Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. karak

karak Популарен член

2. joy1

joy1 Форумски идол

Јас денес отидов да прашам за упис.Ми рекоа само извод од бебето ништо друго.Е ај сеа 8-|
    А овде читам куп документација давате.

3. ennaz

ennaz Истакнат член

Тоа е само за барање да поднесеш. После кога ќе те примат треба уште работи да се носат.

referentka likes this.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Незнам дали е тоа,можеби.
    Зборував со заменик директорот,ми рекоа за една недела може да почне.
    Едино накнадно ако ме известат за дополнителни документи.

5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Auuu blaze vas.Kaj nas min do prolet treba da se ceka,pa i togas najsigurna e opcijata upis u najmala raka direktno preku gradonacalnikot:@

6. victoria

victoria Форумски идол

Јас прашав за упис ми рекоа од есен 2016 можеби... Јас прашалници... Абе луѓе сакам да запишам детенце во градинка а не специјализација на факултет... Искрено ќе видам и опција дневен престој, макар и плаќала дупли 4часа..ова е катастрофа... И низ муабет со колеги ми велат, дека се запишувале по комитети и како погоре што кажаа градоначалникот.. Па на што личи тоа? Не сум од Скопје...

7. Nova

Nova Популарен член

Каков е тој дневен престој од 4 саати? Може детали?

8. victoria

victoria Форумски идол

^приватен, за деца над 3-3.5 год. Една група 4часа и друга група 4 часа. Храна детето јаде родителот што ќе му прати, нема преспивање. Работат со децата низ игра, песни, учење..педагог е сопственичката и неколку пати имав можност да ги посетам и од тоа што го видов сум многу задоволна. Дечињата што одат( имам неколку блиски) бараат и во сабота да одат... Дупла смена може да платам да оди два пати по 4часа

LaDyDoLl and Nova like this.
  9. zuto

zuto Форумски идол

Каде е тоа?

10. Dafnee

Dafnee Популарен член

Здраво..Може ли да ми кажете мислење и искуство за градинката „Багремар“ на водно? Сега се вика „Бели Мугри“. Син ми е година ипол, го запишав пред емсец дена, ама одма се разболе и не оди сега за сега... Немав време да остварам впечаток. Некој?

11. victoria

victoria Форумски идол

во Прилеп мила

12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Колку се плаќа 4 саати да ти седи детето?
    Не сум од Прилеп само чисто ме заитересира овој ти па згрижување колку го наплаќаат.

13. victoria

victoria Форумски идол

1400месечно, згрижено секој работен ден @irena.1

Last edited: Dec 11, 2015
    irena.1 likes this.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Јас многу пофални зборови слушам од Тик Так,децата се цело време активни,нема преспивање,мајки презадоволни.Сега ги гледам на ФБ и ,,Светлина,, мислам дека за нив кажуваш.
    Детето ми е мало,но иако поскапа опција,би ја избрала оваа,место градинките,посебно кај нас, каде место можеш да најдеш само ако си близок со градоначалникот и тие околу него,плус да имаш партиска книшка.
    Жално,но вистинито.

victoria likes this.
  15. victoria

victoria Форумски идол

тик так... За нив .не сакан да биде вреклама ама одлични се и двете.. Имав можност службено да ги посетам во тек на работа.. Дисциплинирани си седеа секој на место... Игра кога ќе се каже... Поскап нешто ама знам дека згрижено ќе ми биде детето. Мои блиски го носат синчето така... Две групи во тик так, два пати по 4часа...презадоволни се

LaDyDoLl likes this.
  16. macy28102012

macy28102012 Истакнат член

Мене ме упатија ви книжара и таму ми дадоа цела папка со листови за пополнување, но кога ги однесов во градинка ми побараа и потврда за редовна вакцинација и опа... нема вакцина нема упис.

17. ennaz

ennaz Истакнат член

Еве да се дополнам.
    Официјален список со документи кои се потребни при склучување на договор за градинките во Куманово:
    • брис од грло
    • брис од нос
    • копрокултура
    • урина (и резултати од урина и уринокултура)
    • крвна слика
    • потврда од матичен лекар
    • потврда за вакцинален статус на детето
    Договор се потпишува откако детето ќе биде примено. А за барање за упис што се прави предходно потребно е:
    • извод од матична книга на родени за детето
    • лични карти од родителите
    • барање (таму се пополнува електронски)

18. ennaz

ennaz Истакнат член

Јас пак мамички.
    Еве од денес официјално сме запишани во градинка и синко мој понеделнички треба да тргне. Сето тоа со запишувањето некако како на шега ми испадна и не ни верував дека ќе го примат вака сред година ама бидна.
    Е сега дури ме фати паника :tmi: како ли ќе прифати мазево мое, галено и алено од баба му година ипол. Знам дека супер ќе му биде во градинка. Воспитувачката му е многу добра, плус ни е роднина. Во групата има 2 братучедчиња и другарка. Ама пак имам упла од првите денови.
    Така да некој совет ако имате за побезболна транзиција ве молам пишувајте.
    Плус списоче за што треба да се понесе не е лошо пропратно :)
    И совет како ги облекувате дечињата за градинка? Јас мислам во тренерчиња да го пуштам, сакам да му е удобно на детето, иако гледам братучедкиве мои ги дотеруваат во фармерки во кошули.

Mrs.Bass likes this.
  19. karak

karak Популарен член

Jas na moeto mu oblakam meki farmercinja trenercinka ili pantaloncinja, odozdole hulahopcinja, dolna maica maica so krarki i dzemper. Vo rance sekogas imam komplet trenerki dve tenki bluzicki dve kratki maici edno bodi bez rakavi maica dolna dva para gakicki hulahopki i corapi. Sekogas i napomenuvam da go raskomoti zatoa sto sum od tie majki koj gi preoblekuvaat decata :)

ennaz likes this.
  20. karak

karak Популарен член

Ete moram deneska da vi go kazam moeto prijatno iskusrvo od gradinkata kaj sinko. Prvpat sinko pri nosenje vo gradinka da zaplace da vristi doaga ucitelkata go gleda se gledame i dvete neznaeme sto mu e. Znaci od prv den ne placese a sega ? I jas i go ostaviv a grutka vo grlovo da piknam mi se vristi mi se place i ne pominaa ni 40 min. Mi dzvoni mobilniot krevam toa ucitelkata more noze mi se presekoa a ona sirota vika vi se javuvam da ne se sekirate maliot e dobar jadese i neplace veke. Neznam dali e praktika vo site gradinki no jas bev prijatno iznenadena na odnosot i grizata. Golema blagodarnost i dajboze site da se takvi ucitelki

JuLleE, Mrs.Bass, nene88 and 8 others like this.