Има некој што е во Рес Хумана? Изгледа се има јавено таму и тие ми викаат да да да се плаќа 300ден потврдата и дека и тие ја наплаќале. Таму има др од Ремедика префрлена. Многу се изнервирав, 5г никогаш не сум ја платила потврдата... И замисли на секое јас ке треба да ја плаќам, зашто градинкиве на секое ке бараат потврди.
Сега немам земено, ама во март не ми ја наплатија. Ништо до сега немам платено на матичен освен крвна слика. Преглед кај матичен лекар е бесплатен, а за листот хартија да бараат пари е срамота. На приватно може да прават што сакаат.
Пишав претходно, самите одлучуваат доктори за потврди од 50 денари до 1400 чини. Воспитачка од Битола со корона
@Marija_Magdalena однеси го договорот во кој пишува дека е ангажиран Ова со пари за потврди прв пат слушам. Бизнис...
50 денари ми ја наплатија и фискална ми дадоа ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД. Иначе се исплашив кога прочитав за Битола, воспитувачка позотивна на корона.
Леле бе аман. Значи знаат дека со деца ќе бидат и пак ... Уште една негователка позитивна, сега Свети Николе. Арни направија што мерките не ги укинаа, мајките да се дома оти не знам како некоја мајка ќе работи 2 дена па три не па пак 2 па една недела не.
Три негувателки во рок од три, само три работни денови искочија позитивни. До толку да не се совесни, до толку да не се свесни за ситуацијава. Кога пишував тука дека ги гледам по слики како се собираат со цели друштва, се гушкаат и пијат коктели ме нападнаа, сум измислувала. Еве, се виде колку измислувам, колку пазат и се совесни. А сам старт е да му се невиди. И сега колку деца со родители се во изолација поради несовесни и неодговорни негувателки? Ваквите не заслужуваат работа со деца, поради лична неодговорност ставаат во ризик куп луѓе што немаат избор и мора деца да носат во градинка за да не изгубат работа. Додека во други држави не престанаа со работа воопшто и функционираат како што треба, тука од сам старт еј, од прв ден бам, заразени негувателки. Срамота!