Мајки бебе ќе ми почне на адаптација неколку дена пред да наполни 9 месеци. Зависен е од цуцла па се мислам ги оставаат ли во градинка со цуцла?
Здраво мајки како се справувавте вие што ви одеа малите во градинка а доевте? Од понеделник почнувам на работа и дојам им оставате ли ваше млеко дома?
Јас не почнувам уште ама планирам да му давам адаптирано кога не сум дома, моето не го прифати измолзено. Ние почнуваме од понеделник и додека е во градинка планирам да се измолзам ако ми се прават грутки. Вие на колку почнавте? Како поминавте со адаптација?
Ние пиевме ад од раѓање се до пред некоја недела кога наеднаш престана да пие едноставно ја затвара устата за шишето и крај се пробав и џабе. За некоја ден 8месеци ќе полни ова ни е втора недела како оди денес беше до 12повторно појадок, ужина, спиење ручек се е ок ама им заспива ла кај 9ипол до кај 10и нешто спиела што значи во 12коа сите ќе спијат она нема да и се спие, си поплакува чат пат нормално ама се на се ок е
да примат невакцинирани Ние со господ напред од понеделник ќе почнеме само да биде се во ред. Малку се плашам како ќе биде но полека полека се надевам ќе ја засака градинката.
Ова е многу едноставно, ако не оди цела една недела, тие денови ќе се одбијат, ако не оди од понеделник до четврток, ама отиде во петок тогаш ќе си биде наплатено како цела недела да одел. Исто и ако оди понеделник, а не оди после од вторник до петок пак ќе си биде наплатена цела недела ашто бил во понеделникот.
Не е точно намалена ако не била две недели, од пон до петок и следната од пон до петок. Барем јас така разбрав.
Ги пуштате ли децава во градинка, оние кои се здрави нормално? Претпоставувам дека повеќето ќе речете да, посебно ако немате друга опција..и мојава оди..но после случајов со короната денес (докторкава), ме фаќа малку страв..луѓево се многу неодговорни и себични, не знаеш кој со кого има контакт...колку е сигурно?! Го дели некоја друга мојот страв?