Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. duffi

duffi Форумски идол

Не можам да едитирам.
    @Sexybaby86 не пече. Има мирис на оригано, не многу јак. Веднаш исчезнува.

Sexybaby86 likes this.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Фала ти Дафи :* Мојава ептен е терсене општо за нос и спрејови, едвај дозволува, па да знам дека нема да има фрка со овој :hug:

duffi likes this.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Исто и мојот. Стално е на сила. Еден го држи, друг става.

Како е малата со адаптацијата?

Sexybaby86 likes this.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Па... турни ме да кинисам е работава :D

Првите дена додека да сфати кај оди немаше проблем се’ додека не ја земеа на влез. Малку ќе поплачела и се смирувала. Сега веќе знае кај оди секое сабајле и уште од дома почнува да плаче кога тргнува со татко и’ накај кола. Кога влегува во градинка се кине од плачење, ама внатре се смирува, мада е на штрек цело време и само мамка, така викаат :(
    И толкав јадач ко што е, нејќе ни да проба таму од ништо, дури ни вода не пиела до пред некој ден. Викаат дека е рано и дека треба уште време, па ќе видиме. Полека се опушта, ги збори дома воспитувачките по име и некои од децата, ваљда ќе биде добро со тек на време и ќе почне да јаде и спие (fingers)

Coco31, kukla21, LiliBoz and 3 others like this.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Месец и пол како прајме адаптација тек сеа чат пат каснува нешто. Вчера ништо, денес само леб. Трае. Ама подобро вака неголи се ок па наеднаш да се освести што се дешава.

Coco31, duffi and Sexybaby86 like this.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Фала што сподели, ми олесна. Нонстоп читам и слушам од мајки како нивното после втор ден јадело, како останало цел ден, како одма од трет ден спиело и не знам што. Реалноста е, да, го има и тоа, ама ретко се случува. 90% се како мојава, ги гледам и другите во нејзината група исти се. Си викам, па и мене да ме пуштат во просторија со непознати, ќе се кочам цел месец, не па дете од година и 9 месеци. Имам надеж и не се откажувам, полека ќе биде :) Ме боли срце како плаче, плачам и јас, секој е*ен ден, ама стискам заби и терам.

Coco31, Верче4, mal.ecka and 2 others like this.
  7. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Денес го земав јас воспитувачката ми кажа добар бил, малце беше порасположен. Пак одите да си игра на лулашки и таму имаше други деца и му реков да оди да си игра со нив, тој бегаше на страна не сакаше да оди. Проблемот е тоа што он сеуште не збори убаво за да ми каже дали некој го закача, несака дури ни со да или не да ми одговори некогаш. Ќе видам од понеделник ќе разговарам со воспитувачката да ја прашам дали нешто приметила некое дете да го закача, дали воопшто си игра со децата или седи на страна.

duffi likes this.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

А знаеш колку пати дете од прв ден идело топ и тек после 2 недели почнало да вришти бетер од тие прв пат што одат!?
    Сеј мирна не се нервирај се е нормално. Само полека. Ние сеуште одиме од 9 до 12. Тек понеделник ќе почнеме од 8 и така ќе тераме до 12 се дур не почне скроз да јаде таму. Не дај боже нешо да се штрекне. Отиде јабана трудот. Затоа сакам полека.

mal.ecka and Sexybaby86 like this.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Да, и ние од 9 до 12 одиме, еве втора недела истеравме така. Веројатно и наредна исто ќе тераме, односно додека не се опушти доволно за да јаде. Дома не можам да ја најадам после градинка, прегладнета е. Доручекот од дома не ја држи до 12, а ужинка и ручек таму одбива :doh:

Не се нервирам, знам дека период на адаптација е нормално сево ова, само ми е тешко кога ја гледам како се кине по мене. Они нема утре да памтат колку плачеле и се бунеле, траумата нас ќе ни остане, за жал или за среќа :D

mal.ecka and LiliBoz like this.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Мојов кога го адаптирав на 16 месеци и на 10 месеци (ова ни е трет пат, да) беше хаос. Исто како твојата. Сеа дека поголем без фрка почна.
    Ќе биде срцка. :*

Sexybaby86 likes this.
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас имам трауми од тоа што ме оставале моите кај баба ми по цела недела :( Уште ми се враќа грдо ччувство секогаш кога ќе видам саат на тв. За ништо не треба форсирање

mal.ecka and Sexybaby86 like this.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се слагам. Ќе одиме полека ние колку и да треба, ништо на сила :)

kukla21, mal.ecka and LiliBoz like this.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Мое лично искуство со ацидосалус. Кога излезе прв пат на пазарарот ( или јас кога дознав за него ) печеше корнеше. Баталив. После купив пак не печеше и немаше никаков мирис. Истрошивме така две шишенца. Го праскавме цела година. Минатата недела купив нов, за малиот син. Не пече, ама има мирис и арома на билки. Нешто му менуваат у составот сигурно.
    Лично на мене го тестирам секое купување.:)

kukla21 and Sexybaby86 like this.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Како не пече? Пече,пржи :( Мојот купен пред 3 недели заврши во канта. Јас неможев да издржам не па на него. Секоја вечер плачеше и ми викаше мама пече... Се каам што не го пробав прво на мене. Катастрофа а не е ефтин. Инаку од еурофарм го купив ама сигурно се исти.

Sexybaby86 likes this.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ацидосалус има неколку производи, тоа ми е објаснувањето, пошто еве трето шишенце на нас не ни пржи, мириса на билки ама не пржи.

eli25 likes this.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Затоа и прашав за Ацидосалус, зошто многу спротивни мислења слушам и од тука, и од познати. Којзнае какви серии се пуштени во продажба штом кај едни пече, пржи и мириса, кај други апсолутно ништо :^) Мојот пржеше, бебе вресна кога прснав :envy: Мирис па јас лично не осетив.

Ќе земам денес бејби оригано, па ќе видам со него како ќе биде.

kukla21, 24.07, eli25 and 1 other person like this.
  17. irena.1

irena.1 Форумски идол

И јас од Еурофарм. Не пече мојот бе, сигурно. Еве сега пак го пробав. Само на чај мириса. Кој знае што ни продаваат да ти кажам. Ај види датата и серијата дали ни се исти.
    Мене па мана ми е се прво ја пробувам, па на нив давам. И храна и лекови.
    IMG_20191019_100538.jpg

kukla21, Sexybaby86 and eli25 like this.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Јас не очекував да пече. И мислев ме зеза малото оти нејќе спрејови па да не го прскам. Мислам дека го џитнав моето ама ако не ќе ја проверам серијата после. Срамота , е баш се изнервирав, 900 ден е :envy:

kukla21 and kikin like this.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Како мислиш неколку производи?
    Нело е еден спрејот. и треба сите да се исто не едно да пече друго не и сл.

kukla21 likes this.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Има повеќе производи па дури и вагиналети има, сирупи, таблети, па си викам различни спрејови да не сме зимале зошто овие нашиве никако не лутат.