Барање кога сакаш. А тие документи откако ќе ви кажат дека сте примени. На мене ми ги бараа оние вакцини со три дози што се. И плус ММР.
Aplikacija Dokovor Prijava i Eden list ti davaat od gradinka za da potpolni maticen. Aplikacijata ka davas vednas a dogovorot, prijavata i brisevite na denot na trganje na deteto. Vo nekoj gradinki davas vednas se potpolneto Vakcini osobeno mmr ne baraat da doneses Sega se primaat bez
Сега веќе секаде. Нема веќе епидемија. Пак може кој што сака да си прави. Се додека не донесат закон дека не може без вакцина.
Јас кај што работев примавме деца и без вакцини, ама родителите потпишуваа изјава дека ќе сносат одговорност ако се појави зараза во групата.
Ако сте го правеле тоа додека траеше епидемијата сте правеле нешто што не било легално и требало да ве затворат. Ако сте го правеле тоа надвор од епидемија тогаш е во ред.
Dali moze ako se ima specijalisticki i konzilijarno mislenje deka nesmee da prima vakcina moze da se zapise?
Кај моето во градина веќе не примаат ако му тече носот и кашла,значи обична настинка без бактерија и температура ,ова со вакцината најмал проблем.Цела зима е со затнат нос,3дена во градинка една недела дома.
Во нашата градинка превзеле мерки на претпазливост. Кога ќе дојде време да останат дежурни воспитачки, веќе нема сите деца заедно во занимална туку сите си остануваат на работа, секој во своја занимална, да не се мешаат децата. Посебно хигиенски мерки.Дезинфекција направиле на просториите и строго е забрането со чизмички да влезат внатре децата. За миење исто.Почесто и подолго. Викам, и ништо да нема, а ќе нема, на децата им всадуваат убави навики и обзир према другите.
8ми Март оваа година се паѓа во недела. Дали ќе носите нешто за учителките, на пример во понеделник? Некако ми е глупо, и да однесам и да не однесам.
Здраво ние денес ни беше прв ден во градинка малава не заплака по мене кога ја зема негувателката, по саат време им се јавив јас јадела фрутолино и си играла, по цели 2ипол часа ја земав таков беше договорот ми кажаа и преспал а она дома без цице не заспива како ли ја успале несакам ни да замислам одма ми иде слика плаче вришти и заспива... Утре ќе видиме ако не плаче пак значи убаво и било... Мисла на мајка најмала е таму сите се проодени или лазат