Во Битола Е тоа им даваат.Порано им даваа и паштета,па поради наша побуна(од страна на родителите)паштетата ја отфрли ја од менито
Има некоја мајка искуство со градинка Сонце(мислам така се викаше)?Таа новата во Реонски центар во Ново Лисиче. Кај и да е планирам да го запишам малово па чисто инфо искуство околу храната,негувателките,условите...
Eve go menito kaj sinko vo gradinka jas sum prilicno zadovolna moze nesto da se smeni no ete ne e tolku loso.
Jas ne sum od Sk, vo mojot grad osven sto gradinkite se vo objekti,nerenovirani od koga se napraveni, menito e posebna prikazna. Ucat za zdrava hrana,a na meni imaat virsli, pasteti, zdenki i sl. Kerka mi na 5 god go razbra toa sto nekoj tamu go ignorira i mi vika eden den denes ostanav gladna, imase,pasteta ama neli ucevme deka ne e zdrava hrana i nejkev da ja,jadam. Ucitelkite se super i edinstvena svetla tocka vo gradinkata, ama ne e menito do niv. A jas sum edna od,onie majki sto e srekna koga ke,i,kazat deka nejkela da jade ili jadela malku, zasto znam deka doma ke,nadoknadi so ona sto treba. Iako, vo poslesno,vreme kako i na poveketo od nas pocnuva da i se bendisuvaat vkusovite na vakvite gluposti. Od zalozbi za zdrava hrana edinstevno im vovedoa cat pat po nekoja jabolka ili banana.
До неκаде можам и да ги сфатам гρадинκиве,κолκу паρи-толκу музиκа. Пρетеρано е тоа со виρшлите и паштетите. А за да биде иρонијата поголема,внуκ ми во гρадинκата во κоја што оди,славеа неκој ρоденден на гρадинκата,и на децата ме им пρесеκоа од тоρтата на κоја тие ги дуваа свеќите,туκу им дадоа по едно паρче паκовано Тоρтина. Κога веќе не планиρале да им дадат од таа тоρта,можеле да напρават една овошна κошница,повеќе ќе и се ρадуваа. И внуκ ми,ρазочаρан,κажува деκа ни шлаг не им дале да пρобаат,а виκа беше најубаво уκρасена.
Поголемиот син оди во градинка месец и пол. Брзо се навикна. Сака да оди во градинка и да си игра со децата. Таму барем јаде.
Еве да Ви кажам, денес толку сум се изнервирала во градинка. Ставиле известување кое гласи "До крајот на неделата сите да донесат по 100 денари за колетче". Тоа во превод значи да му купам на син ми колетче за градоначалникот да му го даде и да го кажат на телевизија колку е посветен и се грижи. Мрш ајде !!! Не мешам политика во образование посебно не кога станува збор за градинките, ама ова мн ме изнервира.
Не сум сигурна дали прашањево е баш за во групава, може има и конкретна група ама сепа ќе пишам. Дали можеби некој има список од испитувањата што треба да се направат за запишување во градинка, и за потврдите кои се носат?
потврда од брисеви од грло и нос,потврда од стоматолог и копија од лична карта на двата родители јас тоа носев