Mozno e,znam deka ni baraa potvrdi deka se vakcinirani,a ne gi zatvorija gradinkite i skolite,sto se pravi za vreme na epidemija. A vo radisani bea zatvoreni. Fala vi sepak,stom moze toa mi odgovara.
Epa neznam sto ti bese prasalnikot,sakav samo da prasam,ako ne sakas da odgovoris ne moras da pisuvas. Dvete deca mi se golemi i ne me interesiralo vo momenot da se rasprasuvam. Znam samo deka ne gi pustaa decata da pocnat bez nea. Sto tolku ti padna tesko... Postoi forumot za da se konsyltirame. Na ostanatite vi blagodarram na odgovorot!!!
Некое инфо околу градинките за почнување да не имате или продолжуваме како до сега, еден родител да биде дома
како што ги гледам мерките на србите, они почнуваат на 11.05 државните градинки ќе биде невозможно да ги спроведат, пак ќе удрат на џебот на родителите да мора да се запишуваат деца во приватни. Тоа е. Сигурно ќе се почне, каде и да е
Ама до 10 не работат, нема смисла градинките да работат, а во врака со мерката од влада дека родителите седат дома заради нив и ги чуваат. Апсолутно пред јуни нема градинки
ова претпоставка или некое интерно инфо? зашто сите отвараат, не верувам македончево ќе се поштеди дома да седи
Нема шанси родителите да седат дома до септември. Градинките мора да ги отворат штом било која институција почне да работи. А ќе почнат штом заврши вонредната.
Ама се се отвара, луѓето мора да одат на работа. Да не зборам дека и за сезона на море се спремаат. Ајде ќе чекаме официјално инфо
Gradinkata e isto kako skolo,kade ke drzar dustanca koj od jasli primer ke nosi maska... Ne e vozmozno,zatoa ke moze.1 roditel da sedi doma toa e moe mislenje. Mozebi gresam.
не е исто, школото опфака јавен превоз и мнооооогу повеќе деца и млади. Ама кој знае, искрено кај нас во фирма се најавува враќање на работа. Затоа мислам ќе отворат, ќе чекаме. А за јасли да, во државна. Затоа реков повеќето ќе се одлучат за приватна. Од аспект на хигиена, број на деца итн
Ама и у приватна, оди кажи им на деца од 3 год да не се гушкаат. Мојата вика ќе ги гушнела толку силно кога ќе ги видела, коските да им ги скршела од силно.