Кај нас во Велес пишав јас кога ќе ја носам и кога ќе ја зимам(изјавите кога ги потпишуваме) и имаше да навредиме двајца што ќе ја зимаат... Јас ја пишав 6-30,7 за носење и 15,30,16за зимање Ќе бидат само 4дечиња во јасли
Нашата градинка на 14ти ќе отворела. Лакирале паркет. За ова дознав од фб сосем случајно. Дното успешно го бушиме Ми се повраќа од нерва.
Породилното да. До 31.12.2020. Хроничните се враќаат на работа. Ама децата во градинка а мајките дома не ми штима.
Зашто се луди,исто како што не мислат што ќе биде со тие деца што неможат да идат во градинка, никој не ги спомнува тие нови корисници.
Како бе хроничните на работа? Па они најголема шанса имаат да умрат??? Ова е руски рулет. Мерката мајките да ја искористат да зачистат по дома.
Од тие хронични кои не одат на работа а ги знам,.сами си кажуваар дека се снашле со потврда од лекар за не постоечки болести т.е. не се болни. Додуши ова е предлог на Комисијата за ЗБ, тек на Влада ќе се решава
Знам ги има кај мене еден куп а друга страна се сликаат нокти си прават се шетаат, и се тоа ставено на фб,гледаат а неможат ништо има црно на бело.
Жално е што заради вакви "хронични" болни, тие навистина што имаат мака и болни од карцином и ред други болести со намален имунитет ќе мораат на работа.