И да знаеш дека е до името, бар тие што ги запознав до сега. Назад на темата, уште плаче за градинка... таму се смирува и се е ок... Аман до кога ќе трае.
Пробувавме, утре пак ќе пробаме.. и мајка ми проба. Исто е. Во многу лоша фаза е сега, за се се инаети. Се молам само побрзо да помине и јас да не скренам. Се расправа со нас, мења тема. Измислува приказни. Се понаша ко 5 да има а не 2.
Точно знам за што збориш. До пред месец дена што и да речев одговараше со нема. Не дека сеа се сложува нешо посебно ама 2 дена ќе е ок третиот ќе се лигави.
И мојата проба со се, повраќаше за да не оди, капшлаше демек болна е, последно и беше измислуваше приказна дека ја тепало некое дете таму и и било страв. Уште си плачи откако ќе стани наутро па се додека стигниме таму. Кога ќе влезе низ врата друго дете е. Весела била си игра со децата си јади, весела е кога ја земаат. Ама ништо не кажува за градинката ни како помина, ни што правеле. Кога ќе спомнам дома градинка менува тема
Па мене ме теши тоа што кога ја прашувам дома убаво е, вика да, ќе одиме утре да, со мама.. ок со мама. Да неќе до толку ваљда и дома ќе покаже револт. Нишо затнувам уши, мозок исклучен. Е сеа само дур се облечеме ќе е проблем. Не можеш да ја лажеш со ништо.
Denes vo gradinka ke im doaga dedo mraz, pa sakav da ve prasam dali gi doteruvate decinjata..jas poveke vo trenerki ja pustam, no si velam utre dali da ja oblecam vo fustance kariranko da ne e pa mnogu svecena...sovet
Да. Не мора којзнае што, ама можеш некое памучно фустанче. Јас ги дотерувам зашто и групна слика им прават со дедо Мраз. Кај вас не? И плус воспитувачите ги сликаат и ни праќаат во групата на вибер.
Еве и ние два месеци како одиме во градинка (2год и 6месеци) секое утро со плачки, таму се смирува, и кога ке ја земам весела е, ама и дечињава од сестрами и тие секое утро со плачки одат, а кога ке ја носи татко и ич не плачи, така да сега он ја презеде со него е посмирена
sigurno i grupna slika ke im pravat 150 za slika i 100za paketce ,prva godina ke se slika pa ke vidimd ako ne se isplasi od dedo mraz...doma ja ucam gledame crtano ama vo zivo uste nema viddno
Да. Мојата беше баш со карирано памучно фустанче со хулахопчиња. Тој ден кога ја носев, сите дечиња што ги сретнав на влез беа дотерани. Инаку во обичен ден и јас по тренерки или хеланки ја облекувам.
Нема да ја доближат до него ако видат дека се плаши. 150 за една слика? Ние 50 плаќаме за групната. А се сликаа пред недела дена за календар и тоа беше 200. Јас две имам и двајцата се сликаа заедно за календарот и платив една цена.
Мојата оваа година е сликана без дедо мраз сама, многу плачела. И на групната плаче. Дома го збори дедо мраз, у зегин има реална големина дедо мраз не се плаши, ама од вистинскиот се плаши, џабе ќе учиш, од искуство.
Јас си ја дотерав. Гајле ми е за другите и најубава е 50 денари слика групна, 50 единечна и глупавиот календар 180. Тој само ради сликата го зедов. Глупост невидена.
И јас го дотерав. Денес е денот кај нас. Лани беше мал и збунет. Годинава не знам како ќе биде. Ќе видиме по сликите. Кај нас беше 250 ден пакетче , групна слика и една сам.
Ние само 100 плативме, за единечна слика, за групна со дедо мраз и за пакетче. Инаку го облеков како за секој ден по тренерки, не сака дотеруванки мојот, сам си кажува што да му облечам насабајле. Од роденден на роденден се дотеруваме со плачки.
И јас ја дотерав за Дедо Мраз, и тоа во шљокици До НГ секој ден сме свечено После се враќаме на хеланки За групна слика плативме 60 денари. Пактчињата од КРАШ, и тоа убави, полни со чоколади-бесплатни. 70 денари имаа НГ претстава
Кај нас 50 ден сам, 50 ден. групна и 150 ден календар, плус 200 за пакетче од виртаминка беше. И 60 ден зa престава. Ни кажаа да си донесеме капа или некој украс со кој ќе се слика.