se nalutile oti imase kniga od doma pa ne ja ostavale da ja drzi vo momentot da ja otvara(ova so knigive oti site deca nosat pa i ona saka, dozvoleno e samo kniga od doma)
    Imase ednas slucaj so malo devojce2/3god, devojceto ne sakase da odi vo gradinka, doma go zemale so nekoi modrici demek padnala(ostanatite majki i rekoa cusno oti samo nejze ova i se slucilo)
    Pobara jadejne sama, *mama mi se jade oti meseto e gladno oti ne jadev nisto denes i sega mi boli.

Ke poludam......

2. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ова е многу сериозно. Асален муабет со сопругот и двајцата утре во градинката. Воопшто не преувеличуваш.

Tajnaotrovna and Lolipop23 like this.
  3. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Значи мн се револтирам кога простаци лечат комплекси врз децата. Тоа е мало детенце мала душичка како може да го остават прво без јадење 8 саати, второ дискриминирано само надвор да седе на такво време, па што ќе помисле тоа дете, дека помалку вреде од другите деца? Тоа дете како си ги доживува работите во тоа мало главче? Јас сум педагог-наставник работам со децата ама никој пат не сум дозволила да навредам дете или па да казнам на таков начин. Мајка наоружај живци и брани го детето да не биде нилое дете малтретирано

4. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Јас незнам шо да ти пишам... Солзи ми капат, детенце мало невино.. Мајка, душа те боли знам, ама хитно кревај револуции, војни, се додека не ја дознаеш вистината. Дај боже, дај боже да лаже малечката, зошто децата знаат некогаш тоа да го направат, дај боже да лаже, зошто несакам да верувам дека такви монструми од луѓе постојат.Несакам да верувам! Обавезно пиши тука шо си направила. Ти праќам сила :l:

5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@girl-miri се мислиш дали да реагираш?! Нема да разговарам со воспитувач, одма во управа. Трауми за црл живот се тоа. Ќе го гледаш, пазиш, ќе му се тресеш некоја кокошка да го малтретира.
    Јас одма кола би завртела назад и правец градинката.

Melinda85, Sexybaby86, eli25 and 8 others like this.
  6. alana

alana Популарен член

Блазе вас...кај нас се од тоа што наведе бараат.

Ме интересира за брисевиве..присуство на што уствари се проверува...оти баш сега кога треба да го запишам му текна дете се поболе...носето му тече и кашла...дали има шанси негативен да биде тестот или нема шанси? Дали да почекам или..не знам веќе што да правам,а кај матичнава 3 часа чекање има за еден упат да земиш.

@kukla21 од градинката бараат.

Last edited: Oct 15, 2019
    duffi likes this.
  7. Fani80

Fani80 Истакнат член

Мајки што им давате за имунитет на дечињата што одат во градинка, посебно сега кога почна периодот на вируси и настинки?

8. fana

fana Форумски идол

Дефендил.
    @girl-miri како прераскажан хорор филм ми личи ова. Не знам како би се контролирала во ваков случај. Според мене треба дирекно во управа да ја повикаат таму таа кокошката, а ти по социјалните мрежи малку дигни им џева. Гниди!

kukla21, Coco31 and duffi like this.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Има шанси.
    Може цела година, т.е овој период од годинада се до мај, кога е шашаво времето да бидат вакви, а да нема ништо на брис.

alana likes this.
  10. alana

alana Популарен член

Да направам тогаш да не чекам, па што биде, биде....така сега ни се потрефи.

11. duffi

duffi Форумски идол

Направи не се плаши.
    Со среќа !

alana likes this.
  12. alana

alana Популарен член

Фала :)

duffi likes this.
  13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Брисевите детектираат присуство на бактерии. Носето може да е растечено и од вирус. Направи брис па ќе знаеш и што е причината за растечениот нос.

alana likes this.
  14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Sto im davate da jadat posle gradinka? Nie uste ne spieme pa posle rucek go zimam. Ama malku jade tamu, doma neznam sto da mu dadam. Mandza, mackano, kifla... Sepak jadel mandza vo gradinka

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Кога го зимав одма после ручекот краток период дома давав супа, бисквити оние со овесно и банана што се прават, пудингче домашно, смуди, овошка... Тој период беше мал 1ипол година и баш внимавав на исхраната многу како што знаеш, дури ја претерував. Сега после градинка пак бара во 3 баба кога го зима, ама јаде или од нивната манџа или кремсир абц со лажиче, крушка или јаболче, оние Хипис баба му му ги купува, чоколадно млеко, грисинки, ама рачунај он јадел ручек обилно, обично кажуваат дека 2 тањира јадел ручек, ужинка и плус дома му е, а со нас најчесто јаде супа и салата.

16. duffi

duffi Форумски идол

Јас си продолжувам како што е денот и дома. Во 15 го зимам и нудам ручек.

kukla21 likes this.
  17. Lady..M

Lady..M Истакнат член

И јас ептен се тупам околу тоа. Син ми е 4 год, ама е нејадач, количински ептен малку јади. После градинка му давам овошје нешто, па кај 17h му давам супа, манџа, да речам ручек, па колку ќе касни толку. Зошто и да јадел како шо треба во 12h в градинка или каснал малку ,кај 17h би му се пријадило. Ако нејадел ич, а самото дете ќе си кажи дека е гладно, одма го нудам прво со ручек, па овошје пример кај 17h.Па вечера накај 20:30.Не го форсирам толку, зошто одавде, оданде по малку му е полно мешето :D

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

@girl-miri што направивте со малата и со градинката, стварно ме потресе, со тоа што од искуство лично а и од околинава моја, деца многу често преувеличуваат и да не речам лажат, ама па ова е голема и сериозна работа, сценарио кое не е баш лесно дете да измисли. Те молам пиши, те мислам.

19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Ги носите ли децата во градинка кога се настинати? На малиов му тече носето и поткашлува нема температура весел си е, само не сака да јаде многу. Вчера ни се јави воспитувачката да ни каже, и рече цела група биле такви. Денес сабајле беше кенкав, решивме да не го носиме, бар дури не се опорави. Глупаво ми е да го носам иако докторката ми вика слободно носи го не му е ништо.

20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Ако нема температура или пролив и повраќање го носам.

VDT2906 and fana like this.